Pneumonia

שימוש בצילומי רנטגן לאבחון חולי קורונה (BMC Pulmonary Medicine)

מחקר חדש שפורסם בBMC Pulmonary Medicine, בדק את השימוש בצילומי חזה כשיטת אבחון לוירוס הקורונה, וכן כדרך מעקב אחר מטופלים שכבר סובלים מדלקת ריאות כתוצאה מוירוס הקורונה. המחקר מצא שכמעט מחצית מהמטופלים עם וירוס הקורונה מציגים צילומי חזה בעלי ממצאים חריגים, כאשר הממצא השכיח ביותר היה “צפיפות זכוכית חול” (ground glass opacities, GGO). בנוסף, המחקר הדגים כי צילומי חזה יכולים לשמש הן לאבחון וירוס הקורונה והן למעקב אחר מטופלים הסובלים מדלקת ריאות שנגרמה מהוירוס.

בבדיקת CT חזה וצילומי חזה ניתן לזהות ממצאים הדמיתיים אופייניים במטופלים עם דלקת ריאות שנגרמה מוירוס הקורונה. ניתן להשתמש בצילום חזה על מנת לאבחן הדבקה בוירוס הקורונה, וכן על מנת לבצע מעקב רפואי במטופלים שכבר ידוע שנדבקו בוירוס, וסובלים כעת מדלקת ריאות. המחקר נועד לתאר את ממצאי צילומי רנטגן החזה ואת השינויים ההדמיתיים הזמניים במטופלים הסובלים מוירוס הקורונה.

מחקר רטרוספקטיבי זה כלל מטופלים שנמצאו חיוביים לוירוס הקורונה על ידי בדיקת RTPCR מה-15 במרץ 2020 ועד ה-20 באפריל 2020. במחקר אספו את המאפיינים הדמוגרפיים והקליניים אודות המטופלים. כמו כן, נאספו נתוני צילומי החזה אשר הותאמו למהלך המחלה והסימפטומים של המטופלים.

בסך הכל נאספו במחקר נתונים אודות 88 מטופלים שנמצאו חיוביים לוירוס הקורונה, מתוכם 50 (56.8%) נשים. גילם הממוצע של המטופלים היה 35.3 שנים (סטיית תקן 18.2 שנים), טווח הגילאים שלהם נע בין 3 שנים ועד 80 שנים. ל-44 (50%) מהמטופלים היו סימפטומים, ורק ל-13 (14.7%) נראו ממצאים חריגים בצילומי רנטגן חזה. בסך הכל התבצעו 190 צילומי רנטגן חזה וממצאים חריגים נמצאו ב-59 (31%) מתוכם. הממצא השכיח ביותר שנראה בצילומי החזה היה “צפיפות זכוכית חול” פריפריאלי באונות התחתונות. במהלך המחלה, ה-GGO התקדם לכדי מיצוק והגיע לשיאו לאחר 6-11 ימים (GGO 70%, מיצוק 30%). המיצוק נסוג לכדי GGO במהלך השלב האחרון של המחלה, 12-17 ימים (GGO 80%, מיצוק 10%). כמו כן, חלה עלייה בשכיחות של צילומי חזה תקינים מ-9% בימים 6-11 ועד 33% לאחר היום ה-18, דבר המצביע על החלמה. 12 מתוך 13 (92.3%) מהמטופלים עם צילומי חזה לא תקינים חוו סימפטומים.

לסיכום, המחקר הראה כי אצל כמעט מחצית מהמטופלים הסובלים מוירוס הקורונה נמצאו ממצאים חריגים בצילומי החזה, כאשר GGO פריפריאלי באונות התחתונות היה הממצא השכיח ביותר. מחקר זה הדגיש כי צילום חזה יכול לשמש כשיטה לאבחון וירוס הקורונה וכן למעקב אחר מטופלים עם דלקת ריאות כתוצאה מוירוס הקורונה.

לכתבה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה