Trauma

תגובה לנסיון טיפול ב-tPA מנבאת צורך בעירוי מאסיבי בפצועי טראומה (J Am Coll Surg)

מבחן TEG (Thromboelastography) מותאם עם tPA (Tissue Plasminogen Activator) הניתן כתוספת לדם המטופל מסייע בזיהוי פצועי טראומה שיידרשו לעירויים מאסיביים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש, שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Surgery.

מבין 324 פצועי טראומה שנכללו במחקר, 17% נדרשו לעירוי מאסיבי ו-13% הלכו לעולמם, כאשר 33% ממקרי התמותה הללו יוחסו לדימום לא-נשלט או דום לב.

חציון מדד INR בעת ההגעה לחדר מיון היה גבוה יותר משמעותית בחולים שטופלו בעירויים מאסיביים (1.4), בהשוואה לאלו שנדרשו לטיפול לא-מאסיבי (1.1). בדומה, כל המדדים הקליניים ומדדי TEG היו שונים משמעותית בין חולים שנדרשו לעירויים מאסיביים ואלו שלא נדרשו לטיפול זה.

אחוז פירוק קריש לאחר תגר tPA במינון נמוך 30 דקות לאחר אמפליטודה מקסימאלית הצביע על התוצאות הטובות ביותר מכל הבדיקות והמדדים שנבחנו, עם שטח מתחת לעקומת ROC של 0.86 ורגישות של 84% וסגוליות של 82% בערך הסף האופטימאלי, אך נדרשו 50 דקות להשגת התוצאות.

הזמן עד לאמפליטודה מקסימאלית לאחר tPA במינון גבוה היה הקצר ביותר עד להשגת התוצאות (16 דקות), בעוד שהרגישות והסגוליות עמדו על 80% ו-74%, בהתאמה.

מניתוח סטטיסטי עלה כי INR ומרווח זמן עד לאמפליטודה מקסימאלית לאחר מתן tPA במינון גבוה ניבאו באופן בלתי-תלוי צורך בעירויים מאסיביים. מרווח זמן של פחות מ-16 דקות בחולה עם INR מעל 1.1 היה בעל ערך מנבא חיובי לעירוי מאסיבי של 49%, בעוד ש-INR של עד 1.1 ומרווח זמן של מעל 16 דקות היה בעל ערך מנבא שלילי של 98%.

החוקרים סבורים כי הצעד הבא בטיפול בפצועי טראומה הינו בדיקה מהסוג המתואר במחקר, במטרה לזהות מהר יותר חולים בסיכון לדימום, לזיהוי חולים עם הפרעות קרישה ומתן טיפול מותאם אישית בשלב מוקדם.

J Am Coll Surg 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה