חברת ביוג'ן פירסמה הודעה על מחקר חדש שהוצג בקונגרס האירופאי/אמריקאי התלת שנתי לחידושים בטפל בטרשת נפוצה. להלן עקרי ההודעה:
ממצאי מחקר חדש שביצעה חברת Biogen Idec מפתחת תרופת הטיסברי (שם גנרי NATALIZUMAB ) לטיפול בטרשת נפוצה, הוצגו בשבוע שעבר בקונגרס התלת שנתי המשותף של ועדות אירופה ואמריקה לטיפול ומחקר בטרשת נפוצה . על פי המחקר מטופלים בתרופת הטיסברי חוו הישנות שנתית פחותה של המחלה, במיוחד בקרב חולים אשר התחילו את הטיפול בתרופה כבר עם גילוי המחלה. התועלת שהציגה התרופה לטווח הארוך באה לידי ביטוי בכך שעיכבה את התקדמות המחלה לאחר נטילת התרופה בשלב מוקדם של הופעתה. כמו כן, ניכר שיפור באיכות חייהם של החולים.
לדברי ד"ר דאגלס אי וילייאמס, סגן נשיא למחקר ופיתוח בחברת Biogen Idec :"נתוני המחקר החדש מדגישים את היתרונות הפוטנציאליים של הטיפול בטיסברי בשלב מוקדם של המחלה ואת השמירה על יתרונות אלו לאורך זמן. ממצאים אלו בשילוב פעילותנו האינטנסיבית להגברת הבטיחות בשימוש בתרופה מאפשרים לנו להעניק טיפול משמעותי לחולי הטרשת".
מחקר שכבות שנעשה עם התרופה בדק את השפעות התרופה לטווח הקצר ולטווח הארוך בקרב חולים שלא הופיעה אצלם פעילות של המחלה (סה"כ 177) לבין חולים שהופיעה פעילות ( סה"כ 415). החולים חולקו באקראי לשתי קבוצות קבוצת פלצבו וקבוצת הטיסברי ביחס של 2:1 בהתאמה. לאחר 3 שנים נצפה כי הקבוצה שקבלה את תרופה הטיסברי אופיינה בהפחתה ניכרת בנכויות ובתקפים של המחלה לעומת קבוצת הפלצבו. נתונים אלו, ע"פ הודעת החברה, מחזקים את ההנחה כי נטילת התרופה במצב מוקדם של המחלה בעלת יתרונות רבים לטווח הקצר ולטווח הארוך.
מחקר נוסף שהוצג בכנס עסק בריבוד הסיכונים בתרופה המאפשר הערכת תועלת/סיכון עבור כל מטופל ומטופל בהתייחס למצב הנוגדן לוירוס ה JC . אקטיבציה של וירוס זה עלולה להביא במצבים מסוימים להתפתחות של PML – זיהום מוחי נדיר. מחקר זה ומחקרים קודמים מאפשרים לרופאים להמליץ לכל חולה באופן פרטני על תרופה מתאימה. כמו כן, הוערך הסיכון ל-PML בקרב חולי טרשת נפוצה באמצעות שלושה גורמי סיכון: משך הטיפול בטיסברי, שימוש בתרופה לפני חיסון וסטטוח הנוגדן JCV . נמצא כי שימוש מוקדם בתרופת הטיסברי ולאורך זמן מפחית את הסיכון ל-PML .
מחקרים אלו מתווספים למחקרים נוספים בעבר שפורסמו בשנים האחרונות אודות יעילותה של הטיסברי כגון שיפור משמעותי ביכולת הראיה של חולי טרשת נפוצה , שיפור במדד הנכות הפיזית של המטופל, שיפור ציוני EDSS בחולי RRMS שלא טופלו תרופתית קודם לכן ועוד .
קרוב ל 90000 איש ברחבי העולם משתמשים כיום בטיסברי הנמצאת בשימוש גם בישראל משנת 2007 .נתון זה נמצא כל העת במגמת עליה המלמדת כי לתרופה זו יש פוטנציאל של ממש להגדיר מחדש את משמעות ההצלחה של טיפול במחלת הטרשת נפוצה.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!