שילוב של teriparatide (פורטיאו) עם denosumab (פרוליה) לאורך שנתיים מדגים את השיפור הגדול ביותר הידוע בצפיפות עצם במטופלים אוסטיאופורוטיים (Clin Endocrinol Metab )


מאת מערכת אי-מד

ע”פ מחקר חדש המתפרסם ב-Clin Endocrinol Metab השילוב של teriparatide (פורטיאו, אלי-לילי) עם denosumab (פרוליה, GSK) לאורך 24 חודשים הדגים שיפור גדול יותר בצפיפות העצם (BMD ) מאשר כל טיפול בנפרד או כל טיפול ידוע אחר לאוסטיאופורוזיס.

החוקרים מציינים ברקע כי טיפולים קיימים נגד אוסטיאופורוזיס מעלים את ה-BMD ומפחיתים, אם כי לא מעלימים, את הסיכון לשברים. נסיונות לשפר את היעילות ע”י מתן תכשירים אנאבוליים וביספוספונטים במשותף לא הראו הצלחה. לעומת זאת, מתן של 12 חודשי טיפול באמצעות שילוב של טריפרטייד ודנוסומאב העלה את ה-BMD יותר מאשר כל תרופה בנפרד.  מטרת המחקר הנוכחי הייתה לקבוע אם גם לטיפול משולב למשך 24 חודשים של טריפרטייד ודנוסומאב יתבטא בעלייה של ה-BMD בצוואר הירך ועמוד השדרה, יותר מאשר כל טיפול בנפרד.

המחקר היה המשך למחקר ה-DATA (ר”ת של   Denosumab andTeriparatideAdministration ) , מחקר מבוקר ואקראי שבו נכללו 94 נשים פוסטמנופאוזליות עם אוסטיאופורוזיס שקיבלו טריפרטייד (20 ug ליום) , דונוסומאב (60 מ”ג מידי 6 חודשים) או שילוב של שתיהן, למשך 24 חודשים.  יעדי המחקר כללו מדידות של BMD בעמוד השדרה המותני, צוואר הירך, ירך,  וסמנים בסרום של שיחלוף עצם.

החוקרים מדווחים כי ה-BMD בעמוד השדרה המותני עלה יותר בטיפול המשולב (12.9+5% ) בהשוואה לטריפרתייד בלבד (9.5+5.9%) , או דנוסומואב (8.3+3.4%) .

ה-BMD בצוואר הירך גם עלה יותר תחת הטיפול המשולב (6.8+3.6%) בהשוואה לטריפרטייד בלבד (2.8+ 3.9%) או דנוסומואב בלבד (4.1+3.8% ) . באופן דומה, ה-BMD בכלל הירך עלה גם יותר בטיפול המשולב (6.3+2.6%) לעומת 2+3% ו-3.2+25% בטריפרטייד ודנוסומאב בלבד בהתאמה.

החוקרים מציינים כי למרות שה-BMD בעמוד השדרה ובירך המשיך לעלות בשנה השנייה בכל הקבוצות, העלייה בשנה השנייה לא הייתה שונה בין הקבוצות. רמות ה-C-telopeptide וה- N-terminal propeptide של סוג 1 של פרוקולגן היו מדוכאות באופן דומה בקבוצת הדנוסומאב והטיפול המשולב, כאשר האוסטיאוקצין פחת יותר בקבוצת הדנוסומאב בהשוואה לקבוצה המשולבת, וההבדל היה קבוע אך פוחת בשנה השנייה לטיפול.

מסקנות החוקרים הן שטיפול במשך שנתיים בשילוב של טריפרטייד ודנוסומאב מעלה את ה-BMD יותר מאשר כל טיפול בנפרד, ויותר מכל טיפול ידוע אחר כיום לאוסטיאופורוזיס. השילוב של שתי תרופות אלה עשוי להוות חלופה חשובה ומועילה למטופלים הנמצאים בסיכון גבוה לשברים.

J Clin Endocrinol Metab.2014 May;99(5):1694-700

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם יש תועלת לג'ל טסטוסטרון בנשים לאחר שבר ירך?

    האם יש תועלת לג'ל טסטוסטרון בנשים לאחר שבר ירך?

    בהשוואה לפעילות גופנית בלבד, משלב אימון גופני עם ג’ל טסטוסטרון לא הוביל לשיפור מרחק הליכה בשש דקות בנשים מבוגרות זמן קצר לאחר תיקון שבר ירך והגבלה בתפקוד, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לשברי ירך השפעה משמעותית על בריאות הציבור, כאשר עד 76% מהחולים בארצות הברית […]

  • ניתוח קטרקט עשוי לסייע במניעת נפילות ושברים

    ניתוח קטרקט עשוי לסייע במניעת נפילות ושברים

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American Geriatrics Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ניתוח קטרקט עם הכנסת עדשה תוך-עינית מלווה בסיכון מופחת לנפילות, שברים ודימום תוך-גולגולתי במבוגרים בגילאי 60 שנים ומעלה. מחקר העוקבה הרטרוספקטיבי מבוסס על נתוני מאגר TriNetX וכלל נתונים מרשומות רפואיות ממוחשבות של 64 מרכזים רפואיים בארצות […]

  • עליה של עשרות אחוזים בשיעורי התמותה על-רקע היריון בשנים האחרונות בארצות הברית (JAMA Netw Open)

    עליה של עשרות אחוזים בשיעורי התמותה על-רקע היריון בשנים האחרונות בארצות הברית (JAMA Netw Open)

    בארצות הברית דווח על שיעורי התמותה על-רקע היריון הגבוהים ביותר מבין המדינות בעלות הכנסה-גבוהה, עם למעלה מ-6,000 מקרי תמותה מדווחים בין 2018 עד 2022, כך על-פי נתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מניתוח הנתונים עלה כי בילידות אלסקה ובאמריקאיות ממוצא אינדיאני תועדו שיעורי התמותה הגבוהים ביותר. מחקר החתך התבסס על נתונים ארציים של המרכז […]

  • אימוני אינטרוול בעצימות גבוהה מפחיתים סיכון להידרדרות תפקוד כלייתי בקשישים (J Am Society Nephrol)

    אימוני אינטרוול בעצימות גבוהה מפחיתים סיכון להידרדרות תפקוד כלייתי בקשישים (J Am Society Nephrol)

    אימוני אינטרוול בעצימות גבוהה (High-Intensity Interval Training, או HIIT) תחת השגחה לאורך חמש שנים עשויים להפחית את הסיכון להידרדרות מהירה בקצב הפינוי הגלומרולארי המשוער בקשישים בגילאי 70-77 שנים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Society of Nephrology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות היתרונות הבריאותיים הרבים של פעילות גופנית, אין […]

  • טיפול ב-Denosumab מעלה את הסיכון להיפוקלצמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Ann Intern Med)

    טיפול ב-Denosumab מעלה את הסיכון להיפוקלצמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Ann Intern Med)

    טיפול ב- Denosumab (פרוליה) כנגד אוסטיאופורוזיס מעלה את הסיכון להיפוקלצמיה, כאשר הסיכון גבוה יותר בשלבים מתקדמים של מחלת כליות כרונית, באלו עם מחלת עצם ומינרלים משנית למחלת כליות כרונית ובחולים תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Annals of Internal Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים רבים אודות הטיפולים […]

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך