Stroke

מה בין דפוסי התזונה ובין הסיכון לאירוע מוחי בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Public Health Nutr)

התערבויות לשינוי הרגלי התזונה עשויות להפחית את הסיכון לאירועים מוחיים בחולים עם סוכרת מסוג 2, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מסין, שפורסמו בכתב העת Public Health Nutrition.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את ההשפעה של הקפדה על דפוסי תזונה שונים על תוצאות אירועים מוחיים בחולים עם סוכרת מסוג 2 בסין. לאחר איסוף נתונים תזונתיים באמצעות שאלונים, הם השלימו ניתוח סטטיסטי לזיהוי דפוסי תזונה וניתוח PSM (Propensity Score Matching) להפחתת השפעות ערפלנים בין דפוסי תזונה שונים.

מדגם המחקר כלל 13,731 מבוגרים בגילאי 18 שנים ומעלה שהתגוררו בסין.

החוקרים זיהו שני דפוסי תזונה: 61.2% מהחולים עם סוכרת מסוג 2 נכללו תחת קטגוריית דפוס תזונה עתירת שומן, בעוד ש-38.8% נכללו תחת קטגוריית דפוס תזונה מאוזנת. בהשוואה לתזונה עתירת שומנים, דפוס התזונה המאוזן לווה בסיכון מופחת לאירועים מוחיים (יחס סיכויים של 0.63, רווח בר-סמך 95% של 0.52-0.76; p<0.001) לאחר תקנון לערפלנים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי הקפדה על דיאטה מאוזנת, בעיקר עם צריכה מתונה של מוצרי מזון עתירי בחלבונים איכותיים וירקות טריים, עשויה להפחית את הסיכון לאירועים מוחיים.

Public Health Nutr. 2022 Mar 31:1-25

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה