Sleep Apnoea

שינויים עם הגיל בחסרים נוירו-התפתחותיים בילדים עם פיזיולוגיה של חדר יחיד (Pediatrics)

חסרים נוירו-התפתחותיים בילדים עם פיזיולוגיה של חדר יחיד משתנים עם העליה בגיל, כאשר מדד התפתחותי מוקדם אינו מהווה מנבא טוב של התפקוד כאשר הם מגיעים לגיל בית-ספר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Pediatrics.

מחקר Single Ventricle Reconstruction Extension Study (SVR-II) מדגישים את החשיבות של הערכות עוקבות ומעקב סדיר אחר ילדים עם מחלת לב מולדת.

כחלק מהמחקר, ההורים השלימו את מדד BSID-II (Bayley Scales of Infant Development, Second Edition) כאשר הילדים היו בגיל 14 חודשים ואת מדד BASC-2 (Behavior Assessment System for Children, Second Edition), כל שנה עד לגיל 6 שנים.

מבין 291 ילדים במדגם המקורי, 244 (84%) השלימו את מדד BASC-2 לאחר שש שנים. במחקר SVR-II ביקשו החוקרים לבחון אם ניתן לנבא את המהלך העתידי על-סמך ההערכות המוקדמות ביותר סביב גיל 14 חודשים עד גיל 6 שנים. מהממצאים עלה כי הערכות מוקדמות אינן מהוות גורם מנבא טוב

עם זאת, החוקרים מדגישים כי הערכות מוקדמות, סביב גיל 14 חודשים, הן בעלות חשיבות רבה מאחר ומספקות מידע אודות מצבו של הילד באותה נקודת זמן. הערכות אלו גם מסייעות בהבנה אם הילד נדרש להתערבות מוקדמת, שהיא חשובה מאוד מאחר ויש הוכחות כי התערבות מוקדמת עשויה להיות בעלת השפעה משמעותית.

במחקר SVR-II, ההורים דיווחו על תסמינים התנהגותיים ועל-סמך הערכות אלו הילדים דורגו עם פחות בעיות התנהגות מוחצנת בגיל 3 ו-4 שנים, בהשוואה למקובל באוכלוסיה, אך עם התנהגות מוחצנת מאתגרת יותר בגיל 6 שנים.

ממצאים אלו עולים בקנה אחד עם דיווחים קודמים שתיעדו עליה עם הגיל בבעיות החצנה בילדים והצביעו על קשר בין קשיים אלו ובין אתגרים בלימודים בבית הספר.

הערכות ההורים העידו על ירידה משמעותית בכישורי התנהגות אדפטיבית עם הגיל, כך שעד גיל 6 שנים שיעור גבוה יותר נבדקים דורג עם ציון נכשל בתפקוד אדפטיבי, בהשוואה למקובל באוכלוסייה. ממצאים אלו אינם מפתיעים ועשויים לשקף את העובדה שלהורים יש הזדמנות גדולה יותר לערוך השוואות חברתיות עם החברים של הילדים, כאשר אלו נכנסים לבית הספר.

ממצאי המחקר מדגישים את החשיבות ההתייחסות להתפתחות ושינויים באתגרים עם הגיל ומעידים על חשיבות הערכה עוקבת ומעקב סדיר אחר ילדים עם מחלת לב מולדת לאורך חייהם.

Pediatrics, online January 13, 2021.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    בקרב אלו הצורכים אלכוהול בכמות רבה, הפחתת צריכת אלכוהול להיקף קל עד מתון מלווה בירידה של 23% בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה ממחקר עוקבה גדול שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 21,011 מבוגרים ממאגר Korean National Health Insurance Service-Health Screening Database עם צריכת אלכוהול רבה בתחילת הדרך (90.39% […]

  • התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות בתועלת של טיפול ב-Sacubitril/Valsartan (אנטרסטו) בחולים מאושפזים בשל החמרת אי-ספיקת לב. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים אודות היעילות והבטיחות של טיפול באנטרסטו בחולים מאושפזים עם אי-ספיקת לב לאורך ספקטרום מקטע הפליטה של חדר שמאל. הם […]

  • טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוזי Lp(a) (או Lipoprotein (a)) מנבאים את הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים בחולים עם רמות טריגליצרידים גבוהות במהלך טיפול בסטטינים. חשוב מכך, טיפול ב-Icosapent Ethyl (וסקפה) הפחית את הסיכון לסיבוכים אלו לאורך טווח רחב של רמות […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פּרוקסיזמלית על-חדרית (Paroxysmal Supra-Ventricular Tachycardia) כוללת בתוכה טָכיאריתְמיוֹת (Tachyarrhythmia ) שמקורן החשמלי הוא דרך צומת הפרוזדור והחדר (atrio-ventricular junction, ובקיצור AV junction) וטָכיאריתְמיוֹת שעוברות דרך צומת זה, עם קצב לב העולה על 100/דקה. תת-סוגים של הפרעת קצב זו כוללים AV Nodal Reentrant Tachycardia (ובקיצור AVNRT),AV Reentrant Tachycardia (AVRT) וטכיקרדיה עלייתית מוקדית (Focal Atrial Tachycardia). מאמר זה, מתוך ה-JAMA, מתעמק באפידמיולוגיה, בפתופיזיולוגיה, באבחון, ובאסטרטגיות טיפול.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה