Sepsis

השוואת יעילות בטיחות עכשווית בעולם האמיתי, בין שני נוגדי קרישה ישירים הנפוצים כיום בטיפול בפרפור פרוזדורים/מאת ד”ר יעקב גולדשטיין, האיגוד הקרדיולוגי

פרפור פרוזדורים ( ר”ת  AF או נדיר יותר רפרוף AFL) הינה הפרעת הקצב השכיחה ביותר, עד 1%- 2% מהאוכלוסייה.

בעת AF, היווצרות קריש מהווה אחד הסיבוכים הבולטים והמסוכנים (ביחס לגורמי הסיכון לפי סולם CHA2DS2-VASC ), בגלל סיכון עדפי 5 לאירוע מוחי(כ 20% ממטופלי AF עלולים לחוות שבץ, עם השלכות חמורות ותמותה גבוהה),הקטן ב-2/3עםטיפול בנוגדי קרישה ר”תOAC.

ארבעת המחקרים הרב מרכזיים האקראיים (ר”ת RCT’s ) של phase III studies, על נוגדי הקרישה הישירים (ר”ת DOAC ), הציגו


  • פרופיל יעילות(הפחתת אירועי שבץ ותסחיפים סיסטמיים SSE) בטיחות(דימומים, לרב בדרכי עיכול GIובעיקר החמור התוך גולגלתי)משופר בהשוואה ל נוגדי ויטמיןK(ר”תVKA).

אליקויסapixabanו קסרלטוrivaroxabanהם 2 הDOAC’sהעיקרים שהחליפו בארה”ב(ולא רק) את השימוש ב VKA , בטיפול בAFnon-valvular(הגדרה קלוקלת ומבלבלת, אך עדיין מקובלת,והכוונה ללא מסתם מכני או הצרות בינונית או חמורה של מסתם מיטראליריאומטי ר”תNVAF), גם לאורהיתרון שלהם כפחות תלויות בפינוי הכיליתי.

מטא אנאליזה של  הRCT’sמ 2012 , המשווה בעקיפיןבין שלושת ה DOAC’s הראשונים, כנקודת ייחוסלVKAולא ישירות ביניהם head to head, הדגימהיתרון לapixabanעלrivaroxabanלכאורה,עם הפחתת הסיכון:


  • ל SSE  ביחססיכון HR של 0.77 בטווח 0.56-1.06,

  • ולדימומים מז’ורייםב HR של 0.68 בטווח 0.52-0.90.

מחקרים תצפיתיים קטנים יחסית (עד 5000 מטופלים לקבוצת טיפול), שניסו להשוות מתוך מאגרי נתונים מקוונים לרב של מבטחי הבריאות, עד 2015בטיחותיעילותבין ה DOAC’s עצמם, לא כללו בדיקות מעבדה רלבנטיות כגון רמות המוגלובין ו או תפקודי כליה.

מטרת המחקר:

להשוות את היעילות והבטיחות של אליקויס לעומת קסרלטו במטופלים עם NVAF/AFL בעידן הנוכחי.

שיטות:

מחקר עוקבה רטרוספקטיבי אמריקאימאושר וממומן על ידי Division of Pharmacoepidemiology and Pharmacoeconomics,Brigham and Women’s Hospital, מסתמך עלמאגר נתונים גדולשלחברת ביטוח בריאות לאומית ממומנת מעסיקיםOPTUMכnationwide U.S. commercial insurance claims database Optum Clinformatics, המבטחת כ 13 מיליון מאזרחי ארה”ב בכל זמן נתון ו מאגר קטן יותר של חברתMedicare Advantage, על כל המטופלים מעל גיל 18 עם אבחנהשלNVAF/AFL, בהם הוחל טיפולחדשבאחת משתי התרופותבין 28.12.2012 עד 1.01.2019.

בוצעה השוואה פעילה בשיטת  propensity score matching, בין 2 קבוצות טיפול שנבחרו רטרוספקטיבית(מינון מלא שלאליקויס 5 מג’ פעמיים ביום או קסרלטו 20 מג’ פעם ביום),בהתאמה בין מאפיינים קליניים (בין היתר אבחנות רפואיות, שימוש באמצעים אבחוניים, פרוצדורות טיפוליות, אשפוזים או פניות למיון או למרפאות לאחרונה, הספקת תרופות רלבנטיות,אך ללא תוצאות מעבדה בהעדר נתונים בשני שלישמהמדגם), כאשר התוצאים שנבדקו היו:


  • תוצא יעילות עיקריהיה משלב תוצא שלשבץ איסכמי או תסחיףסיסטמי (ר”תSSE).

  • תוצא בטיחות עיקרי היהמשלב תוצא שלדימום תוך גולגלתי אוGI.

לא נכללו מטופלי אי ספיקה כליה סופנית שלב 5 ואו דיאליזה, מחלות לב מסתמיות, או VTE , ומנותחי פרקי ירך או ברך במשך 180 יום טרום גיוס.

להמשך קריאה באתר האיגוד הקרדיולוגי

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה