Viral Infections

בטיחות ויעילות חיסון כנגד נגיף רוטה בתינוקות עם מחלות רקע בסיכון גבוה (Pediatrics)

בניגוד לממצאים קודמים בקרב תינוקות בריאים אשר נולדו במועד, מתן חיסון כנגד נגיף רוטה סיפק הגנה מוגבלת לתינוקות פגיעים בסיכון גבוה לאור מחלות רקע. החיסון כנגד הנגיף לרוב נסבל היטב בקבוצה זו כאשר ניתן לבדו, אך כאשר ניתן בשילוב עם חיסוני שגרה אחרים, מלווה בסיכון מוגבר לתופעות לוואי.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לחיסון כנגד נגיף רוטה יעילות של 87-100% כנגד גסטרואנטריטיס חדה בדרגה חמורה בתינוקות בריאים במדינות בעלות הכנסה גבוהה. עם זאת, אין מידע רב אודות יעילות וסבילות החיסון בתינוקות עם מחלות רקע רפואיות. החוקרים השלימו מחקר רב-מרכזי, פרוספקטיבי, במטרה לבחון את היעילות של החיסון ופרופיל הבטיחות בתינוקות עם מחלות רקע הנדרשים לטיפול ממושך או תדיר.

החוקרים מציינים כי בהולנד או תכנית ארצית למתן בשגרה של חיסונים כנגד נגיף רוטה, אך החיסון ניתן כחלק מחיסוני השגרה לתינוקות עם מחלות רקע ב-13 בתי חולים ברחבי המדינה, כאשר נערכה השוואה בין המצב לפני ואחרי יישום התכנית (לא-מחוסנים מול מחוסנים, בהתאמה), לקביעת התפתחות גסטרואנטריטיס חדה על-רקע נגיף רוטה.

ניתוח סטטיסטי שימש להערכת יעילות החיסון וכן בחנו החוקרים את האירועים החריגים החמורים על-רקע החיסון על-סמך הרשומות הרפואיות.

מדגם המחקר כלל 1,482 תינוקות בסיכון גבוה עם מחלות רקע רפואיות, כולל 631 תינוקות לפני ו-851 תינוקות לאחר התחלת תכנית החיסון כנגד הנגיף; 1,302 מהתינוקות נולדו לפני המועד (88.3%), 447 היו קטנים לגיל ההיריון (30.2%) ו-251 סבלו לפחות מהפרעה מולדת אחת (17%).

יעילות החיסון כנגד גסטרואנטריטיס חמורה על-רקע נגיף רוטה עמדה על 30% (רווח בר-סמך 95% של 36%- עד 65%). מספר מקרי אשפוז עקב נגיף רוטה היה נמוך ולא שונה באופן מובהק סטטיסטית בין שני המדגמים (2 בכל קבוצה).

שיעור אירועים חריגים על-רקע החיסון עמד על 0.24 מקרים ל-100 מנות חיסון. יחס הסיכון המתוקן לכל אירוע חריג לאחר חיסון כנגד נגיף רוטה, בהשוואה לחיסוני שגרה אחרים, עמד על 1.09 (רווח בר-סמך 95% של 1.05-1.12) כאשר החיסונים ניתן יחדיו ועל 0.91 (רווח בר-סמך 95% של 0.81-0.99) כאשר החיסון כנגד נגיף רוטה ניתן לבדו.

שכיחות אירועים חריגים במערכת העיכול הייתה גבוהה יותר ב-10% לאחר חיסון כנגד נגיף רוטה.

ממצאי המחקר מדגישים את החשיבות של הערכת תוצאות חיסונים בתתי-קבוצות של תינוקות בסיכון גבוה לאור מחלות רקע.

Pediatrics 2021

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה