Retinopathy

היעילות והבטיחות של מערכת בינה מלאכותית אוטונומית לאבחון רטינופתיה סוכרתית בצעירים (Diabetes Care)

השימוש במצלמת רשתית ללא הרחבת אישונים עם מערכת בינה מלאכותית אוטונומית נמצא בטוח ויעיל לבדיקת עיניים בצעירים עם סוכרת, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes Care. החוקרים מדווחים כי מערכת הבינה המלאכותית הובילה לשיפור ההיענות לבדיקות הסקר המומלצות בהנחיות.

רטינופתיה סוכרתית הינה גורם מוביל לאובדן ראיה ברחבי העולם ולמרות המלצה לבדיקות סקר למחלה העינית בילדים ומתבגרים, ההיענות נמוכה. לאחרונה, מערכות בינה מלאכותית אוטונומיות פותחו לזיהוי מוקדם של רטינופתיה סוכרתית ונכללו בהנחיות ה-ADA כחלק מבדיקות הסקר במבוגרים.

החוקרים השלימו מחקר פרוספקטיבי שכלל בדיקת עיניים לנוכחות רטינופתיה סוכרתית בילדים באמצעות מצלמת פונדוס ללא הרחבת אישורים עם מערכת בינה מלאכותית אוטונומית. הם השוו את הרגישות, סגוליות ויכולת אבחנה של מערכת הבינה המלאכותית אל מול דירוג מוסכם ע”י מומחים לרשתית, אשר לא היו מודעים למסקנה של מערכת הבינה המלאכותית. עוד בחנו החוקרים את ההיענות לבדיקות הסקר המומלצות בהנחיות לפני ואחרי יישום מערכת הבינה המלאכותית.

מדגם המחקר כלל 310 צעירים עם סוכרת בגילאי 5-21 שנים, כאשר ב-4.2% מהם אובחנה רטינופתיה סוכרתית. יכולת האבחון של מערכת בינה מלאכותית עמדה על 97.5% (302 מבין 310 משתתפים), הרגישות והסגוליות של המערכת לזיהוי רטינופתיה סוכרתית בדרגה יותר מקלה עמדו על 85.7% (רווח בר-סמך 95% של 42.1-99.6%) ו-79.3% (רווח בר-סמך 95% של 74.3-83.8%), בהתאמה, בהשוואה לסטנדרט המקובל כפי שהוגדר ע”י מומחים לרשתית. ההיענות השתפרה מ-49% ל-95% לאחר יישום מערכת בינה מלאכותית.

לסיכום, עם העליה בשכיחות סוכרת בצעירים והעובדה כי חולים רבים אינם מקפידים על בדיקות הסקר המומלצות בהנחיות, דרושות גישות יעילות אשר יסייעו בבדיקת העיניים באוכלוסיה זו.

Diabetes Care 2021 Jan

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה