היעילות והבטיחות של נוגדי-קרישה פומיים ישירים בקרב קשישים בשנות ה-80 לחייהם (Am J Med)

במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי בקשישים בשנות ה-80 לחייהם עם אבחנה של תרומבואמבוליזם ורידי, נוגדי-קרישה פומיים ישירים הדגימו יעילות ובטיחות דומות לאלו של אנטגוניסטים לוויטמין K.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ההשפעות של נוגדי-קרישה פומיים ישירים בקרב קשישים בעשור התשיעי לחייהם עם עדות לתרומבואמבוליזם ורידי אינן מובנות היטב. להערכת הנושא הם השלימו מחקר להערכת הבטיחות והיעילות של נוגדי-קרישה פומיים ישירים בהשוואה לאנטגוניסטים לוויטמין K בקרב קשישים בשנות ה-80 לחייהם עם תרומבואמבוליזם ורידי.

מחקר העוקבה הבינלאומי כלל חולים שנכללו במאגרי נתונים רפואיים בקוויבק, קנדה ובגרמניה. החוקרים יצרו שני מדגמים מבוססי-אוכלוסייה של קשישים בעשור התשיעי לחייהם עם אבחנה של תרומבואמבוליזם ורידי שהחלו טיפול בנוגדי-קרישה פומיים ישירים או אנטגוניסטים לוויטמין K.

ניתוח סטטיסטי שימש להערכת שיעורי הישנות תרומבואמבוליזם ורידי, דימום מג'ורי ותמותה מכל-סיבה.

מדגם המחקר כלל 6,737 קשישים בשנות ה-80 לחייהם עם אבחנה של תרומבואמבוליזם ורידי (2,556 חולים מקוויבק ו-4,181 חולים מגרמניה) אשר החלו טיפול בנוגדי-קרישה פומיים ישירים (3,778 חולים) או אנטגוניסטים לוויטמין K (2,959 חולים).

בהשוואה לאנטגוניסטים לוויטמין K, טיפול בנוגדי-קרישה פומיים ישירים לווה בסיכון דומה להישנות תרומבואמבוליזם ורידי (יחס סיכון משוקלל של 0.80, רווח בר-סמך 95% של 0.43-1.46), דימום מג'ורי (יחס סיכון משוקלל של 0.96, רווח בר-סמך 95% של 0.57-1.63) ותמותה מכל-סיבה (יחס סיכון משוקלל של 1.04, רווח בר-סמך 95% של 0.81-1.34).

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר תומכים בשימוש בנוגדי-קרישה פומיים ישירים בחולים בשנות ה-80 לחייהם עם אבחנה של תרומבואמבוליזם ורידי.

 

Am J Med, Sep 20, 2022

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך