Laboratory Tests

ארגון הבריאות העולמי מפרסם קווי הנחייה חדשים לטיפול בשחפת בצעירים (WHO guidelines)

מאת יהונתן ניסן, סטודנט לרפואה באוניברסיטת תל אביב ופרמדיק

הנחיות מעודכנות של ארגון הבריאות העולמי (WHO) לניהול שחפת בילדים ובני נוער שהוכרזו לקראת יום השחפת העולמי ב-24 במרץ, כוללות טיפול מקוצר לילדים עם שחפת קלה, וכן על שני טיפולי שחפת דרך הפה (בדאקילין ודלמניד) לשימוש בילדים בכל הגילאים. הארגון קרא גם להגביר את ההשקעה בתוכניות שחפת גלובליות, וציין כי בשנת 2020, מקרי המוות משחפת גדלו לראשונה מזה למעלה מעשור.

שחפת היא גורם המוות ה-13 המוביל וגורם המוות הזיהומי השני אחרי COVID-19, עם יותר מ-4100 אנשים שמתים משחפת מדי יום. ארגון הבריאות העולמי מעריך כי 1.1 מיליון ילדים חולים בשחפת מדי שנה. העלייה במקרי המוות משחפת מ-1.4 מיליון בשנת 2019 ל-1.5 מיליון בשנת 2020 מלווה בירידה במימון. מ-2019 עד 2020, ההוצאה העולמית על שירותי אבחון, טיפול ומניעת שחפת ירדה מ-5.8 מיליארד דולר ל-5.3 מיליארד דולר, שמהווה פחות ממחצית מסכום היעד של 13 מיליארד דולר לשנת 2022. ההשלכות החברתיות-כלכליות של מגיפת COVID-19 כמו גם הסכסוך המתמשך במזרח אירופה, אפריקה והמזרח התיכון “החריפו עוד יותר את המצב”, אמרה מנהלת תוכנית המאבק בשחפת ב-WHO.

היא פירטה את הנקודות העיקריות של ארגון הבריאות העולמי להשקעה גלובלית בטיפול בשחפת: הגדלת המימון כדי לסגור פערים במחקר שחפת וביישום התוכנית למיגורה. בנוסף, השקעה בשמירה על תוכניות ושירותי שחפת במהלך מגיפת COVID-19 ומשברים מתמשכים כדי שהטיפול לא יופרע. היא ציינה גם כי יש לעקוב אחר אימוץ ההנחיות החדשות של ארגון הבריאות העולמי לילדים ובני נוער כדי לשפר את הגישה לטיפול ואיכות הטיפול. העדכונים כוללים: בדיקות מולקולריות מהירות הנקראות Xpert Ultra שצריכות לשמש כבדיקה ראשונית לשחפת בילדים ובני נוער. יחד עם זאת, בדיקות אבחון יכולות כעת לכלול דגימות לא פולשניות, כמו דגימות צואה. עדכון נוסף הוא שילדים עם שחפת קלה יכולים להיות מטופלים במשטר קצר יותר של 4 חודשים, ולא 6 חודשים. משטר מקוצר זה יאפשר לילדים לחזור מהר יותר לבית הספר ולחסוך כסף למשפחות ולמערכת הבריאות. גם משטר הטיפול המומלץ לדלקת קרום המוח הנובעת משחפת התקצר מ-12 ל-6 חודשים.

שתי תרופות דרך הפה לשחפת עמידה לתרופות (בדאקילין ודלמניד) מומלצות כעת לשימוש בילדים בכל הגילאים. “אין עוד צורך בזריקות כואבות שיכולות להיות תופעות לוואי חמורות, כולל חירשות”, אמרה.

לכתבה ב-Medscape

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מתן D-Mannose אינו יעיל לטיפול בזיהומים בדרכי השתן (JAMA Intern Med)

    מתן D-Mannose אינו יעיל לטיפול בזיהומים בדרכי השתן (JAMA Intern Med)

    סוכר טבעי (D-Mannose) המשמש לטיפול בזיהומים חוזרים בדרכי השתן לא הפחית את הסיכון לאירועים חוזרים, ביקורים אמבולטוריים, טיפול אנטיביוטי, או תסמינים, בהשוואה לטיפול דמה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Internal Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי D-Mannose מומלץ כחלופה טבעית לאנטיביוטיקה ונמכר כתוסף תזונה; מחקרים קודמים להערכת התועלת של D-Mannose בטיפול […]

  • ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת Archives of Disease in Childhood: Fetal and Neonatal Edition מדווחים חוקרים מהולנד ובלגיה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים שנולדו לפני שבוע 27 להיריון, טיפול סיסטמי בהידרוקורטיזון עשוי להביא לשיפור סיכויי ההישרדות או ליקוי נוירו-התפתחותי. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    תפיסה של בדידות במהלך הילדות שהוערכה באופן סובייקטיבי ורטרוספקטיבי על ידי מטופלים קשורה לסיכון מוגבר ביותר מפי שניים לאירוע ראשון של פסיכוזה, כך עולה ממחקר שהוצג בקונגרס האיגוד הפסיכיאטרי האירופי

  • עליה בסיכון לזיהומי עצם, מפרק ורקמה רכה לאחר בקטרמיה של סטאפילוקוק בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית (Rheumatology)

    עליה בסיכון לזיהומי עצם, מפרק ורקמה רכה לאחר בקטרמיה של סטאפילוקוק בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית (Rheumatology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Rheumatology עולה כי לאחר בקטרמיה של Staphylococcus aureus, בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית (Rheumatoid Arthritis) סיכון גבוה כמעט כפליים לזיהומי עצם, מפרק ורקמה רכה, עם סיכון דומה לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בקטרמיה של Staphylococcus aureus מלווה בפרוגנוזה רעה בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית; עם זאת, אין מחקרים עם […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T (או Chimeric Antigen Receptor T-cell) בילדים עם אבחנה של SLE (או Systemic Lupus Erythematosus). מחקר REACT-01 (או Reversing Autoimmunity through Cell Therapy) יהיה בהובלת מומחים מסיאטל וצפוי להתחיל בקיץ הקרוב. התקווה היא כי הטיפול יאפשר להגדיל את מספר החולים הצעירים עם […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה