Renal Failure

נזק כלייתי חד מלווה בסיכון מוגבר לאשפוזים חוזרים ותמותה לאחר שחרור מבית החולים (מתוך כנס ה-ASN)

אשפוז לבית חולים באבחנה של נזק כלייתי חד מעלה את הסיכון לתמותה, אשפוז, אי-ספיקת לב, דלקת ריאות ואלח-דם לאחר השחרור מבית החולים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Society of Nephrology.

במחקר הרטרוספקטיבי בחנו החוקרים את  הקשר בין אשפוז ראשון בשל נזק כלייתי חד, אשר לא דרש דיאליזה לאחר השחרור, ובין שיעורי התמותה ואשפוזים חוזרים לאחר 90 ימים ושנה אחת מהאירוע הכלייתי. הם התבססו על מאגר הנתונים Optum Clinformatics לזיהוי 594,509 חולים מאושפזים עם נזק כלייתי חד ומספר דומה של חולים מאושפזים ללא נזק כלייתי חד בין ינואר 2002 ועד ספטמבר 2020.

מהנתונים עולה כי 55.9% מהחולים עם נזק כלייתי חד ו-26.5% מאלו ללא נזק כלייתי חד אושפזו במהלך שנתיים שקדמו לאשפוז האינדקס. בנוסף, 50.3% מהחולים עם נזק כלייתי חד אובחנו עם מחלת כליות כרונית ו-34.9% אובחנו עם אי-ספיקת לב, שיעורים שהיו דומים לאלו שתוארו בזרוע החולים ללא נזק כלייתי חד.

מהנתונים עולה כי חולים שאושפזו עם נזק כלייתי חד היו בסיכון מוגבר לאלח-דם, אי-ספיקת לב, הישנות נזק כלייתי חד, דלקת ריאות, אירוע מוחי והתקף לב בתוך 90 ימים ושנה אחת לאחר השחרור מבית החולים, בהשוואה לחולים ללא נזק כלייתי חד.

אלח-דם, אי-ספיקת לב והישנות נזק כלייתי חד היו הגורמים המובילים לאשפוז חוזר עם שיעורי ההיארעות המצטברים הגבוהים ביותר לאחר 90 ימים ושנה אחת בחולים עם נזק כלייתי חד והיו נפוצים יותר משמעותית בחולים עם נזק כלייתי חד, בהשוואה ללא נזק כלייתי.

שיעורי התמותה היו גבוהים יותר באלו עם נזק כלייתי חד, בהשוואה לחולים ללא נזק כלייתי חד, הן לאחר 90 ימים והן לאחר שנה אחת.

ממצאי המחקר מדגישים את הצורך הגדול בניטור צמוד אחר חולים עם נזק כלייתי חד והתערבות מוקדמת להפחתת התחלואה והתמותה המשמעותיות על-רקע נזק זה בחולים עם וללא מחלת כליות כרונית.

מתוך כנס ה-ASN

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה