מחקר GastroPASS פרוספקטיבי אבחנתי על טבליות מסיסות של אלנדרונט 70 מ”ג, בינוסטו: בטיחות השימוש – בפוקוס על מערכת העיכול העליונה (JBMR Plus)


במאמר שפורסם בכתב העת JBMR Plus מדווחים חוקרים על בטיחות הטיפול ב- Alendronate Effervescent (בינוסטו) בתנאי עולם-אמיתי בנשים לאחר-מנופאוזה עם אוסטיאופורוזיס, אשר לא קיבלו טיפול קודם בביספוספנטים. ממצאי המחקר מעידים כי בינוסטו מלווה בשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים בדרכי עיכול עליונות ובסיכון נמוך יותר לטעויות בטיפול, בהשוואה לשיעורים המדווחים עם טבליות Alendronate.

תופעות לוואי במערכת העיכול העליונה מהווה סיבה עיקרית להפסקת טיפול בביספוספנטים, אשר הינם אפשרות טיפולית חשובה כנגד אוסטיאופורוזיס. בעקבות זאת,קיימת הצדקה לפיתוח תכשירים חדשים בעלי סבילות טובה יותר.

במחקר הרב-מרכזי, פרוספקטיבי, תצפיתי, בחנו החוקרים את הבטיחות של טיפול בבינוסטו בנשים לאחר-מנופאוזה באיטליה וספרד.  המשתתפות קיבלו טיפול שבועי בבינוסטו במינון 70 מ”ג והיו במעקב לאורך 12 חודשים. החוקרים אספו נתונים אודות אירועים חריגים, טעויות טיפול תרופתי, הקפדה על הטיפול והיענות לטיפול באמצעות שאלוני Morisky-Green.

מדגם המחקר כלל 1,028 משתתפות בגיל ממוצע של 67 שנים, אשר קיבלו טיפול שבועי בבינוסטו.

השכיחות המצטברת של תופעות לוואי במערכת העיכול העליונה (רעילות וושט, גסטריטיס, כיבי קיבה ודלקת תריסריון) על-רקע הטיפול התרופתי עמדו על 9.6% (רווח בר-סמך 95% של 7.9-11.6%), כאשר ברוב המקרים מדובר היה בתופעות לוואי בדרגת חומרה קלה.

תופעות הלוואי הנפוצות ביותר בדרכי העיכול העליונות על-רקע הטיפול התרופתי כללו דיספפסיה (2.7%), ריפלוקס קיבה-וושט (2.4%) ובחילות (2.2%). לא דווח על אירועים חריגים בדרכי עיכול עליונות שנכללו בתוצא העיקרי ולא תועדו אירועים חריגים חמורים.

לפחות טעות אחת בטיפול התרופתי תועדו ב-29.9% מהמטופלות (רווח בר-סמך 95% של 27.1-32.8%). עם זאת, מרבית הטעויות בטיפול התרופתי נגעו להוראות נטילת הטיפול התקפות לכלל משפחת הביספוספנטים הניתנים פומית ורק שבע טעויות טיפול תרופתי נקשרו עם הטיפול בבינוסטו.

209 מטופלות מתוך 1028 (20.3%) הפסיקו את הטיפול בבינוסטו, כאשר הסיבות המובילות להפסקת הטיפול התרופתי היו אירועים חריגים על-רקע הטיפול בבינוסטו (46.9%) והחלטת המטופלת (42.6%). שיעורי ההיענות לטיפול התרופתי היו גבוהים, כפי שבא לידי ביטוי במדד Morisky-Green של 92.8.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בנשים לאחר-מנופאוזה שטופלו בבינוסטו בתנאי עולם אמיתי תועד שיעור נמוך של אירועים חריגים בדרכי עיכול עליונות. בנוסף, שיעורי הפסקת טיפול היו נמוכים יותר ושיעורי ההיענות לטיפול היו גבוהים יותר, בהשוואה לתכשירים אחרים ממשפחת בביספוספנטים פומיים, רמז לכך שבינוסטו עשוי להביא לעליה בשביעות הרצון של המטופלות ולכן לשיפור ההיענות והיעילות בטווח הארוך.

JBMR Plus 05 May 2021

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אבחנה של שבר מובילה נשים רבות להשלים בדיקת צפיפות עצם

    אבחנה של שבר מובילה נשים רבות להשלים בדיקת צפיפות עצם

    חלק גדול מהנשים סביב תקופת המנופאוזה ולאחר-מנופאוזה הביעו נכונות להשלים הערכה לאוסטיאופורוזיס, בפרט נשים בגיל מתקדם, אלו עם היסטוריה של שברים וציונים גבוהים יותר בהערכת הסיכון שלהן לאוסטיאופורוזיס, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת BMC Primary Care. מחקר החתך מבוסס על נתונים משאלונים ונועד לקבוע גורמים המשפיעים על נכונות נשים סביב-מנופאוזה ולאחר-מנופאוזה להשלים בדיקת צפיפות […]

  • עליה של עשרות אחוזים בשיעורי התמותה על-רקע היריון בשנים האחרונות בארצות הברית (JAMA Netw Open)

    עליה של עשרות אחוזים בשיעורי התמותה על-רקע היריון בשנים האחרונות בארצות הברית (JAMA Netw Open)

    בארצות הברית דווח על שיעורי התמותה על-רקע היריון הגבוהים ביותר מבין המדינות בעלות הכנסה-גבוהה, עם למעלה מ-6,000 מקרי תמותה מדווחים בין 2018 עד 2022, כך על-פי נתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מניתוח הנתונים עלה כי בילידות אלסקה ובאמריקאיות ממוצא אינדיאני תועדו שיעורי התמותה הגבוהים ביותר. מחקר החתך התבסס על נתונים ארציים של המרכז […]

  • אימוני אינטרוול בעצימות גבוהה מפחיתים סיכון להידרדרות תפקוד כלייתי בקשישים (J Am Society Nephrol)

    אימוני אינטרוול בעצימות גבוהה מפחיתים סיכון להידרדרות תפקוד כלייתי בקשישים (J Am Society Nephrol)

    אימוני אינטרוול בעצימות גבוהה (High-Intensity Interval Training, או HIIT) תחת השגחה לאורך חמש שנים עשויים להפחית את הסיכון להידרדרות מהירה בקצב הפינוי הגלומרולארי המשוער בקשישים בגילאי 70-77 שנים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Society of Nephrology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות היתרונות הבריאותיים הרבים של פעילות גופנית, אין […]

  • טיפול ב-Denosumab מעלה את הסיכון להיפוקלצמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Ann Intern Med)

    טיפול ב-Denosumab מעלה את הסיכון להיפוקלצמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Ann Intern Med)

    טיפול ב- Denosumab (פרוליה) כנגד אוסטיאופורוזיס מעלה את הסיכון להיפוקלצמיה, כאשר הסיכון גבוה יותר בשלבים מתקדמים של מחלת כליות כרונית, באלו עם מחלת עצם ומינרלים משנית למחלת כליות כרונית ובחולים תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Annals of Internal Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים רבים אודות הטיפולים […]

  • מחלה פסיכיאטרית מלווה בסיכון מוגבר לאוסטיאופורוזיס ושברים (Br J Gen Pract)

    מחלה פסיכיאטרית מלווה בסיכון מוגבר לאוסטיאופורוזיס ושברים (Br J Gen Pract)

      במאמר שפורסם בכתב העת British Journal of General Practice מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי הפרעה פסיכיאטרית חמורה מלווה בצפיפות עצם מופחתת, סיכון מוגבר לשברים שבריריים ואוסטיאופורוזיס. החוקרים השלימו מחקר עוקבה מבוסס-אוכלוסייה שכלל 444,480 חולים בגילאי 50 שנים ומעלה ממאגר רופאים ראשוניים בבריטניה בין ינואר 2010 ועד דצמבר 2018. כל המשתתפים […]

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך