Geriatrics

הנחיות חדשות בנושא טיפול אנטי-פסיכוטי בחולי דמנציה (Am J Psychiatry)

הנחיות חדשות מטעם ה-APA (American Psychiatric Association) מתמקדות בשימוש מושכל בתרופות אנטי-פסיכוטיות לטיפול באי-שקט או פסיכוזה בחולי דמנציה.

ההמלצות מבוססות הראיות קוראות להערכת תסמינים פסיכולוגיים והתנהגותיים של דמנציה, פיתוח תכנית טיפול מקיפה, השלמת ניתוח סיכון/תועלת לפני מתן טיפול אנטי-פסיכוטי ושימוש מושכל בתרופות ולפרק זמן מוגבל.

כל הצהרה בהנחיות מדורגת לפי מערכת GRADE. “המלצה” (מצוינת בספרה 1 לאחר ההצהרה) מעדידה על ביטחון כי התועלת של ההתערבות עולה בבירור על הנזקים. “הצעה” (מצוינת בספרה 2 לאחר ההצרה) מעידה על חוסר ודאות באשר למאזן נזק-תועלת. לכל המלצה מצורפת גם דרגת העדויות התומכות בהצהרה, גבוהה (A), בינונית (B), או נמוכה (C).

ההנחיות כוללות 15 המלצות ספציפיות בנוגע לשימוש בתרופות אנטי-פסיכוטיות לטיפול באי-שקט או פסיכוזה בחולי דמנציה:

1.      יש להעריך את החולים לקביעת סוג, תדירות, חומרת, דפוס ותזמון התסמינים (1C).

2.      יש להעריך את החולים להערכת כאב וגורמים הפיכים אפשריים אחרים התורמים לתסמינים, כמו גם גורמים דוגמת סוג דמנציה, העשויים להשפיע על בחירת הטיפול (1C).

3.      בחולי דמנציה עם אי-שקט או פסיכוזה, יש להעריך את התגובה לטיפול באמצעות מדדים כמותיים (1C).

4.      יש לפתח תכנית טיפול מקיפה הכוללת התערבויות תרופתיות ולא-תרופתיות (1C).

5.      יש להשתמש בתרופות אנטי-פסיכוטיות לא-דחופות רק כאשר תסמיני אי-שקט ופסיכוזה הם חמורים, מסוכנים ו/או גורמים מצוקה משמעותית למטופל (1B).

6.      יש לסקור את התגובה הקלינית להתערבויות לא-תרופתיות לפני שימוש לא-דחוף בתרופות אנטי-פסיכוטיות לטיפול באי-שקט או פסיכוזה בחולי דמנציה (1C)

7.      טרם התחלת טיפול לא-דחוף בתרופות אנטי-פסיכוטיות, יש להעריך ולדון עם החולה/משפחה/מקבלי החלטות באשר לסיכונים והתועלת  האפשריים (1C).

8.      במידה ומאזן סיכון/תועלת נוטה לטובת טיפול אנטי-פסיכוטי לתסמינים התנהגותיים/פסיכולוגיים בחולי דמנציה, יש להתחיל בטיפול במינון נמוך ולהעלות מינון למנה היעילה הנמוכה ביותר הנסבלת (1B)

9.      במקרה של הופעת תופעות לוואי בעלות משמעות קלינית, יש לסקור את הסיכון והתועלת האפשריים של טיפול אנטי-פסיכוטי במטרה לקבוע אם יש מקום להפחית מינון ולהפסיק את הטיפול התרופתי (1C).

10.  במידה ואין תגובה קלינית משמעותית לאחר 4 שבועות למינון הולם, יש להפחית ולהפסיק את הטיפול התרופתי (1B).

11.  בחולה עם תגובה חיובית לטיפול בתרופות אנטי-פסיכוטיות, החלטה באשר לשינוי מינון תתקבל בהתאם לדיווח המטופל (במידה וזמין) או מקבל החלטות עבור המטופל, בן משפחה, או מטפל אחר (1C).

12.  בחולה עם תגובה הולמת של תסמינים התנהגותיים/פסיכולוגיים לטיפול אנטי-פסיכוטי, יש לנסות ולהפחית ולהפסיק את הטיפול בתוך 4 חודשים מהתחלת הטיפול, אלא אם המטופל חווה הישנות של התסמינים בנסיון קודם להפחית את הטיפול (1C).

13.  בחולה בו מפחיתים את מינון הטיפול האנטי-פסיכוטי, יש להעריך את התסמינים כל חודש במהלך הפחתת המינון ולפחות כל ארבעה חודשים לאחר הפסקת הטיפול, במטרה לזהות סימנים להישנות (1C).

14.  בהעדר דליריום, במידה ויש התוויה לטיפול תרופתי אנטי-פסיכוטי לא-דחוף, אין מקום לשימוש ב-Haloperidol כטיפול קו-ראשון (1B).

15.  אין להשתמש בטיפול אנטי-פסיכוטי ארוך טווח, הניתן בזריקה, אלא אם יש התוויה אחרת לטיפול להפרעה פסיכוטית כרונית נלוות.

Am J Psychiatry. Published online May 1, 2016

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Telisotuzumab לטיפול ב-NSCLC עם ביטוי מוגבר של חלבון c-Met

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Telisotuzumab לטיפול ב-NSCLC עם ביטוי מוגבר של חלבון c-Met

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) העניק אישור מואץ ל- Telisotuzumab Vedotin לטיפול בחולים עם סרטן ריאות מסוג NSCLC (או Non-Small Cell Lung Cancer) מתקדם-מקומית או גרורתי עם ביטוי מוגבר של חלבון c-Met לאחר טיפול סיסטמי קודם. מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר גם את בדיקת VENTANA MET (SP44) RxDx Assay של חברת רוש […]

  • טיפול ב-Amiloride אינו-נחות לעומת Spironolactone בחולים עם יתר לחץ דם עמיד

    טיפול ב-Amiloride אינו-נחות לעומת Spironolactone בחולים עם יתר לחץ דם עמיד

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMAמדווחים חוקרים מדרום קוריאה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Amiloride אינו-נחות לעומת Spironolactone בהפחתת לחץ דם בחולים עם יתר לחץ דם עמיד לטיפול, עם שיעורים דומים של השגת יעד לחץ דם סיסטולי ופרופיל בטיחות טוב יותר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Spironolactone הינה התרופה המועדפת לטיפול ביתר לחץ דם […]

  • תרופה פומית מבטיחה לטיפול בהשמנה מחקה את ההשפעות המטבוליות של ניתוח מעקף קיבה

    תרופה פומית מבטיחה לטיפול בהשמנה מחקה את ההשפעות המטבוליות של ניתוח מעקף קיבה

    מנתונים שהוצגו במהלך כנס ה-European Congress on Obesity שנערך במלגה, ספרד, עולה כי טיפול פומי חדש כנגד השמנה, SYNT-101, המחקה את ההשפעות המטבוליות של ניתוח מעקף קיבה, נמצא בטוח, יעיל ונסבל היטב במחקר ראשון בבני אדם. במסגרת המחקר ניתנה מנה יחידה של התרופה המחקה את ההשפעה המטבולית של ניתוח מעקף קיבה לתשעה משתתפים בריאים בגילאי […]

  • רמות לקטט גבוהות בדם מנבאות סיכון מוגבר לתמותה בחולים עם נזק כלייתי חד

    רמות לקטט גבוהות בדם מנבאות סיכון מוגבר לתמותה בחולים עם נזק כלייתי חד

    רמות לקטט בדם מעל 4 מילימול/ליטר בקבלה לאשפוז ביחידת טיפול נמרץ מלוות בסיכון מוגבר לתמותה בתוך חודשיים בחולים עם נזק כלייתי חד תחת טיפול כלייתי חליפי, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת BMC Nephrology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל נתונים לאורך תקופה של ארבע שנים במטרה לבחון את ההשפעה של רמות לקטט בדם בקבלה לאשפוז ליחידת […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול ב- Fremanezumab כנגד מיגרנה עם דיכאון

    תוצאות מבטיחות לטיפול ב- Fremanezumab כנגד מיגרנה עם דיכאון

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Neurology עולה כי טיפול ב- Fremanezumab(אג’ובי) מלווה בירידה גדולה יותר משמעותית בימי מיגרנה חודשיים ובתסמיני דיכאון לעומת פלסבו בחולים עם מיגרנה והפרעת דיכאון מג’ורית. מחקר UNITE הינו מחקר כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו, אקראי, שכל מטופלים מ-55 מרכזים ב-12 מדינות בין השנים 2020 ועד 2022. המחקר כלל תקופת סקר בת ארבעה […]

  • טיפול ב-Trimethoprim-Sulfamethoxazole למניעת PJP בחולים עם וסקוליטיס מפחית במקביל את הסיכון לזיהומים חמורים אחרים

    טיפול ב-Trimethoprim-Sulfamethoxazole למניעת PJP בחולים עם וסקוליטיס מפחית במקביל את הסיכון לזיהומים חמורים אחרים

    טיפול מונע ב- Trimethoprim-Sulfamethoxazole(או TMP-SMX) מפחית את הסיכון לזיהומים חמורים בהיקף של 50% בחולים עם אבחנה של וסקוליטיס על-רקע ANCA (או Antineutrophil Cytoplasmic Antibody), כאשר התועלת הגדולה ביותר תועדה במהלך 180 הימים הראשונים לטיפול, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Arthritis & Rheumatology. המחקר התצפיתי נועד לבחון את ההשפעה של טיפול מונע ב- TMP-SMX על […]

  • מהו קו טיפול תרופתי שני הטוב ביותר בנשים עם אפילפסיה?

    מהו קו טיפול תרופתי שני הטוב ביותר בנשים עם אפילפסיה?

    החלפת טיפול מונותרפי ותוספת טיפול הדגימו יעילות דומה כקו-טיפול שני בנשים עם אפילפסיה מוכללת אידיופטית, ללא הבדלים משמעותיים בשיעורי הכישלון בין הטיפולים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים השלימו מחקר רטרוספקטיבי רב-מרכזי שכלל נתונים מ-18 מרכזים לטיפול באפילפסיה בארבע מדינות בין השנים 1995 עד 2023 כאשר חציון משך המעקב […]

  • חשיפה להתעללות ואלימות כלפי האם בתקופת הילדות מנבאת התנהגות אלימה בבגרות

    חשיפה להתעללות ואלימות כלפי האם בתקופת הילדות מנבאת התנהגות אלימה בבגרות

    בקרב גברים צעירים שנחשפו למעשי אלימות פיזית והתעללות של בן הזוג כלפי אימם נרשמה עליה של 45% בסיכון לכך שינקטו בעצמם במעשי אלימות כלפי בני או בנות זוגם, בהשוואה לאלו שלא נחשפו למעשי אלימות דומים, כך עולה מנתונים חדשים מבריטניה שפורסמו בכתב העת The Lancet Regional Health – Europe. החוקרים בחנו את הנתונים אודות זוגות […]

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך