Sexuality

תרגילי יוגה משפרים איכות חיים ותגובה חיסונית בגברים עם סרטן ערמונית (Prostate Cancer Prostatic Dis)

אימוני יוגה עשויים לשפר את איכות החיים, תגובה חיסונית וביטוי ציטוקינים דלקתיים בגברים עם אבחנה חדשה של סרטן ערמונית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Prostate Cancer and Prostatic Diseases.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אבחנה וטיפול בסרטן ערמונית מלווים בחרדה, פחד ודיכאון בעד שליש מהגברים. יוגה עשויה לשפר איכות חיים בריאותית בחולים עם ממאירויות שונות, אך אין עדויות אודות יעילות גישה זו לשיפור איכות החיים בחולים עם סרטן ערמונית.

החוקרים השלימו מחקר אקראי ומבוקר שכלל 29 גברים עם אבחנה של סרטן ערמונית ממוקם. המשתתפים חולקו באקראי לאימוני יוגה לאורך שישה שבועות (14 חולים) או לטיפול סטנדרטי (15 חולים) לפני ניתוח לכריתה רדיקאלית של הערמונית. התוצא העיקרי היה איכות חיים לפי דיווח-עצמי, כפי שנקבע לפי מדדי EPIC (Expanded Prostate Index Composite), FACT-P (Functional Assessment of Cancer Therapy-Prostate), FACIT-F (Functional Assessment of Chronic Illness Therapy-Fatigue) ו-FACT-G (Functional Assessment of Cancer Therapy-General) בתחילת המחקר, לפני-ניתוח ושישה שבועות לאחר-ניתוח. תוצאים משניים כללו את השינויים במצב תאי חיסון ורמות ציטוקינים עם יוגה.

מהנתונים עולה כי התועלת הגדולה ביותר של יוגה על איכות חיים תועדה במדד תפקוד מיני לפי סולם EPIC (הבדל ממוצע של 8.5 נקודות), מדד FACIT-F (6.3 נקודות), מצב תפקודי לפי מדד FACIT (8.6 נקודות), מדד גופני לפי מדד FACT (5.5 נקודות) ותפקוד חברתי לפי מדד FACT (14.6 נקודות).

בקרב חולים שהקפידו על תרגילי יוגה תועדה עליה ברמות CD4+ ו-CD8+ בדם, ייצור נרחב יותר של Interferon-Gamma ועליה בביטוי Fc Receptor III. עוד דווח על ירידה בתאי T בקרה ותאי Myeloid-Derived Suppressor, עדות לפעילות כנגד הגידול וירידה ברמות ציטוקינים דלקתיים (Granulocyte Colony-Stimulating Factor, 0.55, p=0.03), Monocyte Chemoattractant Protein (0.22, p=0.04) ו-FMS-like Tyrosine Kinase-3 Ligand (0.91, p=0.053).

החוקרים מסכמים וכותבים כי אימוני יוגה הובילו לשיפור איכות החיים, שיפור תגובה חיסונית והפחתת תגובה דלקתית בגברים עם סרטן ערמונית. על-סמך הממצאים, ליוגה עשויה להיות השפעה חיובית בגברים עם סרטן ערמונית ודרושים מחקרים נוספים בנושא.

Prostate Cancer Prostatic Dis. 2021

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה