Sepsis

הערכת היעילות והבטיחות של הפרין בטיפול בחולים עם אלח-דם (Crit Care Med)

במאמר שפורסם בכתב העת Critical Care Medicine מדווחים חוקרים על נתונים חדשים, מהם עולה כי מתן הפרין לטיפול בחולים עם אלח-דם, הלם ספטי ו-DIC (Disseminated Intravascular Coagulation) על-רקע תהליך זיהומי מלווה בשיעורי תמותה נמוכים יותר; עם זאת, ההשפעה הכוללת של הטיפול עדיין אינה ברורה. אין עדויות רבות בנוגע לבטיחות הטיפול ודרושים מחקרים נוספים בנושא זה.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים להעריך את היעילות והבטיחות של הפרין בחולים עם אלח-דם, הלם ספטי או DIC על-רקע זיהום. לשם כך הם ערכו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה, לאחר חיפוש במאגרי MEDLINE, EMBASE, CENTRAL, Global Health, Scopus, Web of Science, International Clinical Trials Registry Plaftorm ותקצירי כנסים.

שני חוקרים בלתי-תלויים אספו נתונים ברמת המחקר ממחקרים אקראיים שבחנו את השימוש ב-UFH (Unfractionated Heparin) או LMWH (Low Molecular Weight Heparin) לטיפול בחולים עם אלח-דם, אלח-דם חמור, הלם ספטי, או DIC על-רקע זיהום.

הסקירה כללה תשעה מחקרים עם 2,367 חולים. בשמונה מחקרים הסיכון להטיה לא היה ברור ובמחקר אחד נקבע כי הסיכון להטיה היה נמוך. במחקרים להשוואת הפרין מול פלסבו או טיפול סטנדרטי, יחס הסיכון לתמותה על-רקע הפרין עמד על 0.88. במחקרים להשוואת הפרין אל מול נוגדי-קרישה אחרים, יחס הסיכון לתמותה עמד על 1.30. במחקרים להשוואת הפרין מול פלסבו או טיפול סטנדרטי, לא נרשמה עליה מובהקת סטטיסטית בסיכון לדימום מג’ורי (יחס סיכון של 0.79). במחקר קטן אחד להערכת הפרין בהשוואה לנוגדי-קרישה אחרים, הסיכון לדימום מג’ורי היה גבוה משמעותית (יחס סיכון של 2.14).

החוקרים קוראים להשלים מחקרים גדולים נוספים להערכת היעילות והבטיחות של הפרין בחולים עם אלח-דם, אלח-דם חמור והלם ספטי.

Crit Care Med. 2015;43(3):511-518

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה