ע"פ מאמר של ד"ר מאיר מי זהב עומד בראש המרכז הארצי לטיפול ב-HHT בבית החולים שניידר המתפרסם ב"הארץ" נראה שהשכיחות של מחלת מחלת אוסלר-וובר-רנדו (המוכרת בספרות כ- HHT-Hereditary Hemorrhagic Telangiectasia) , המוכרת כמחלה תורשתית נדירה, גבוהה מההערכות בעבר . ע"פ המחבר, ההערכה העדכנית היא כי אחד מכל 8,000 תושבים בארץ סובל ממחלה זו, והמשמעות שבישראל חיים ככל הנראה כ-1,000 חולים, כפול ממספר חולי הסיסטיק פיברוזיס.
הבעייה, ע"פ ד"ר מי זהב , היא שתסמיני המחלה אינם ייחודיים למחלה זו, ולכן שחולים רבים אינם מאובחנים בזמן, דבר שעלול לגרום לפגיעה בריאותית קשה.
הסימפטומים הבולטים של המחלה הם דימומי אף קשים, ונקודות אדומות על פני העור, העלולים להתפתח לאנמיה קשה.
לאחרונה הייתה התפתחות בטיפול ונראה שתרופות כמו אבסטין ותילומיד עשויות לסייע.
הערת המערכת: בדיון מקרה שהוצג במסגרת הצגות מקרים קליניים של האיגוד הגסטרואנטרולוגי בשנת 2010 נדון מקרה של HHT , שניתן לצפות בו בקישור זה.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!