נעה גינזבורג BSc
מתן מוקדם של גונדוטרופינים לתינוקות שנולדו עם CHH (congenital hypogonadotropic hypogonadism) עשויה לחקות התבגרות מינית במידה מסוימת, כלומר להביא לגדילה של הפין. במחקר זה החוקרים העריכו את ההשפעה של מתן גונדוטרופין על אורך הפין המתוח (SPL, stretched penile length) ועל רמות ההורמונים בילדים שנולדו עם מיקרו-פין. נמצא כי מתן גונדוטרופין לילדים הוא טיפול בטוח, סביל ויעיל ומתקן סטטוס של מיקרו פין בילדים הללו.
המחקר נערך במרכז אחד וכלל 6 ילדים זכרים עם מיקרו-פין, 4 מהם סבלו מ-CHH מבודד, 1 מ- panhypopituitarism, והנותר מ- PAIS (partial androgen insensitivity syndrome). המטופלים נבדקו בתחילת המחקר, מדי חודש ובתום המחקר באמצעות בדיקה קלינית (של SPL, של מיקום האשכים וגודלם), נבדקו עבור רמות ההורמונים (טסטוסטרון, luteinizing hormone, follicle-stimulating hormone, inhibin B, AMH) ועברו אולסטרסאונד של הפין והאשכים.
החוקרים מצאו כי הילדים שסבלו מ-CHH הראו עליה משמעותית ברמות הטסטוסטרון בסרום ( מרמות לא ניתנות לזיהוי עד לרמה של 3.5 ± 4.06 ng/mL (12.15 ± 14.09 nmol/L)), ב-SPL (מ-13.8± 4.5 עד ל-42.6 ± 5 מ”מ), ברמות ה- inhibin B(מ- 94.8 ± 74.9 עד ל- 469.4 ± 282.5 pg/mL,כש- p = 0.04) וברמות ה-AMH (מ- 49.6 ± 30.6 עד ל-142 ± 76.5 ng/mL, כש- p = 0.03). סטטוס המיקרו-פין תוקן בכל המטופלים, מלבד אחד. בעת הטיפול, בילד שסבל מ- PAIS, SPL גדל מ-13 ל-38 מ”מ.
החוקרים מסכמים כי מתן גונדוטרופין לילדים הוא טיפול בטוח, סביל ויעיל. לדבריהם, ההשפעה של הטיפול ב-PAIS לא דווחה בעבר. הם כותבים כי יש צורך במעקב ארוך טווח כדי לבחון מהי ההשפעה העתידית על הפוריות והרבייה בילדים הללו.
Horm Res Paediatr.2017

היפרגליקמיה ממושכת מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב בצעירים
היפרגליקמיה ממושכת ותנגודת מוגברת לאינסולין עלולים להביא לעליה בסיכון לפגיעה במבנה ותפקוד הלב בצעירים עם מדד מסת גוף תקין, כאשר בנשים ההשפעה חמורה יותר מגברים, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes Care. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היפרגליקמיה ותנגודת לאינסולין הם מציבים מקדימים הופעת סוכרת מסוג 2 בצעירים ומלווים בשינויים במבנה הלב וכלי הדם, […]
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!