מחקר חדש של אוניברסיטת הרווארד בארצות הברית קבע כי קנבינואידים, שהם מולקולות, פעילות הנמצאות בקנאביס רפואי יכולות לסייע בהתמודדות עם בחילות והקאות בעקבות טיפולי כימותרפיה אצל ילדים ומתבגרים חולי סרטן. המחקר מצא כי הקנאביס הרפואי יעיל בטיפול בהתקפים ובתופעת הלוואי של הבחילות עקב טיפולי הכימותרפיה. החוקרים מאוניברסיטת הרווארד ביצעו מטה אנליזה של 22 מחקרים רלוונטיים בנוגע לשימוש בקנאביס רפואי על ידי ילדים ומתבגרים. בסיכום הממצאים התגלה כי מבין כל רכיבי הקנאביס הרפואי, רכיב הנקרא THC מסייע ביותר בשיפור תופעות לוואי של בחילות והקאות אצל ילדים חולים המטופלים בכימותרפיה. רכיב אחר המצוי גם הוא בקנאביס רפואי ונקרא CBD , נמצא כמקל על התקפים אפילפטיים. למרות הממצאים האופטימיים החוקרים מדגישים כי יש לבצע מחקרים נוספים לבדיקת היעילות בקנאביס רפואי על ידי ילדים ומתבגרים וכי יש להשתמש בו במשנה זהירות בשל הסיכון המוגבר לפגיעות מוחיות. המחקר פורסם שלשום ( 23.10.2017 ) בכתב העת המדעי Pediatrics ותורגם על ידי מרכז המידע של האגודה למלחמה בסרטן. לתקציר המחקר המקורי לחצו כאן.
מנתוני האגודה למלחמה בסרטן עולה כי בכל שנה מתגלים בישראל כ 30,000 חולי סרטן חדשים מהם כ 450 ילדים. מחלות הסרטן הנפוצות ביותר בקרב ילדים הם לוקמיה (סרטן הדם) המהווה כ-30% מכלל מחלות הסרטן אצל ילדים ומתבגרים, גידולים סרטניים במוח המהווים כ- 20% וסרטן במערכת הלימפה, המהווה כ-15% מכלל הילדים חולי סרטן. נכון להיום עומדים שעורי הריפוי של ילדים חולי סרטן בישראל על למעלה מ85%.
ובתוך כך נודע כי מבצע הקש בדלת השנתי של האגודה למלחמה בסרטן, שנערך השבוע בפעם ה 57 ממשיך ומהווה מקור מימון חשוב לפעילויות הרבות והמגוונות של האגודה למלחמה בסרטן, המתאפשרות רק הודות לתרומות הציבור וללא כל מימון מתקציב ממשלתי כלשהו. ניתן עדיין לתרום למבצע באופן מאובטח באמצעות כרטיס אשראי באתר jgive בלחיצה כאן או ישירות בקישור הזה לתרומה טלפונית התקשרו
בשיחת חינם: 1-800-35-46-46
בברכה,
נאוה עינבר, דוברת האגודה למלחמה בסרטן
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!