Wound Care

טיפול בלחץ שלילי בפצעים לאחר כריתה-חלקית של רגל סכרתית (Lancet)

פצעי רגל סכרתית, בעיקר פצעים משניים לקטיעה, הם פצעים מסובכים וקשים לטיפול.

מחקר חדש נועד לבדוק אם Negative Pressure Wound Therapy (NPWT) משפר את היחס ואת שיעורי ההחלמה של הפצע, לאחרת כריתה חלקית בחולי סכרת.

במחקר השתתפו 162 נבדקים עם פצעים בעקבות כריתה-חלקית של רגל סכרתית, עד לרמת TransMetatarsal ועדויות לפרפוזיה מספקת. נבדקים שחולקו לקבלת טיפול NPWT (n=77) קיבלו טיפול עם החלפת חבישות כל 48 שעות. נבדקים בקבוצת הביקורת (n=85) קיבלו טיפול סטנדרטי בהתאם להנחיות הקיימות. NPWT נעשה בשיטת Vacuum Assisted Closure

(VAC). הפצעים טופלו עד להחלמה או סיום 112 ימי הטיפול הפעיל.

מהממצאים עולה כי מספר הנבדקים שהחלימו היה גדול יותר בקבוצת NPWT לעומת קבוצת הביקורת (43 נבדקים (56%) לעומת 33 (39%), P=0.04). קצב ריפוי הפצע היה מהיר יותר בקבוצת NPWT מאשר בקבוצת הביקורת (P=0.005). קצב יצירת רקמת גירעון היה מהיר יותר בקבוצת NPWT מאשר בקבוצת הביקורת (P=0.002). תדירות וחומרת תופעות הלוואי (מהן התופעה השכיחה ביותר היתה זיהום של הפצע), היו דומות בשתי הקבוצות.

לאור הממצאים נראה כי טיפול NPWT באמצעות טכנולוגיתVAC הוא בטוח ויעיל לפצעי רגל-סכרתית מורכבים, ועשויים להוביל לשיעור גבוה יותר של ריפוי פצעים, קצב ריפוי מהיר יותר ומספר קטן יותר של כריתות חוזרות בהשוואה לטיפול הסטנדרטי.

The Lancet 2005; 366:1704-1710

הערת מערכת:

טכנולוגיה ה-VAC זמינה וקיימת גם בישראל והיא אף מועמדת לכניסה לסל הבריאות.

ממבחני עלות/תועלת שנערכו בארץ עולה שמדובר בשיטה יעילה גם מבחינה כלכלית/רפואית: בפצעים הקשים יותר לשימוש בטכנולוגיה יש פוטנציאל להשיג אף חיסכון כספי (בהשוואה להמשך טיפול סטנדרטי בפצעים/תא לחץ ובמקרה של כשלון – כריתת כף רגל) , וכטיפול ראשוני הטכנולוגיה משיגה יחסי עלות/תועלת אטרקטיביים.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה