האם שוקו חם עשוי לסייע בטיפול במחלת עורקים היקפית בגפיים התחתונות? (Circ Res)

שתיית שוקו חם עם תוספת פלבנולים עשויה להביא לשיפור יכולת ההליכה בחולים עם מחלת עורקים היקפית של הגפה התחתונה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Circulation Research.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לקקאו ולפלבנול העיקרי שלו, Epicatechin, תכונות העשויות להביא לשיפור הזילוח לגפה חתונה ועליה בפעילות מיטוכונדריאלית של שריר השוק בחולים עם מחלת עורקים היקפית בגפה תחתונה. כעת הם השלימו מחקר בשלב II במטרה לקבוע אם שישה חודשי שימוש בקקאו עשויים לשפר את יכולת ההליכה, בהשוואה לפלסבו, בחולים עם מחלת עורקים היקפית.

המחקר האקראי, כפל-סמיות כלל משתתפים עם מחלת עורקים היקפית, אשר חולקו באקראי לשתיית משקה קקאו, לעומת פלסבו. משקה הקקאו הכיל 15 גרם של קקאו ו-75 מ”ג של Epicathechin כל יום. משקה הפלסבו התואם לא הכיל קקאו או Epicathechin. שני תוצאי הסיום העיקריים כללו את השינוי לאחר שישה חודשים במרחק הליכה בשש דקות כפי שנמדד 2.5 שעות לאחר שתיית המשקה לאחר שישה חודשי מעקב ו-24 שעות לאחר שתיית המשקל לאחר 6 חודשי מעקב.

מדגם המחקר כלל 44 משתתפים עם מחלת עורקים היקפית (גיל ממוצע של 72.3 שנים, מדד ABI ממוצע של 0.66), מהם 40 משתתפים השלימו את המעקב.

לאחר תקנון לעישון, גזע ומדד מסת גוף, החוקרים מצאו כי שתיית קקאו לוותה בשיפור מרחק הליכה בשש דקות בעת ההערכה לאחר שישה חודשי מעקב בהיקף של 42.6 מטרים (p=0.005) 2.5 שעות לאחר שתיית המשקה ובהיקף של 18.0 מטרים (p=0.12) 24 שעות לאחר שתיית המשקה, בהשוואה לפלסבו.

בביופסיה של שרירי השוק היו עדויות לכך שקקאו שיפר את פעילות Cytochrome C Oxidase במיטוכונדריה, הביא לעליה בצפיפות כלי דם, שיפור בזילוח לשריר השוק והפחתת גרעינים מרכזיים, בהשוואה לפלסבו.

ממצאים ראשוניים אלו מצביעים על השפעה תרפויטית של קקאו על יכולת ההליכה בחולים עם מחלת עורקים היקפית. החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים בנושא.

Circ Res 2020

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה