אונקולוגיה

גיל אינו מהווה התווית-נגד לטיפול אגרסיבי כנגד סרטן הוושט (מתוך אתר Medscape)

מנתונים חדשים עולה כי ניתן להשלים בבטחה טיפול כימו-קרינתי ניאו-אדג’וונטי עם כריתת וושט בחולים מבוגרים מתאימים עם אבחנה של ממאירות מתקדמת-מקומית באזור הוושט או צומת וושט-קיבה.

למרות שההנחיות ממליצות על טיפול כימו-קרינתי ניאו-אדג’וונטי במטרת ריפוי לפני התערבות ניתוחית, מספר מחקרים הראו כי קשישים עם מחלה ברת-טיפול בשלב II ו-III לעיתים קרובות מוגדרים כחולים שאינם מועמדים להתערבות זו מחשש כי לא יוכלו לסבול את הטיפול.

עם זאת, מנתונים אודות 282 חולים שטופלו בין 2004 עד 2019 בבית חולים בניו-אורלינס עולה כי התוצאות היו דומות בקרב 188 חולים עד גיל 70 שנים וב-94 חולים בגילאי 70 שנים ומעלה, כולל 4 חולים מעל גיל 80 שנים.

החולים השלימו טיפול כימו-קרינתי ניאו-אדג’וונטי ולאחר מכן ניתוח לכריתת הוושט בעיקר לאור אבחנה של ממאירות בשלב 2. גיל המשתתפים הממוצע עמד על 59 שנים בקבוצה הצעירה ועל 74 שנים בקבוצת המבוגרת יותר.

מהנתונים עולה כי לא היו הבדלים מובהקים סטטיסטית במשך האשפוז (כ-10 ימים בשתי הקבוצות), שיעורי תמותה ניתוחית (4.3% בקבוצה המבוגרת לעומת 3.8% בקבוצה הצעירה), או בהיארעות סיבוכים לאחר-ניתוח בדרגה 3 ומעלה (27.7% בקבוצה המבוגרת לעומת 38.3% בקבוצה הצעירה). שיעורי ההישרדות המתוקנים לגיל עמדו על 44.8% לאחר 5 שנים בקרב אלו בגילאי 70 שנים ומעלה ועל 39% בקרב חולים צעירים יותר.

מניתוח רב-משתני עלה כי מדדי תחלואה נלווית, מעורבות קלינית של קשריות לימפה וגידולים בשלב T3 ניבאו הישרדות גרועה יותר, אך גיל לא היה משתנה שלווה בתוצאות גרועות יותר ולכן החוקרים כותבים כי גיל אינו צריך לשמש התווית-נגד לטיפול אגרסיבי כנגד סרטן הוושט.

לאור ממצאי המחקר, החוקרים קוראים להשלים הערכה של חולים בגילאי 70 שנים ומעלה בכדי לקבוע אם מתאימים לטיפול במטרת ריפוי, כולל טיפול כימו-קרינתי ניאו-אדג’וונטי וכריתה ניתוחית.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה