Pregnancy

הנחיות מעודכנות בנושא מחלה תרומבואמבולית בהיריון (מתוך ההנחיות המעודכנות מטעם ה-RCOG)

איגוד ה-Royal College of Obstetricians and Gynaecologists פרסם הנחיות מעודכנות בנושא מניעה וטיפול במחלה תרומבואמבולית בהיריון, במהלך לידה ולאחר הלידה. ההנחיות פורסמו במהלך חודש אפריל והוצגו בכנס ה-RCOG World Congress באוסטרליה.

ברקע להנחיות מסבירים המומחים כי שכיחות תרומבואמבוליזם ורידי עומדת על כ-1 מכל אלף הריונות. המחלה עשויה להתפתח בכל שלב במהלך ההיריון, אך הסיכון הגבוה ביותר הוא במהלך ששת השבועות הראשונים לאחר הלידה, אז חלה עליה של פי עשרים בסיכון. גורמי סיכון כוללים גיל, חוסר ניידות וטיול למרחק רב, אשפוז במהלך היריון, ניתוח קיסרי ומחלות רקע אחרות, כולל מחלות לב, מחלת מעי דלקתית וקדם רעלת היריון. גורמי סיכון העשויים להופיע במהלך הטרימסטר הראשון להיריון כוללים היפראמזיס גרבידרום, גירוי יתר שחלתי והריון לאחר הפריה חוץ גופית.

הדגש בהנחיות הוא על הערכה באמצעות מדדים מספריים פורמאליים בכל הנשים ההרות והנשים לאחר לידה. ההנחיות דנות בגורמי סיכון שזוהו רק במחקרים לאחרונה (דוגמת לידת מת ואשפוז לבית חולים), שינויים בסף למתן טיפול מונע בשלבים שונים של ההיריון, מספקות הבהרה בנוגע לטיפול בנשים הרות עם תרומבופיליה תורשתית או נרכשת, ומקרים בהם יש מקום לביצוע בדיקות להפרעות קרישיות-יתר. עוד חלו שינויים במועד התחלת טיפול מונע לתרומבואמבוליזם ורידי תוך הבנה כי אירועים רבים מופיעים בשלב מוקדם במהלך ההיריון.

בתלות במספר גורמי הסיכון הנוכחיים, טיפול מונע עשוי להתחיל בכל שלב במהלך ההיריון או לאחר הלידה ועשוי להמשיך עד שישה שבועות לאחר הלידה. משך הטיפול המונע בנשים שזוהו בסיכון הוארך משבעה לעשרה ימים (ובחלק מהמקרים שישה שבועות).

בנוסף, ההנחיות מבהירות כי בשלב זה, נוגדי-קרישה שאינם אנטגוניסטים לוויטמין K אינם מומלצים במהלך ההיריון או לאחר הלידה בנשים מניקות.

מתוך ההנחיות המעודכנות מטעם ה-RCOG

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה