SARS & Coronavirus

אי-ספיקת לב חדשה ובהחמרה מהווה את הגורם הנפוץ ביותר לאוטם לבבי מסוג 2 (Journal of the American Heart Association)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American Heart Association מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי אי-ספיקת לב חדשה והחמרת אי-ספיקת לב כרונית הם שני הגורמים המובילים לאוטם לבבי מסוג 2 וכי אחד מכל חמישה חולים עם אבחנה של אוטם לבבי מסוג זה שב לאשפוז בשל אי-ספיקת לב בתוך שנה אחת.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים רבים אודות הקשר בין אוטם לבבי מסוג 2 ובין אי-ספיקת לב. מצד אחד, אי-ספיקת לב עלולה להוביל לאוטם לבבי מסוג 2, מנגד, אוטם לבבי מסוג 2 עלול להוביל להתפתחות אי-ספיקת לב.

החוקרים זיהו 359 חולים עם אוטם לבבי מסוג 2 (גיל ממוצע של 75 שנים, 57% גברים) מבית חולים שלישוני גדול. סקירת רשומות רפואיות שימשה להבנת המאפיינים הקליניים, גורמים לאוטם לבבי מסוג 2 ואשפוזים נוספים בשל אי-ספיקת לב.

מבין החולים הללו, ב-184 חולים תועדה היסטוריה של אי-ספיקת לב (גיל ממוצע של 78 שנים, 60% גברים) ו-10.6% הלכו לעולמם באשפוז. הערכת מקטע פליטה הושלמה ב-180 חולם, כאשר במרבית המקרים (59.4%) מקטע הפליטה היה תקין, ב-30% מהחולים מקטע הפליטה היה ירוד וב-10.6% תועד מקטע פליטה בטווח האמצע.

החוקרים מצאו כי אי-ספיקת לב חדה הייתה הגורם הנפוץ ביותר לאוטם לבבי מסוג 2 (20.9%). בקרב 75 החולים עם אוטם לבבי מסוג 2 בעקבות אי-ספיקת לב, מקטע הפליטה הממוצע עמד על 53%, כאשר ב-21.3% מהחולים נקבעה אבחנה חדשה של אי-ספיקת לב. מבין 289 החולים עם אוטם לבבי מסוג 2 ששוחררו מבית החולים עם נתוני מעקב זמינים, 5.5% אושפזו בשל אי-ספיקת לב חדה בתוך 30 ימים, 17.3% אושפזו בתוך 180 ימים ו-22.1% אושפזו בתוך שנה אחת מסיבה זו.

מניתוח לפי תתי-קבוצות עלה שיעור אשפוזי עקב אי-ספיקת לב של 34.1% לאחר שנה אחת בקרב 161 חולים עם אוטם לבבי מסוג 2 ואי-ספיקת לב חדשה או ידועה. שיעור זה היה גבוה יותר לעומת שיעור של 7% בקרב 128 חולים עם אוטם לבבי מסוג 2 ללא אבחנה של אי-ספיקת לב בעת השחרור מבית החולים.

ממצאי המחקר מעידים כי בחולים עם אוטם לבבי מסוג 2 קיים סיכון גבוה לאשפוז בשל אי-ספיקת לב לאחר אבחנת האוטם הלבבי.

בחולים עם אבחנה של אוטם לבבי מסוג 2, מומלץ להקפיד על התחלת או שיפור טיפול תרופתי בהתאם להנחיות אלו עם אבחנה ידועה או חדשה של אי-ספיקת לב, במטרה להפחית את הסיכון לסיבוכים בעתיד.

Journal of the American Heart Association 2021

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה