חדשות

מה בין דפוסי דיאטה דלת-פחמימות ודלת-שומנים ובין תמותה במבוגרים בארצות הברית? (JAMA Intern Med)

22/01/2021

 

במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Internal Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי באופן כולל, דיאטה דלת-פחמימות ודיאטה דלת-שומנים אינן מלוות בסיכון מוגבר לתמותה.עם זאת, שיעורי התמותה גבוהים יותר בקרב אלו המאמצים דפוסים לא-בריאים של דיאטה דלת-פחמימות ודלת-שומנים, בעוד שבאלו המקפידים על דפוסי תזונה בריאים של דיאטות אלו תועדו שיעורי תמותה נמוכים יותר.

 

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין דיאטות דלת-פחמימות ודלות-שומנים ובין תמותה מסיבות ספציפיות ומכל-סיבה במבוגרים בארצות הברית. המחקר הפרוספקטיבי התבסס על נתונים מסקרי NHANES לשנים 1999-2014 אודות 37,233 מבוגרים בגילאי 20 שנים ומעלה. התוצאים העיקריים כללו את שיעורי התמותה מכל-סיבה מתחילת המחקר עד לסוף שנת 2015.

 

במהלך תקופת המעקב תועדו 4,866 מקרי תמותה מכל-סיבה. מניתוח הנתונים עלה כי לא היה קשר בין מדדים כוללים של דיאטה דלת-פחמימות ודלת-שומנים ובין התמותה הכוללת. יחסי הסיכון המתוקנים לתמותה כוללת לכל עליה של 20% במדדי דיאטה עמדו על 1.07 (רווח בר-סמך 95% של 1.02-1.11, p=0.01) עם מדד דיאטה דלת-פחמימות לא-בריאה, 0.91 (רווח בר-סמך 95% של 0.87-0.95, p<0.001) עם מדד דיאטה דלת-פחמימות בריאה, 1.06 (רווח בר-סמך 95% של 1.01-1.12, p=0.04) עם מדד דיאטה דלת-שומנים לא-בריאה ועל 0.89 (רווח בר-סמך 95% של 0.85-0.93, p<0.001) עם מדד דיאטה דלת-שומנים בריאה.

 

ממצאי המחקר מעידים כי הקשר בין דיאטה דלת-פחמימות ודיאטה דלת-שומנים עם הסיכון לתמותה תלוי באיכות ומקור חומרי התזונה.

 

JAMA Intern Med. 2020;180(4):513-523

 

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2021 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני
<