SARS & Coronavirus

איכות שינה ירודה עלולה לפגוע באיזון משק הסוכר בבוקר (Diabetologia)

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetologia עולה בימים בהם מבוגרים בריאים הולכים לישון מאוחר מהרגיל ו/או איכות השינה בלילה אינה טובה תתכן הפרעה בתגובה הגליקמית לארוחת הבוקר למחרת. ממצאי המחקר מעידים כי לאיכות ומשך השינה השפעה משמעותית על איזון סוכר לאחר ארוחה.

החוקרים השלימו ניתוח משני של נתוני מחקר קודם במטרה לקבוע את ההשפעה של איכות שינה, משך וזמני שינה על התגובה הגליקמית לארוחה בבוקר למחרת. לצורך כך, הם בחנו את הנתונים אודות 953 מבוגרים בריאים ממחקר PREDICT, כאשר המשתתפים צרכו ארוחות סטנדרטיות עם אנרגיה דומה לאורך שבועיים במרפאה ובבית. מד אקטיגרפיה שימש להערכת מדדי שינה (משך, יעילות וזמני שינה) ומדי סוכר רציפים שימשו להערכת השונות הגליקמית.

ממצאי המחקר מעידים כי למרות שלא היה קשר משמעותי בין משך השינה ובין התגובה הגליקמית לאחר-ארוחה, תוארה אינטראקציה משמעותית כאשר החוקרים לקחו בחשבון את התוכן התזונתי של ארוחת הבוקר. שינה לפרקי זמן ארוכים יותר לוותה בערכי גלוקוז נמוכים יותר לאחר ארוחת בוקר עתירת-פחמימות ועתירת שומנים, עדות לאיזון גליקמי טוב ויתר.

בנוסף, החוקרים מצאו כי כאשר במקרים בהם אותו נבדק ישן זמן ארוך מהרגיל, העליה ברמות הסוכר לאחר-ארוחת בוקר עתירת פחמימת או עתירת שומנים הייתה קטנה יותר.

עוד זוהה קשר בין יעילות השינה (היחס בין הזמן בו הנבדק ישן ובין כלל משך תקופת השינה) ובין איזון גליקמי. כאשר הנבדקים ישנו בצורה יעילה מהרגיל, ערכי הסוכר בדם לאחר ארוחה נטו להיות נמוכים מהרגיל. השפעה זו נבעה בעיקר מכניסה למיטה בשעה מאוחרת יותר, במקום השכמה מאוחר יותר.

ממצאים אלו מדגישים את החשיבות של שינה כיעד טיפול חשוב בשמירה על מטבוליזם בריא במבוגרים.

Diabetologia 2021

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה