משפחה

שר הבריאות אדלשטיין בדיון בוועדת הרווחה והבריאות בכנסת: אני מחויב למציאת פתרון שיכלול קיצור שעות התורנויות אך לא מתחייב לקבל את מסקנות הוועדה

היום התקיים דיון בוועדת הרווחה והבריאות בכנסת על מתווה שינוי התורנויות בבתי החולים. להלן הודעת דובר הוועדה:

שר הבריאות אדלשטיין על מאבק המתמחים: מחויב למציאת פתרון שיכלול קיצור שעות התורנויות אך לא מתחייב לקבל את מסקנות הוועדה

יו”ר הוועדה ח”כ חיים כץ: “לא צריך וועדה ולא לדבר, על כל ארבעה מתמחים להוסיף תקן אחד וזהו; יש לשפר את איכות החיים של הרופאים בישראל”

ועדת העבודה, הרווחה והבריאות בראשות ח”כ חיים כץ דנה הבוקר בנושא המאבק לקיצור התורנויות של מתמחי הרפואה. בדיון השתתפו שר הבריאות יולי יואל אדלשטיין, יו”ר ההסתדרות הרפואית פרופ’ ציון חגי, ראשי מאבק המתמחים ועוד.

ד”ר ריי ביטון, יושבת ראש ארגון המתמחים אמרה: “אנחנו עושים הרבה יותר משש תורנויות בחודש ואף אחד מאתנו כמעט באופן חד וחלק לא מצליח לישון שעתיים במהלך תורנות. אני יכלה לספור על יד אחת את מספר הפעמים שישנתי שעה. אני עסוקה בהחייאות ודברים קשים גם בשעה ה-24 וזו לא איכות הטיפול שהייתי רוצה להעניק לחולים שלי. אנחנו בני אדם וגם הבריאות שלנו נפגעת וזה משהו שאי אפשר להתווכח עליו. אנחנו לא צריכים מתווים וועדות ולחשוב ולדון. 10 שנים זה מה שאנחנו עושים. כל מה שאנחנו צריכים זה לקחת 50 תקנים ולצאת מחר לפיילוטים, להקים צוות פעולה שילווה את הדבר הזה, ובעוד חצי שעה יגיש את המסקנות שלו. משם נוכל להמשיך”.

פרופ’ ציון חגי, יו”ר ההסתדרות הרפואית השיב: “מאז שנכנסתי לתפקידי הצהרתי שיש צורך ברפורמה בעבודת הרופאים, לא רק המתמחים. גם רופאים מומחים, בכירים וותיקים עושים תורנויות ועובדים לילות.
יש שחיקה ועומסים בלתי רגילים במקצוע הרפואה. צריך לשפר את זה אבל בצורה מושכלת. יש מעל 50 התמחויות ותתי התמחויות בישראל. אי אפשר רק לקצר את התורנות, זה מורכב. מתמחה צריך לסיים סילבוס של תהליכים רפואיים, ניתוחים. אם הוא לא יסיים את מה שהוא צריך נצטרך להאריך את משך ההתמחות. בארה”ב קיצרו ל-16 שעות ואחרי כמה שנים החזירו ל-24 שעות, כי ראו שזה פגע בהכשרה”.

בתגובה לדברים אמר יו”ר הוועדה ח”כ חיים כץ: “אחרי 25 שעות עבודה בכל מקרה אף אחד לא לומד ולמעשה אתה פוגע בהכשרה שלו, כי הוא שם פיסית אבל הוא לא במגרש”. בהתייחס לוועדה שהוקמה לבחינת הנושא אמר: ” אתה צריך לשפר את איכות החיים של הרופאים במדינת ישראל. של המטפלים וכך גם של המטופלים. לא צריך ועדה ולא לדבר, על כל 4 מתמחים להוסיף תקן 1 וזהו.  זה כל כך פשוט. חצי שנה של דיונים זה יותר מדיי, 30 אנשים זה יותר מידי. ככה לא מתקבלות החלטות”. 

חברי כנסת רבים הגיעו לתמוך במאבק אך הדגישו את החשיבות במציאת פתרון שיאזן בין איכות החיים של הרופאים המתמחים לטיב הכשרתם. ח”כ אופיר כץ אמר: “קשה עד בלתי אפשרי להעניק כך טיפול וברור שהשירות שהמטופל מקבל שונה בשעה הראשונה ובשעה ה-26. יחד עם זאת אנשי מקצוע רבים מהתחום מסבירים שבשביל לחוות את כל שירותי וסוגי הטיפול יש צורך בעבודה של יממה וברוב המדינות המערביות המתמחים עובדים שעות מרובות. צריך למצוא את האיזון הנכון ובכל פתרון שימצא נצטרך את האוצר בשביל תקנים. מקווה שהוועדה תגיש את מסקנותיה בהקדם  כדי שנוכל לדון בנושא כבר בתקציב הקרוב”.

לסיכום הדיון אמר שר הבריאות יולי יואל אדלשטיין אני שמח מאוד על הקמת הוועדה המקצועית והנחתי את אנשי המשרד ליטול חלק בדיוניה. אני מחויב למציאת פתרון. יחד עם זאת, אני לא מתחייב מראש לקבל ככתבן וכלשונן את כל המלצותיה. אקבל את המסקנות ואשקול אותן בכובד ראש בכפוף לשני עקרונות: לא תהיה שום פשרה על איכות ההתמחות ויידרש קיצור בשעות התורנות. אני מבקש להביא את המסקנות מהר ככל האפשר, כדי שנוכל להכניס את הנושא לדיוני התקציב”.

לצפייה בסרטון בו מסכם שר הבריאות אדלשטיין את הדיון

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה