בכתבה שפורסמה ב”הארץ” כותב דן אבן על דו”ח חדש של משרד הבריאות שהוצג היום בכנס “תזונה מונעת- איחוד כוחות”, שמצביע על הרכב תזונתי לקוי בארוחות המוגשות בבתי החולים בארץ. לפי המחלקה לתזונה במשרד הבריאות, קרוב ל-60% מבית החולים מגישים למאושפזים אצלם מזון לא מאוזן, כולל עודף שומן ומעט מדי ברזל וסידן. עוד נכתב בדו”ח כי למעלה מ-40% מבתי החולים לא מגישים פירות לפי הנחיות משרד הבריאות (2 פירות שונים ביום וארבעה בשבוע) , לא מספקים תפריט צמחוני או המתאים למאושפזים הזקוקים למזונות רכים, וכן רבים מהם מגישים את אותה מנה של מזון טחון כמה פעמים ביום. הממצאים לא מפרטים את שמות בתי החולים שנבדקו.

השמנה ואיכות תזונה ירודה נפוצים בחולים עם הפרעה פסיכיאטרית חמורה
מסקר במבוגרים עם מחלות פסיכיאטריות חמורות שתוצאותיו פורסמו בכתב העת Nutrients עולה כי השמנה מדווחת ב-42% מהמשתתפים, לצד איכות תזונה ירודה והתערבויות לא יעילות להפחתת משקל למרות המאמצים, עדות לפערים בגישות לטיפול במשקל העודף באוכלוסייה זו. החוקרים השלימו סקר שכלל שאלונים באינטרנט, בדואר ובסיוע חוקרים והופנו ל-529 מבוגרים (גיל ממוצע של 49.3 שנים, 58% גברים) […]
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!