Laboratory Tests

מומחי ה-CDC משיבים לשאלות נפוצות בנושא COVID-19 (מתוך אתר מדסקייפ)

קורונה

לצד ההתפתחויות היומיות ואי הודאות הניכרת סביב COVID-19, ישנן שאלות רבות אודות בדיקות לנוכחות הנגיף וטיפול במקרים חיוביים. במטרה לסייע במתן מענה לשאלות אלו, מומחים פרופ’ ג’י באטלר, סגן מנהל תחום מחלות זיהומיות ב-CDC (Centers for Disease Control and Prevention) ישב עם עורך עיתון JAMA לדון בנתונים העדכניים אודות COVID-19 ולהציג את ההנחיות של הסוכנות.

מהי הבדיקה המשמשת לזיהוי COVID-19?

בארצות הברית, הבדיקה הזמינה והנפוצה ביותר הינה בדיקת RT-PCR, אשר במהלך השבועות האחרונים הפכה זמינה במעבדות רבות ברחבי המדינה. כיום, הבדיקה זמינה בכל המדינות בארצות הברית. לאחרונה, מספר מעבדות מסחריות הצטרפו ויכולות להשלים את הבדיקה. בנוסף, ישנם מספר מרכזים אקדמיים היכולים להשלים את הבדיקה על פלטפורמת PCR מעט שונה.

עד כמה הבדיקה מדויקת?

בדיקת PCR הינה מדד הזהב לבדיקת COVID-19 וניתן לקבוע כי הסיכוי לזהות זיהום או זיהום קודם הוא גבוה מאוד. עם זאת, הנתונים אודות רגישות הבדיקה מוגבלים.

באיזו נקודה אדם עם נגיף קורונה נמצא חיובי בבדיקה?

לא ידוע באיזה שלב בדיוק אדם הופך חיובי בבדיקה. ההנחה היא כי בנוכחות בדיקה חיובית סביר יותר כי האדם מדבק ומהנתונים עולה כי רמת ההדבקה היא הגדולה ביותר לאחר הופעת התסמינים. יש לפחות דיווחים אנקדוטאליים לפיהם תתכן הדבקה עוד טרם הופעת התסמינים, אך הנתונים בנושא מוגבלים מאוד.

מי צריך להשלים את הבדיקה?

המוקד צריך להיות אנשים עם תסמינים ועדות לזיהום בדרכי נשימה. אלו החוששים מפני הנגיף ומעוניינים בבדיקה אינם מהווים את אוכלוסיית היעד.

האם אדם שנדבק בעבר ונמצא שלילי בבדיקה עדיין מפיץ את הנגיף?

ב-CDC בוחנים כעת את הקשר בין תוצאה שלילית בבדיקת PCR ובין העומס הנגיפי. יש מצבים בהם אדם נמצא שלילי פעמיים בבדיקה לנגיף, אך בבדיקה שלישית הודגמה תוצאה חיובית-חלשה. לא ברור אם אנשים אלו אכן מדבקים.

האם יש אספקה מספקת לבדיקות בארצות הברית?

ב-CDC התייחסו לסוגיית האספקה ע”י הרחבת מספר פלטפורמות PCR עליהן מבוצעות הבדיקות לנגיף. הרחבת הפלטפורמות הללו הינה אחת הדרכים להרחבת היקף הבדיקות ומתן אפשרות למעבדות שונות ומרכזים אקדמיים להשלים את הבדיקות.

באיזה שלב אדם הנמצא חיובי בבדיקה יכול לשוב לעבודה?

ה-CDC עדיין בוחנים את הנושא ואת הנתונים בנושא. ההמלצה הנוכחית הינה כי אדם יכול לשוב לעבודה לאחר שתי תוצאות שליליות במרווח של לפחות 24 שבועות, לאחר היעלמות התסמינים. ה-CDC עדיין לא קבע רשמית את מסגרת הזמן המדויקת, אך שוקלים בידוד של לפחות 14 ימים.

האם אדם יכול להידבק בנגיף בשנית?

לא ידוע על חסינות ארוכת-טווח לאחר חשיפה וזיהום. חוקרים יודעים כי באלו עם COVID-19 ישנה תגובת נוגדנים, אך לא ידוע אם אלו מספקים הגנה או לא.

מה העדכון האחרון בנוגע לטיפולים כנגד הנגיף החדש?

בסין ובארצות הברית נערכים כיום מספר מחקרים להערכת טיפולים אפשריים כנגד COVID-19. אחת התרופות המועמדות הינה Remdesivir, תכשיר אנטי-ויראלי רחב טווח אשר פותח לטיפול כנגד אבולה. בנוסף, מנהל המזון והתרופות האמריקאי בוחן את השימוש האפשרי בנוגדנים חד-שבטיים לטיפול ב-COVID-19.

האם יש הנחיה ספציפית לאנשי צוות רפואי אודות COVID-19?

אנשי צוות רפואי מצויים בסיכון הרבה יותר גבוה להיחשף או לחשוף אחרים המצויים בסיכון גבוה לזיהום חמור. לכן, במקרה בו איש צוות רפואי נדבק ומחלים, עדיין חשוב לנקוט אמצעי זהירות נוספים בעת חזרה לעבודה, דוגמת הקפדה על שימוש במסכה.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה