לקראת יום הסרטן הבינלאומי ה-4.2 –ניתן למנוע ולרפא את מחלת הסרטן

האגודה למלחמה בסרטן וארגון הסרטן הבינלאומי מדגישים ביום זה: ניתן למנוע ולרפא את מחלת הסרטן.

12 מליון אנשים ברחבי העולם מאובחנים בסרטן ו-7.6 מליון בני אדם נפטרים מהמחלה מדי שנה. למעלה מ-40% ממקרי הסרטן, ניתן למנוע על ידי אורח חיים בריא.

ארגון הסרטן הבינלאומי: כ-6% ממקרי הסרטן במדינות מפותחות ו-20-26% ממקרי הסרטן במדינות מתפתחות, נגרמים כתוצאה מזיהומים וחיידקים שאת חלקם ניתן למנוע בעזרת הידע הקיים

יום הסרטן הבינלאומי מוקדש בכל שנה למסר חדש שנועד למניעת סרטן ולקדם את יעדי אמנת המלחמה בסרטן, שיזם ארגון הסרטן הבינלאומי (UICC). על פי הנתונים, כ-12 מליון בני אדם ברחבי העולם, ו-27,000 בישראל, מאובחנים בסרטן מדי שנה. 7.6 מליון בני אדם בעולם נפטרים מהמחלה, מתוכם כ-9,500 בישראל.

מהמידע המחקרי הקיים כיום, ניתן למנוע למעלה מ-40% ממקרי הסרטן. זאת באמצעות הקניית אורח חיים בריא: ביצוע פעילות גופנית סדירה, הקניית הרגלי אכילה בריאים, הימנעות ממוצרי טבק, ירידה בצריכת אלכוהול והפחתת החשיפה לשמש. 

השנה, יפרסם ארגון הסרטן הבינלאומי ביום הסרטן הבינלאומי דוח המפרט את הקשר בין זיהומים בגוף לסיכון לחלות בסרטן. ההערכה היא כי כ-20% ממקרי הסרטן בעולם מיוחסים לזיהום ויראלי או בקטריאלי, אם כגורם ישיר או כגורם המגביר סיכון. על פי נתוני הארגון, קיים פער מובהק בנושא זה בין מדינות בעלות הכנסה נמוכה (26%) לבין מדינות בעלות הכנסה גבוהה (6%) בשיעורי ההיארעות של סרטן הקשור לזיהומים. כמו כן ניכר גם הבדל בנגישות לתוכניות מניעה, טיפול ושרותי בריאות.  לדוגמא, 80% ממקרי מוות מסרטן צוואר הרחם ברחבי העולם מתרחשים בארצות מתפתחות, ואף במקומות שבהם זמינה טכנולוגיה במחיר סביר, עדיין קיימים מכשולים עצומים עקב המגבלות במודעות למחלות ובתשתיות בריאות הציבור. מצב זה משתקף גם בהבדלים המשמעותיים בכיסוי (ביטוח) תוכניות לחיסון דלקת כבד B באופן כלל עולמי, בין המדינות השונות.

יש לציין כי בישראל החיסון לדלקת כבד B (העלולה להוביל לסרטן הכבד) כלול בתוכנית החיסונים ובסרטן צוואר הרחם מאובחנות כ-160 נשים מדי שנה (שיעור נמוך משמעותית בהשוואה לשיעורי המחלה בעולם) והחיסון לסרטן צוואר הרחם מתוכנן להיכנס לשגרת החיסונים ב-2011.

פרופסור דיוויד היל, נשיא ארגון הסרטן הבינלאומי: “השנה ימקד ארגון הסרטן הבינלאומי, המייצג מעל 300 ארגונים בלמעלה מ-100 מדינות, את מבצע יום הסרטן הבינלאומי בהגברת המודעות להשפעת הזיהומים על נטל הסרטן הגלובלי”. לדבריו, ניתן למנוע מחלות סרטן הנגרמות ע”י זיהומים וירליים או בקטריאליים באמצעות אסטרטגיות כגון מתן חיסונים, הקניית אורח חיים בריא, טיפוח התנהגות בטיחותית, ונקיטת אמצעי זהירות נוספים, וניתן ליישם את כל האסטרטגיות הללו ברחבי העולם.

האגודה למלחמה בסרטן מזמינה את הציבור לחתום על אמנת הסרטן הבינלאומית, למען קידום מנעית הסרטן בארץ ובעולם: www.uicc.org/declaration. מידע מפורט על האמנה בעברית ניתן למצוא בקישור הנמצא בדף הבית של אתר האגודה למלחמה בסרטן בישראל: www.cancer.org.il.

מסע ההסברה של ארגוני הסרטן בעולם הוא חלק מתוכנית בת 5 שנים, במטרה להפחית את התחלואה והתמותה מסרטן. האגודה למלחמה בסרטן בישראל היא אחת מהארגונים השייכים לארגון הסרטן הבינלאומי. פרופ’ אליעזר רובינזון יו”ר האגודה למלחמה בסרטן שימש בעבר כנשיא ארגון הסרטן הבינלאומי ומנכ”ל האגודה, מירי זיו, מכהנת כחברה בהנהלת הארגון הבינלאומי, זו הקדנציה השניה.

למידע נוסף על מניעת המחלה, גילוי מוקדם, טיפולים ועוד, הציבור מוזמן לפנות ל”טלמידע” של האגודה למלחמה בסרטן: 1-800-599-995.

אשמח לסייע בפרטים נוספים,

רבקה פרייליך-זלצר

דוברת האגודה למלחמה בסרטן

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

    אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך