רופאי קפלן: חשוב ליחס חשיבות בכל גיל לכאב חדש שמופיע בבית החזה !

נטליה רבינוביץ (34), שעברה צינתור דחוף בשל התקף לב פעיל: “צוות הקרדיולוגים בקפלן הציל את חיי בזכות אבחון וצנתור מיידי”

צוות רפואי מערך הלב בבית החולים קפלן, בניהולו של פרופ’ קובי ג’ורג’, מסביר כי כאב חדש באזור באיזור בית החזה עלול להצביע על התקף לב פעיל המצריך צינתור דחוף. נטליה רבינוביץ, בת 34, נ+2 בנות (3, 1.9), תושבת ברחובות, פקידה בבנק מזרחי בלוד, עברה לאחרונה בהצלחה צנתור דחוף בקפלן לאחר שהגיעה אמבולנס במהלך התקף לב פעיל לאחר שהרגישה לראשונה לחץ בחזה וקושי לנשום. הגעתה בזמן והטיפול הרפואי המהיר של הצוות הרפואי, כולל היחידה לטיפול נמרץ לב בניהולו של ד”ר אוסקר קרקוב, היו בגדר הצלת חיים.

נטליה מתארת כי התחילו כאבי גב בין השכמות שעוצמתם התגברה בהפרשים של 20 דקות. “כל פעם ההתקף היה חזק יותר והתחלתי להרגיש לחץ בחזה וקושי לנשום במקום העבודה. אחר כך החלו הקאות וקשיי נשימה”, היא מתארת. “הזמנתי אמבולנס לפנות בוקר לקפלן ובחדר המיון החלו לעשות בדיקות נרחבות של שריר הלב וראו שיש אירוע לבבי ועשו צנתור דחוף שמנעו אסון והצילו את חיי. גילו חסימה של 80% באחד העורקים !”. למרות שמדובר בפעם הראשונה שבה הרגישה כך, יש לנטליה היסטוריה משפחתית: אביה של נטליה נפטר בגיל 44 לאחר התקף לב ראשון וההיסטוריה המשפחתית בהחלט משחקת תפקיד חשוב בהתקפי לב.

פרופ’ קובי ג’ורג’, מנהל מכון הלב בבית החולים קפלן, אמר כי צנתור דחוף נועד להציל חיים. “נטליה הגיעה עם כאבים בבית החזה שבגילה הצעיר בדרך כלל נובעים מסיבות שאינן קשורות בלב. למרות זאת, הצוות הרפואי גילה ערנות וחשד מאוד בסימנים והיא הוכנסה לצנתור בו הודגמה היצרות קשה בעורק הראשי. לאחר הצנתור, לשמחתנו, תפקוד הלב כפי שנבדק עם שחרורה היה תקין לחלוטין”.

פרופ’ ג’ורג’ מסביר כי היצרות בעורקי לב שגורמת לאטם נובעת בדרך כלל מתהליך צבירת שומנים בדופן כלי הדם ובהמשך יצירת קריש על אותו אזור חולה. “הקריש חוסם את זרימת הדם וגורם להתקף לב. בנשים לעומת גברים, יש ‘הגנה’ מפני אירועי לב במשך תקופת הפוריות. אצל נטליה התמונה חריגה מאחר ומדובר באישה צעירה מאוד ובגיל הפוריות וללא גורמי סיכון מלבד סיפור של מחלת לב במשפחה”.

מקרה זה מראה עד כמה ההיסטוריה המשפחתית משחקת תפקיד חשוב בהתקפי לב. במקרה של נטליה, היא צונתרה במהרה ללא שנגרם נזק לליבה. אולם יש לזכור כי גם בגילאי שלושים מוקדמים כאשר יש היסטוריה משפחתית של אירועי לב בגיל מוקדם יחסית, צריך ליחס חשיבות גדולה לכל כאב חדש שמופיע בבית החזה. בגלל שהנטייה לחשוב על סיבות אחרות להתקפי לב בגיל צעיר, עלול להיווצר פספוס או איחור באבחנה שתוצאותיו עלולות להיות מצערות ואף מוות.  

נטליה ביקשה להודות בחום לצוות הקרדיולוגים בבית החולים קפלן. “האבחון והטיפול היו מהירים ואיכותיים. הצוות של הצנתור מדהים ומנהל טיפול נמרץ לב, ד”ר קרקוב, מעולים ובזכותם הכל עבר בשלום”. נטליה שתחזור מהר לשגרה. “אני רוצה להמשיך לחיות וליהנות מהחיים וכבר מתוכננת למשפחה חופשה בכינרת…”.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה