משפחה

תערובת פרוביוטית עשויה לסייע לחולים עם תסמינים במערכת העיכול (מתוך כנס ה-ACG)

תערובת פרוביוטית חדשה הכוללת חמישה זני חיידקים עשויה לסייע בהקלה על חולים עם הפרעות פונקציונאליות במערכת העיכול, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American College of Gastroenterology.

טיפול פרוביוטי, דוגמת זני Bifidobacterium lactis, BI-04, Bi-07 ו-HN019 וזני Lactobacillus, L acidophilus NCFM ו-L. paracasei Lpc-37 אשר ניתנו לבד או במשלב הובילו לשיפור שלשול, כאבי בטן, נפיחות ועצירות בחולים עם הפרעות במערכת העיכול.

החוקרים השלימו מחקר בתווית-פתוחה, רב-מרכזי, שכלל 188 מבוגרים (גיל ממוצע של 44.1 שנים, 72.3% נשים) עם תסמינים של הפרעות פונקציונאליות במערכת העיכול. כל משתתף קיבל קפסולה פומית של תערובת פרוביוטית פעם ביום, למשך 30 ימים.

החולים השלימו הערכה במספר נקודות זמן לאורך המעקב: סקירה (ימים 15- עד 1-), תחילת המחקר (יום 1), יום 14, יום 30 וביקור מעקב (יום 42). תוצא היעילות העיקרי של המחקר היה שיפור לפי דיווח המטופל בתחושת הרווחה הכוללת על-רקע מערכת העיכול לאחר 30 ימים. תוצאים משניים כללו את השינוי בתסמינים במערכת העיכול, כפי שנקבע לפי שאלון GI Health Symptom Questionnaire. היארעות אירועים חריגים על-רקע הטיפול נקבעה במהלך כל הביקורים.

לאחר 30 ימים, 85.1% מהחולים השיגו את תוצא הסיום העיקרי והעידו על תגובה חיובית כאשר נשאלו אודות תחושת הרווחה הכוללת על-רקע מערכת העיכול. כל השיפורים עליהם דווח לאחר 30 ימים זוהו גם לאחר 14 ימים. בנוסף, החוקרים זיהו ירודה ממוצעת של 32.7% בריכוז Intestinal Fatty-Acid Binding Protein בחולים ברבעון העליון של רמות החלבון בתחילת המחקר.

אירועים חריגים תועדו ב-18.6% מהמשתתפים ואירועים חריגים על-רקע הטיפול תועדו ב-8.0% מהמשתתפים.

בסיכומו של דבר, 35 חולים פיתחו אירוע חריג על-רקע הטיפול, שישה חולים דיווחו על גזים וחמישה סבלו משיעול. לא תועדו מקרי תמותה, אירועים חריגים חמורים על-רקע הטיפול או הפסקות טיפול על-רקע התרופה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי תערובת פרוביוטית הובילה לשיפור תסמינים בחולים עם הפרעות פונקציונאליות במערכת העיכול והדגימה פרופיל בטיחות חיובי.

מתוך כנס ה-ACG

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה