האם גלולות למניעת היריון מעלות את הסיכון לזיהומים? (Br J Clin Pharmacol)

במאמר שפורסם בכתב העת British Journal of Clinical Pharmacology מדווחים חוקרים מהאוניברסיטה העברית בירושלים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי במהלך טיפול בגלולות למניעת היריון חלה עליה מובהקת סטטיסטית ומשמעותית קלינית בסיכון לכלל הזיהומים.

ברקע למחקר שנערך בהנחיית פרופ’ גדעון קורן מסבירים החוקרים כי במחקר קודם הם זיהו קשר בין גלולות למניעת היריון ובין סיכון מוגבר לנויטרופניה. כעת הם ביקשו לבחון את ההשלכות הקליניות של הממצאים הללו ע”י בחינת שיעורי הופעת 4 זיהומים חמורים לפני נטילת גלולות, במהלך הטיפול ההורמונאלי ולאחריו.

מחקר העוקבה הרטרוספקטיבי התבסס על רשומות רפואיות ממוחשבות של ארגון בריאות גדול. הם בחרו שני מדגמים רטרוספקטיביים של נשים בגילאי 16-40 שנים בין השנים 2005 ו-2019. המדגם הראשון כלל 21,595 נשים ובחן את שיעור הזיהומים במהלך שנתיים לפני גלולות למניעת היריון ושנתיים במהלך הטיפול בגלולות. המדגם השני כלל 20,728 נשים שנטלו גלולות לאורך שנתיים והפסיקו את הטיפול למשך שנתיים.

מהנתונים עולה סיכון מוגבר משמעותית לזיהומים בזמן טיפול בגלולות למניעת היריון; יחס הסיכון הכולל לזיהומים עמד על 1.35 (רווח בר-סמך 95% של 1.32-1.38) במדגם הראשון ועל 1.27 (רווח בר-סמך 95% של 1.24-1.31) במדגם השני. הסיכון הכולל לזיהומים נותר מוגבר באופן מובהק סטטיסטית גם בניתוח הנתונים לפי גיל האישה.

לממצאי המחקר הנוכחי עשויות להיות השלכות על מיליוני נשים ברחבי העולם והחוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים להערכת בטיחות גלולות למניעת היריון.

Br J Clin Pharmacol. 2021 May 20

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה