Ulcerative colitis

כורכום מהונדס גנטית עשוי לסייע בהשראת הפוגה בחולים עם קוליטיס כיבית (Journal of Clinical Gastroenterology)

תכשיר כורכום מהונדס גנטית שנועד לשפר את הזמינות הביולוגית הפומית עשוי לסייע בהשראת הפוגה בחולים עם קוליטיס כיבית בדרגה קלה-עד-מתונה תחת מינונים מקסימאליים של Mesalamine, כך עולה מתוצאות מחקר פיילוט חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Gastroenterology.

החוקרים השלימו מחקר אקראי, כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו, אשר כלל 69 חולים עם קוליטיס כיבית פעילה בדרגה קלה-עד-בינונית, אשר נטלו מינון פומי מקסימאלי של Mesalamine פומי ורקטאלי למשך לפחות ארבעה שבועות.

במהלך שלושת חודשי המחקר, 4 מבין 34 חולים בקבוצת הטיפול בכורכום ו-3 מבין 35 חולים בקבוצת הפלסבו הפסיקו את הטיפול במסגרת המחקר.

שיעורי הפוגה קלינית עמדו על 44.1% (15 מבין 34 חולים) בקבוצת ההתערבות, בעוד שבקבוצת הפלסבו לא תועדו מקרי הפוגה (0 מבין 35 חולים) (p<0.01). שיעורי הפוגה קלינית נותרו גבוהים יותר באופן מובהק סטטיסטית בקבוצת ההתערבות לאחר 3 חודשים (55.9% לעומת 5.7%).

עוד מדווחים החוקרים כי שיעורי הפוגה אנדוסקופית היו גבוהים יותר בקבוצת ההתערבות, בהשוואה לקבוצת הפלסבו, לאחר שישה שבועות (35.3% לעומת 0%) ולאחר שלושה חודשים (44% לעומת 5.7%).

שיעורי תגובה קלינית, אשר הוגדרה כירידה של לפחות שתי נקודות במדד Mayo Score, היו גם הם גבוהים יותר משמעותית בקבוצת הטיפול בכורכום, בהשוואה לקבוצת הפלסבו, הן לאחר שישה שבועות (52.9% לעומת 14.3%) והן לאחר שלושה חודשים (58.8% לעומת 28.6%).

בקבוצת הטיפול בכורכום, 18 מבין 19 חולים שהשיגו הפוגה קלינית שמרו על ההפוגה הקלינית והאנדוסקופיה לאחר שישה חודשים, בעוד שבקבוצת הפלסבו לא תועדו מקרים דומים.

ממצאי המחקר מעידים כי כורכום מהונדס גנטית עשוי לשמש כתוספת טיפול בחולים עם קוליטיס כיבית בדרגה קלה-עד-בינונית ולהגדיל את סיכויי השגת הפוגה קלינית ואנדוסקופיה.

Journal of Clinical Gastroenterology, online September 4, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם תוספי ויטמין D עשויים להגן על תאי ביתא של הלבלב בחולים עם סוכרת מסוג 1? (JAMA Netw Open)

    האם תוספי ויטמין D עשויים להגן על תאי ביתא של הלבלב בחולים עם סוכרת מסוג 1? (JAMA Netw Open)

    מינונים גבוהים של Ergocalciferol (אנאלוג של ויטמין D) עשויים להביא להארכת תקופה ההפוגה בחולים עם סוכרת מסוג 1 ע”י שימור תפקוד תאי ביתא מייצרי-אינסולין בחולים עם אבחנה חדשה של המחלה, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תאי ביתא שומרים על כ-30-50% מהתפקוד בעת אבחנה של סוכרת מסוג […]

  • אספירין במינון נמוך מלווה בסיכון מופחת לסרטן מעי גס ורקטום (Am J Gastroenterol)

    אספירין במינון נמוך מלווה בסיכון מופחת לסרטן מעי גס ורקטום (Am J Gastroenterol)

    טיפול באספירין במינון נמוך מלווה בסיכון מופחת לסרטן מעי גס ורקטום, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Gastroenterology. מהנתונים עולה עוד כי הירידה הגדולה תועדה בסיכון למחלה גרורתית ואלו שנטלו את התרופה למשך לפחות חמש שנים. החוקרים אספו נתונים ממספר מאגרי מטופלים לזיהוי משתתפים בגילאי 50 שנים ומעלה שהתגוררו בנורבגיה בין […]

  • דיאטה עתירת מזון מן הצומח ודלת מאכלים מן החי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד (Breast Cancer Res Treat)

    דיאטה עתירת מזון מן הצומח ודלת מאכלים מן החי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד (Breast Cancer Res Treat)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Breast Cancer Research and Treatment עולה כי בנשים שהקפידו על דפוס תזונה המעודד צמחונות סיכון מופחת להתפתחות סרטן שד. יתרה מזאת, דיאטה עתירה במזון מהצומח ודלה במזון מהחי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד, בפרט בנשים לאחר-מנופאוזה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנם נתונים סותרים ממחקרים להערכת הקשר בין דיאטה […]

  • האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    הגדלת צריכת וויטמין E, הן דרך התזונה והן באמצעות תוספים, עשויה לסייע במניעת התפתחות מחלת כבד סטאטוטית משנית להפרעה מטבולית (Metabolic Dysfunction-Associated Steatotic Liver Disease, או MASLD), בפרט במבוגרים עם היפרליפידמיה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת כבד סטאטוטית על-רקע הפרעה מטבולית (בשמה הקודם, מחלת כבד […]

  • היעילות והבטיחות של פרוביוטיקה בטיפול בקוליטיס כיבית (Eur J Nutr)

    היעילות והבטיחות של פרוביוטיקה בטיפול בקוליטיס כיבית (Eur J Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות ביעילות תוספת פרוביוטיקה לטיפול בחולים עם קוליטיס כיבית, כאשר מהממצאים עולה ירידה בשיעורי התלקחות מחלת המעי הדלקתית בחולים בהפוגה קלינית, ללא עליה בסיכון לתופעות לוואי משנית לטיפול. יתרה מזאת, טיפול פרוביוטי עשוי להביא לעליה בשיעורי הפוגה קלינית בחולים עם קוליטיס […]

  • האם יש להימנע מנטילת תוספי ניאצין? (Nature Medicine)

    האם יש להימנע מנטילת תוספי ניאצין? (Nature Medicine)

    מחקר שנערך לאחרונה הקושר בין נגזרת ניאצין (ויטמין B3) לסיכון מוגבר לאירועים קרדיו-וסקולריים העלה שאלות לגבי בטיחות צריכת ויטמין B זה, שמתווסף לרכיבי מזון רבים בתזונה המערבית ונלקח בצורה של תוספי מזון

  • צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים מלווה בסיכון מוגבר לפרפור פרוזדורים (Circulation: Arrhythmia and Electrophysiology)

    צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים מלווה בסיכון מוגבר לפרפור פרוזדורים (Circulation: Arrhythmia and Electrophysiology)

    שתיית משקאות עם ממתיקים מלאכותיים בכמות של שני ליטרים ומעלה בכל שבוע מלווה בעליה של 20% בסיכון להופעת פרפור פרוזדורים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Circulation: Arrhythmia and Electrophysiology. החוקרים השלימו מחקר עוקבה מבוסס-אוכלוסייה להערכת הקשר בין שתיית משקאות ממותקי-סוכר, משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ומיצי פירות ובין הסיכון להיארעות פרפור פרוזדורים, לצד […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה