Pulm. Hypertension

מה בין פרכוסים אלקטרוגרפיים בזמן חימום מחדש ובין תחלואה ותמותה לאחר שנתיים בתינוקות עם אנצפלופתיה היפוקסית-איסכמית? (JAMA Neurol) והערות עורך ניאונטולוגיה, ד”ר ברזילי

מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Neurology עולה קשר בין הופעת פרכוסים אלקטרו גרפיים במהלך חימום מחדש לאחר היפותרמיה של תינוקות עם אנצפלופתיה היפוקסית-איסכמית ובין סיכון מוגבר לתמותה או מוגבלות לאחר שנתיים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היפותרמיה מפחיתה את הסיכון לתמותה או מוגבלות בתינוקות עם אנצפלופתיה היפוקסית-איסכמית, אך אין נתונים אודות פרכוסים במהלך חימום מחדש ובין התוצאות ארוכות הטווח. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לקבוע אם פרכוסים אלקטרוגרפיים נפוצים יותר במהלך חימום מחדש, בהשוואה לתקופה הקודמת להיפותרמיה ואם אלו קשורים עם הסיכון לתחלואה ותמותה בתינוקות עם תשניק לאחר טיפול בהיפותרמיה.

המחקר כלל תינוקות ממחקר Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development Neonatal Research Network בין דצמבר 2011 ועד דצמבר 2013 עם מעקב לאורך שנתיים אחר תינוקות שחולקו באקראי לקבוצת קירור לאורך 72 שעות או לאורך 120 שעות. המחקר המרכזי כלל 364 תינוקות, מהם 194 עברו בדיקות סקר, 10 לא נתנו הסכמה ו-120 ענו על כל הקריטריונים להכללה במחקר.

החוקרים הצליחו לאסוף נתונים אודות תמותה או מוגבלות אודות 112 מהתינוקות (90%).

התוצא העיקרי של המחקר היה הופעה של פרכוסים אלקטרוגרפיים במהלך חימום מחדש שהחל לאחר 72 או 120 שעות, בהשוואה להופעת פרכוסים ב-12 השעות הקודמות. תוצאים משניים כללו תמותה או מוגבלות בדרגה בינונית-עד-חמורה בגילאי 18 עד 22 חודשים.

מדגם המחקר כלל 120 תינוקות (70 בנים, גיל היריון ממוצע של 39 שבועות), מהם 66 בזרוע היפותרמיה למשך 72 שעות ו-54 בזרוע היפותרמיה למשך 120 שעות.

מהנתונים עולה כי חלה עליה בשיעור התינוקות עם פרכוסים אלקטרו גרפיים במהלך שלב החימום מחדש, בהשוואה למצב הקודם (27% לעומת 14% בזרוע היפותרמיה למשך 72 שעות; p=0.001; 21% לעומת 10% בזרוע היפותרמיה למשך 120 שעות; p=0.03). יחס הסיכויים המתוקן לתדירות פרכוסים במהלך חימום מחדש עמד על 2.7 (רווח בר-סמך 95% של 1.0-7.5) עם היפותרמיה למשך 72 שעות ועל 3.2 (רווח בר-סמך 95% של 0.9-11.6) עם היפותרמיה למשך 120 שעות.

השיעור המשולב של תמותה או מוגבלות בדרגה מתונה עד חמורה לאחר שנתיים היה גבוה יותר משמעותית בתינוקות עם פרכוסים אלקטרוגרפיים בשלב חימום מחדש (סיכון יחסי של 1.7, רווח בר-סמך 95% של 1.25-2.37) לאחר תקנון.

ממצאי המחקר מדגישים את הצורך בניטור אלקטרואנצפלוגרם במהלך חימום מחדש של תינוקות בסיכון.

JAMA Neurol. 2021 Oct 18

הערות עורך ניאונטולוגיה, ד”ר ברנרד ברזילי:

מחקר זה מדגיש את החשיבות של הופעת פרכוסים בזמן החימום מחדש לאחר הטיפול בהיפותרמיה בילודים עם HIE. זהו המחקר הגדול ביותר שנערך על שכיחות פרכוסים בתקופת החימום מחדש שלאחר הטיפול בהיפותרמיה. יש לזכור כי במחקר זה רב הפרכוסים היו חשמליים ורק ב-21% מהמקרים היה להם גם ביטוי קליני. למרות שהמנגנון של הופעת הפרכוסים אינו מוכח הרי יתכן כי בזמן החימום נוצרת חוסר התאמה בין אספקת החמצן לדרישת החמצן הגוברת בשעת החימום. חוסר התאמה זו יכולה להיות בבסיס המנגנון שיגרום בסופו של דבר לפרכוסים.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה