חדשות

דיאטה עתירת סוכר מעלה את הסיכון להפרעות שינה בנשים מבוגרות (American Journal of Clinical Nutrition)

21/12/2019

 

בנשים מבוגרות האוכלות כמות רבה של מתוקים ודגנים מעובדים ייתכן סיכון מוגבר לאינסומניה, בהשוואה לאלו הצורכות כמות קטנה יותר של מאכלים אלו, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Clinical Nutrition.

 

החוקרים בחנו את הנתונים יומני התזונה של למעלה מ-50,000 נשים לאחר-מנופאוזה בשנות השישים לחייהן. הם התמקדו בקשר בין הערך הגליקמי של המאכלים ובין שיעורי הימצאות והיארעות אינסומניה.

 

בנשים בחמישון העליון מבחינת הערך הגליקמי תועדה עליה של 11% בסיכון לאינסומניה, בהשוואה לנשים בחמישון התחתון. בנשים אלו תועד גם סיכוי גבוה ב-16% להופעה חדשה של אינסומניה במהלך שלוש שנות המחקר.

 

החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר מעידים על חשיבות התזונה וההשפעה על הפרעות שינה. למרות שהמחקר לא נועד להוכיח אם או כיצד אכילה רבה של מתוקים עשויה להשפיע ישירות על אינסומניה, ייתכן כי שינויים הורמונאליים משחקים תפקיד.

 

כאשר חלה עליה מהירה ברמות סוכר בדם, הגוף מגיב בשחרור אינסולין ובעקבות זאת חלה ירידה ברמות הסוכר בדם, העשויה להוביל לשחרור הורמונים דוגמת אדרנלין וקורטיזון, העלולים להפריע לשינה.

 

המסר העולה מהמחקר הוא כי הגבלת צריכת פחמימות מעובדות, דוגמת תוספי סוכרים, עשויה להשפיע על הסיכון לאינסומניה.

 

American Journal of Clinical Nutrition, online December 11, 2019

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2020 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני