SARS & Coronavirus

מושתלי איברים בסיכון להדבקה בנגיף הקורונה גם לאחר קבלת החיסון כנגד הנגיף (JAMA)

במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי במושתלי איברים סולידיים שקיבלו שתי מנוחת חיסון כנגד נגיף הקורונה תועדו רמות נוגדנים מדידות הגבוהות מהרמות שתועדו לאחר מנת אחת, אך עדיין נמוכות משמעותית מאלו שתועדו במחוסנים שאינם מדוכאי חיסון.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חשוב לבחון את ההשפעות של חיסון כנגד נגיף הקורונה במושתלי איברים סולידיים מאחר ובדומה למדוכאי חיסון אחרים, הם לרוב לא נכללו במחקרים להערכת החיסונים הללו.

להערכת התגובה לאחר שתי מנות חיסון כנגד הנגיף, החוקרים אספו נתונים אודות 658 מושתלי איברים מרחבי ארצות הברית, אשר קיבלו שתי מנות חיסון של חברת פייזר או מודרנה בין דצמבר 2020 ועד מרץ 2021. מדגם המחקר כלל 396 משתתפים שלקחו חלק במחקר קודם להערכת תוצאות מתן מנה ראשונה של החיסון.

לאחר חציון של 21 ימים ממנת החיסון הראשונה, רמות נוגדנים מדידות תוארו ב-15% מהמשתתפים. לאחר חציון של 29 ימים ממנת החיסון השניה, רק ב-54% מהמחוסנים תועדו רמות נוגדנים מדידות.

מניתוח נוסף של התוצאות לאחר שתי מנות חיסון עלה כי רק ב-15% תועדו רמות נוגדנים מדידות לאחר המנה הראשונה וגם לאחר המנה השניה, ב-46% לא תועדה תגובה נוגדנים לאחר המנה הראשונה או השנייה וב-39% מהמחוסנים בהם לא תועדה תגובת נוגדנים לאחר המנה הראשונה תועדה תגובה מדידה לאחר המנה השניה של החיסון.

מבין 473 משתתפים שקיבלו טיפול לדיכוי חיסוני עם תכשירים אנטי-מטבוליטים, רק ב-8% תועדה תגובת נוגדנים לאחר המנה הראשונה והשנייה; ב-57% לא תועדה תגובת נוגדנים לאחר המנה הראשונה או השנייה של החיסון וב-35% לא תועדה תגובת נוגדנים לאחר המנה הראשונה אך הייתה תגובה לאחר המנה השנייה של החיסון.

בקרב 185 משתתפים שלא קיבלו טיפול בתכשירים אנטי-מטבוליטים תועדו תוצאות טובות יותר, ב-32% תועדה תגובה לאחר שתי מנות החיסון, ב-18% לא הייתה תגובה לאחר המנה הראשונה או השנייה של החיסון וב-50% מאלו ללא תגובה לאחר המנה הראשונה תועדה תגובת נוגדנים לאחר מנת החיסון השנייה.

החוקרים הופתעו מהיקף הירידה באימונוגניות בחולים אלו לאחר קבלת החיסון כנגד נגיף הקורונה. הם מאמינים כי הממצאים מעידים כי קיימת השפעה אפשרית של הדיכוי החיסוני עם מחלות הרקע מהן סובל החולה המוביל לכך שחיסונים אלו פחות אימונוגניים באוכלוסיה זו.

JAMA. Published online May 5, 2021

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה