immunodeficiency

פרוטוקול ייעודי משפר זמן עד טיפול בחום בחולים בסיכון גבוה (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-ONS)

פרוטוקול תגובה מהירה לחום המבוסס ברובו על הדרכת הצוות הרפואי והחולים הוביל לשיפור משמעותי בזמן עד מתן טיפול אנטיביוטי וטיפול תומך לחולים מדוכאי חיסון שפיתחו חום והינם בסיכון לאלח-דם ומוות, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Oncology Nursing Society.

המחקר נערך כחלק ממאמצים לשיפור איכות בהם החוקרים ניתחו את הנתונים 12 חודשים לפני יישום הפרוטוקול ו-15 חודשים לאחריו. כחלק מהפרוטוקול, חולים עם ממאירות המטולוגיית או מושתלי מח עצם שפנו לחדרי מיון בשל חום או סימנים אחרים לזיהום חמור, נבדקו מיידית ע”י צוות ייעודי.

סימנים חיוניים נבדקו כל 15 דקות במהלך השעה הראשונה, כל 30 דקות במהלך השעה השניה ולאחר מכן כל שעה. בדיקות מעבדה ספציפיות הוזמנו ושני סטים של תרביות דם מעירוי מרכזי או בו-זמנית מעירוי פריפרי הושלמו גם כן.

בנוסף, חולים לא-יציבים נדרשו לטיפול מיידי בעירוי נוזלים. טיפול אנטיביוטי דוגמת Cefepime במינון 2 גרם דרך הוריד ניתן כל שמונה שעות, בשילוב עם Vancomycin בחולים שאינם יציבים המודינאמית או בחשד לזיהום של העירוי או זיהום עורי, או בסיכון לדלקת ריאות, מוקוזיטיס או MRSA (Methicillin Resistant Staphylococcus aureus).

מאחר ולפי הפרוטוקול יש להתחיל בהתערבויות אלו בתוך 30 דקות מהגעת חולה לחדר מיון, אין לדחות מתן טיפול אנטיביוטי בזמן המתנה לתוצאות הבדיקות. לאחר מכן יש לאשפז את החולים או להעבירם ליחידת טיפול נמרץ במידה ואינם יציבים.

החוקרים מדווחים על מחקר שכלל 192 חולים, כולל 73 חולים שטופלו לפני  יישום הפרוטוקול ו-119 לאחר יישומו. הזמן הכולל עד טיפול אנטיביוטי, החייאת נוזלים והזנת ההזמנות לבדיקות השתפר משמעותית ובכל האתרים לאחר הכנסת הפרוטוקול לשימוש.

עוד תועדה ירידה משמעותית במשך האשפוז הממוצע, מ-8.06 ימים לפני ההתערבות ל-5.76 ימים לאחריה, כמו גם ירידה במספר הימים ששהו החולים ביחידות טיפול נמרץ מ-4.77 ל-3.0 ימים.

החוקרים משערים עוד כי הפרוטוקול הפחית את העלויות הכרוכות בכל מפגש רפואי בהיקף של כ-6,000 דולרים עם חסכון כולל של 374,291 דולרים במהלך 15 חודשי מעקב אחר 63 חולים. יש לציין כי שמונה חולים הלכו לעולמם במהלך המעקב, כאשר בשבעה תועד עיכוב משמעותי בזמן עד קבלת טיפול אנטיביוטי.

החוקרים טוענים כי מדובר בפרוטוקול ייחודי ששימש בהצלחה באזורים שונים בבית החולים (במחלקות אשפוז וחדרי מיון) והוביל לתוצאות חסרות תקדים הכוללות קיצור משך אשפוז, ניצול שירותי יחידות טיפול נמרץ, תמותה והוצאות רפואיות.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-ONS

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה