חדשות

ארגון הלב האמריקאי ממליץ על בדיקות סקר להערכת הרגלי תזונה בביקורי שגרה (Circ Cardiovasc Qual Outcomes)

08/08/2020

 

הצהרה מדעית מטעם ארגון הלב האמריקאי (American Heart Association) ממליצה לשלב כלי סקירה מהיר להערכת הרגלי התזונה במסגרת ביקורי השגרה של מטופלים במרפאות ראשוניות, במטרה לספק המלצות תזונתיות ולשלב את הכלי ברשומות הרפואיות הממוחשבות.

 

המומחים מסבירים כי הרגלי תזונה ירודים עקפו את כל גורמי הסיכון האחרים לתמותה ואחראיים כיום ל-11 מיליון מקרי תמותה וכ-50% ממקרי התמותה עקב מחלות לב וכלי דם ברחבי העולם.

 

דיאטות דלות פירות, ירקות ודגנים מלאים ועתירות בשר אדום ומעובד, סוכרים ונתרן הן גורם משמעותי המעלה את הסיכון למחלות לב וכלי דם ומחלות אחרות ולכן יש לנקוט בגישות לעודד דפוסי תזונה בריאים ולהפחית את הסיכון למחלות כרוניות.

 

המומחים בחנו 15 כלי סקירה זמינים ולמרות שלא המליצו על כלי ספציפי, הם מציגים את היתרונות והחסרונות של חלק מהכלים ומעודדים דיון פורה בין רופאים ומומחים אחרים במטרה לזהות את הכלי המתאים ביותר לשימוש.

 

המומחים קבעו קריטריונים תיאורטיים ומבוססי-מרפאה לכלי סקירה אופטימאלי להערכת דפוסי התזונה, בו ניתן יהיה להשתמש במבוגרים בגילאי 20-75 שנים. הם מסבירים כי כלי זה חייב להיות מבוסס-עדויות, מהימן ותקף, לספק הערכה של כלל דפוסי התזונה ולא רק מזון מסוים, לאפשר מעקב וניטור שינוי בהרגלי תזונה עם הזמן ולסייע בניהול מחלות כרוניות.

 

מבין 15 הכלים שנבחנו, השלושה שענו על הקריטריונים שקבעו החוקרים היו כלי MEDAS (Mediterranean Diet Adherence Screener) והוריאציות השונות שלו; כלי Modified REAP (Modified Rapid Eating Assessment for Participants) והגרסה המותאמת של כלי Starting the Conversation Tool. עם זאת, החוקרים ציינו כי כלי Powell and Greenberg Screening Tool היה הכלי שדרש הכי פחות זמן.

 

הם מדגישים כי אין כלי אחד המתאים לכלל המקרים ולכן על הרופאים לחשוב מהו הכלי המתאים ביותר למרפאה שלהם.

 

Circ Cardiovasc Qual Outcomes. Published online August 7, 2020

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2020 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני
<