משפחה

חוקרים מתגייסים למאבק לעצירת הפצת מידע שגוי אודות COVID-19 (מתוך אתר מדסקייפ)

בעידן הנוכחי של מגיפת COVID-19 ניתן למצוא ברשת האינטרנט עצות שונות של אנשים המכתירים עצמם מומחים ומסבירים כיצד ניתן בקלות להתגבר על הנגיף החדש. מנגד, הממשל בקנדה החליט על מתן תקציב נרחב לחוקרים בכדי להתמודד עם המגיפה הנוכחית, כאשר חלק מהחוקרים משקיעים זמן רב בנושא המידע השגוי ברשת האינטרנט וברשתות החברתיות.

דר’ אנטולי גרוז מקנדה מסביר כי כאשר הוא ועמיתיו ראו את ההצעה לתכנית תגובה מהירה כנגד COVID-19 בפברואר, הם סברו כי יש מקום והזדמנות להשתמש בחלק מהכלים והאמצעים שפותחו בעבר לבחון מידע פוליטי שגוי לעקוב אחר התפשטות מידע שגוי אודות COVID-19 ברשתות החברתיות.

למחקר שתי מטרות עיקריות: ראשית, החוקרים ביקשו לזהות את המידע השגוי והשמועות הנוגעות לנגיף הקורונה ברשתות החברתיות, במטרה להבין את דפוס המידע המופץ כך שניתן יהיה לפתח גישות למניעת הדבר בעתיד. שנית, החוקרים ביקשו להבין מה מוביל לכך שחלק מהמסרים מוצלחים יותר מאחרים.

ישנם אתרי האינטרנט, דוגמת http://covid19misinfo.org., המציעים מידע בזמן-אמת העשוי לסייע למשתמשים לעקוב אחר מהימנות הטענות האחרונות אודות הנגיף החדש.

האינטרנט מוצף בהמון מידע שגוי אודות COVID-19 חלק מהטענות השגויות מפורסמות במזיד ואחרות באופן לא מכוון. עוד יש הצטברות תיאוריות קונספירציה סביב המגיפה הנוכחית.

מידע שגוי עשוי להופיע בצורות שונות, כולל איסוף מידע פרטי על אנשים דרך אתרים ומיילים כוזבים. ניתן למכור נתונים אלו בשוק השחור, או להשתמש בהם ישירות בכדי להשתמש בכרטיסי אשראי או לקחת הלוואות. עוד יש מקרים בהם אפליקציות למכשירים הניידים הטוענות כי הן משמשות למעקב אחר נגיף הקורונה בעצם כוללות תוכנה זדונית והן נועלות את מכשיר הטלפון של האדם עד שהנ”ל מעבר תשלום לפתיחת הנעילה.

ע”י פיתוח הבנה טובה יותר של הנושא, החוקרים מקווים לפתח גישות שיעזרו במלחמה כנגד מידע שגוי. הם מסבירים כי חשוב להקפיד על קבלת מידע אודות COVID-19 ממקורות מידע אמינים.

עוד מציינים החוקרים כי הרשתות החברתיות ומנועי חיפוש משחקים תפקיד חשוב בעצירת התפשטות מידע שגוי. הם שמחים כי Google ו-Facebook נקטו גישה פעילה יותר בהפחתת התפשטות מידע שגוי במהלך המגיפה הנוכחית, בהשוואה למעורבותן בעבר. 

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה