יום רביעי, ערב ראש השנה ה’תשפ”ה, 2/10/24
המרכז הרפואי ת”א איכילוב
המרכז הרפואי ת״א איכילוב מעדכן בצער כי אחד הפצועים מהפיגוע ביפו נפטר מפצעיו.
הפצוע פונה אלינו במצב אנוש וסבל מפגיעה רב מערכתית, ולאחר שהרופאים נאבקו על חייו הם נאלצו לפני זמן קצר לקבוע את מותו.
במרכז הרפואי ת״א איכילוב עדיין מאושפזים חמישה פצועים.
צוותי בית החולים ייצבו במהלך הלילה את מצבם של הפצועים, אך פצועה אחת עודנה במצב קשה מאד ונשקפת סכנה לחייו של פצוע נוסף.
יום שלישי 1/10/24
המרכז הרפואי איכילוב, מרכז לרפואה דחופה
21:39 למרכז הרפואי ת״א איכילוב הגיעו כעת 2 פצועים שהועברו מוולפסון, גבר במצב אנוש וצעירה במצב קשה, פצועי ירי.
20:30 מהפיגוע ביפו הגיעו למרכז הרפואי ת״א איכילוב עד כה 4 פצועים במצב בינוני-קשה, כולם מטופלים ונכנסו לחדרי ניתוח. אחד הפצועים במצב אנוש.
שני פצועים נוספים צפויים לעבור אלינו בזמן הקרוב מביה״ח וולפסון. נדגיש כי המרכז הרפואי ת״א איכילוב פועל כרגיל, עם מרחבים מוגנים וצוותים מתוגברים, חדר המיון זמין והפעילות השוטפת ממשיכה להתבצע תחת הנחיות פיקוד העורף.
בוידאו המצורף מתאר את המצב ד״ר איל חשביה, מנהל יחידת הטראומה במרכז הרפואי ת״א איכילוב.
צילום: דוברות איכילוב
יום שלישי, 24/9/24
לאור המצב הביטחוני, משרד הבריאות הנחה את בתי החולים כרמל, זיו, נהריה, העמק, פוריה, בני ציון, האיטלקי והאנגלי לפעול במרחבים מוגנים, תוך ביטול הפעילות האלקטיבית. משרד הבריאות, ער”ן וקופות החולים מתגברות את מרכזי התמיכה והחוסן.
המרכז הרפואי העמק מקבוצת כללית
בעקבות הירי הרקטי לישובי העמק, פונו למרכז הרפואי העמק 5 פצועים שנחבלו בדרך למרחב הממוגן, 3 עדין מטופלים כעת. סובלים משברים וחבלות גפיים.
דוברות רמב”ם
במהלך אירועי אתמול, למלר”ד רמב”ם הגיעו שבעה פונים: נפגע חרדה, ארבעה שנחבלו במהלך הריצה לממ”ד באופנים שונים, וכן שני נפגעי רסיסים – אשה וגבר משתי זירות שונות. כל השבעה טופלו ושוחררו לבתיהם.
כמו כן, עדיין מאושפזים ברמב”ם ארבעה מטופלים מאירועי הירי לאזור חיפה והקריות ביום ראשון: גבר שנפגע מרסיס, אשה שנחבלה במהלך פינוי לממ”ד, פצוע תאונת דרכים וגבר נוסף.
ער”ן
בעקבות ההסלמה בחזית הצפונית, עמותת ער״ן (עזרה ראשונה נפשית) מדווחת על עלייה של 30% בפניות שעוסקות בחרדה על רקע ביטחוני ב-48 השעות האחרונות.
עמותת ער״ן עוקבת אחר ההתפתחויות וממשיכה לתגבר לפי הצורך את מספר המתנדבים במוקדים הטלפוניים והאינטרנטיים.
כמו כן, מוקד הסיוע הנפשי לעולים בחמש שפות בשיתוף משרד הקליטה והעלייה ממשיך לפעול במתכונת חירום ופועל רצוף מהשעה 10:00 ועד 21:00 במספר 3201*.
עמותת ער״ן מעניקה שירות עזרה ראשונה נפשית מצילת חיים 24/7 באנונימיות ובאופן מיידי לכל מצוקה נפשית.
לקבלת סיוע נפשי חייגו בכל שעה ומכל טלפון 1201 או היכנסו לאתר ער״ן https://www.eran.org.il/ לקבלת סיוע בצ׳אט או בוואטסאפ.
יום ראשון, 22/9/24
משרד הבריאות מעדכן כי לאור המצב הביטחוני, בתי החולים כרמל, זיו, נהריה, העמק, פוריה, האיטלקי והאנגלי יפעלו במרחבים מוגנים
בית החולים רמב״ם עובר לעבודה בחניון הממוגן של בית החולים
לאור המצב הביטחוני ולאחר התייעצות שנערכה עם מנכ״ל משרד הבריאות, הנהלת בית החולים רמב״ם ופיקוד העורף הוחלט להעביר את פעילות בית החולים רמב״ם למרחבים מוגנים. בית החולים פועל להעביר מטופלים למחלקות שנבנו בחניון התת קרקעי הממוגן עד להודעה חדשה.
נוסף על כך, מבוטלת הפעילות האלקטיבית בבית החולים. לא ידחו ניתוחים חריגים באישור לועדת חריגים של בית החולים.
בהתאם להנחיות פיקוד העורף, יעבדו כלל בתי החולים בצפון הארץ במרחבים מוגנים.
מטופלים מתבקשים לבדוק עם בית החולים את ההגעה לתורים שנקבעו.
משרד הבריאות מזכיר לכל מי שזקוק לכך כי ניתן לפנות למרכזי החוסן ומרכזי החירום והתמיכה הרגשית של קופות החולים על מנת לקבל סיוע נפשי
כלל המידע על מרכזי החירום והתמיכה הרגשית: https://datadashboard.health.gov.il/portal/dashboard/health
עדכון מהמרכז הרפואי לגליל בנהריה: המרכז הרפואי לגליל פועל במתחמים מוגנים כבר מאז פרוץ המלחמה. נכון לעכשיו, כלל הפעילויות הרפואיות מתקיימות כרגיל והן מבוצעות במרחבים ממוגנים, כולל חדרי ניתוח, מכונים ומחלקות אישפוז.
קווי תמיכה נוספים
בעקבות ההסלמה הביטחונית, עמותת ער״ן מתגברת את מוקדי הסיוע בהתאם להתפתחויות והצורך הגובר.
בנוסף, מוקד הסיוע הנפשי לעולים בחמש שפות בשיתוף משרד הקליטה והעלייה פועל במתכונת חירום ויפעל רצוף מהשעה 10:00 ועד 21:00 במספר 3201*. עמותת ער״ן מעניקה שירות עזרה ראשונה נפשית מצילה חיים 24/7 באנונימיות ובאופן מיידי לכל מצוקה נפשית. לקבלת סיוע נפשי חייגו 1201 או באתר ער״ן, בצ׳אט, וואטסאפ 052-8451201, פורום, מייל ומסרונים.
מכבי שירותי בריאות מפעילה קו סיוע מיוחד לתמיכה נפשית על רקע ההתפתחות הביטחונית המאויש ע״י עובדות ועובדים סוציאליים. המוקד זמין לחברי וחברות מכבי דרך מוקד מכבי ללא הפסקה במספר 3555*.
מאוחדת מרחיבה את פעילות קו התמיכה הנפשית, שמאויש על ידי צוות מיומן של פסיכולוגים ועובדים סוציאליים, והוא יפעל במשך כל שעות היממה.
כל מי שחש מצוקה נפשית מוזמן לפנות ל 3833*. על פי הנחיות פיקוד העורף, חלק ממרפאות הקופה בצפון לא יקבלו מטופלים היום. ניתן לקבל שירות רפואי במרפאה חלופית, ומומלץ להתעדכן טלפונית מול המרפאה לפני הגעה.
האגודה למלחמה בסרטן מפעילה מוקדים טלפוניים מאוישים 24/7 עבור חולי הסרטן הנמצאים בטיפול פעיל וכן מספקת מידע עבור המחלימים ובני משפחתם במגוון שפות. במקביל ממשיכה להפעיל מלונית לחולי סרטן מהצפון והדרום העוברים טיפולים במרכז הארץ וכן מקבלת פניות במוקד הסיוע במימוש זכאויות במערכת הבריאות בנושאים כמו סל השירותים של הקופות, הביטוחים המשלימים (שב”ן), ובתי החולים, בדיקת זכאות והחזרים, בדיקה והכוונה בנושא אישורי תרופות וייעוץ בהתמודדות מול הבירוקרטיה של מערכת הבריאות הישראלית. מוקד הטלמידע של האגודה למלחמה בסרטן בשפה העברית 24/7 בשיחת חינם – 1-800-599-995
דוברות רמב”ם
אל חדר ההלם ברמב”ם הובאו 5 נפגעים ממטחי הטילים הבוקר ברחבי הצפון:
4 פצועים מקרית ביאליק שנפגעו מפגיעת טיל ישירה בבית (גילאים 77, 76, ובת 16), גבר כבן 57 מאיזור הגליל שנפצע בקריות.
כמובן הובא גם גבר כבן 17 שנפגע כתוצאה מתאונת דרכים בזמן אזעקה.
המרכז הרפואי לגליל
למרכז הרפואי לגליל הובא ע”י “חייאן” גבר בן 56 מג’דיידה-מכר, שנפגע מרסיסים במטח הרקטות הבוקר. מצבו קל עד בינוני, והוא עובר צילומי הדמיה ובדיקות בחדר המיון.
כמו כן הגיעו שישה מטופלים בני 50-25, המתגוררים ביישובים שונים בגליל המערבי, נפגעי חרדה וכאלו שנחבלו בדרכם למרחבים מוגנים. מצבם קל והם עוברים בדיקות בחדר המיון.
דוברות “העמק” מקבוצת כללית:
בשעות האחרונות פונו למרכז הרפואי העמק 6 פצועים מכל רחבי העמקים והצפון שנפלו ונחבלו בדרכם אל הממ”ד. מצבם קל, הם מטופלים במחלקה לרפואה דחופה (הממוגנת) של המרכז הרפואי העמק.
יום שני, 2/9/24
ההסתדרות הרפואית פרסמה אמש כי בכוונתה להשבית את כל בתי החולים בישראל כהזדהות עם משפחות החטופים וכחלק משביתה כללית במשק. ההחלטה התקבלה בישיבת מזכירות דחופה של מזכירות הר”י – הפורום המוסמך לקבלת החלטות על צעדים ארגוניים. יו”ר ההסתדרות הרפואית, פרופ’ ציון חגי, מסר לאחר ההחלטה: “אני קורא לראש הממשלה, מר בנימין נתניהו, לעשות הכל על מנת להשיב הביתה את כל החטופים. שחרור החטופים הוא צעד קריטי לריפוי הפצעים והשסעים בחברה הישראלית ולחיזוק החוסן הלאומי. אזרחי ישראל חייבים לדעת שהמדינה תעשה הכל בשבילם בשעת צרה״.
השביתה תתקיים במתכונת שבת, יבוצעו ניתוחים דחופים ואונקולוגיים. השביתה לא תכלול את רפואת הקהילה, את בתי החולים בקו העימות, רפואת חירום, חדרי מיון, מכונים אונקולוגיים ומכוני דיאליזה ,חדרי לידה ופגיות– כל זאת על מנת לצמצם ככל הניתן את הפגיעה בציבור.
דוברות רמב”ם:
בהמשך להחלטת ההסתדרות להשבית מחר את המשק – המרכז הרפואי רמב”ם יפעל ביום שני במתכונת שבת. המשמעות עבור הציבור היא שלא תתקיים פעילות אמבולטורית- מרפאות חוץ לא יפעלו ולא יבוצעו ניתוחים לא דחופים. כן יתקיימו – קבלה למיון, ניתוחי חירום, ניתוחים ופעולות דחופות בתחום האונקולוגי וההמטלוגי, IVF, פעולות בתחום המיילדותי – בדיקות מי שפיר ואולטראסאונד מיילדותי, דיאליזה. לחולים מאושפזים יבוצעו כרגיל כל הבדיקות שתוכננו להם במכונים – תוך כדי אשפוז.
דוברות איכילוב:
לאור השביתה המתוכננת במשק ולאור הנחיות הסתדרות העובדים, המרכז הרפואי ת״א איכילוב יפעל במתכונת חלקית כאות הזדהות.
בית החולים ימשיך לתת מענה למקרים דחופים או מצבים רפואיים מיוחדים ואנו נפעל תוך שמירה על בריאות מטופלינו.
במהלך ערב יום ראשון קוימו וועדות חריגים שיקבעו קיום של ניתוחים והליכים במהלך יום שני על פי דחיפות ונחיצות. תורים והליכים אשר יבוטלו יתואמו מחדש בטווח של עד חודש ימים.
ליבנו עם משפחות החטופות והחטופים ואנו כואבים את כאבם ומייחלים לשובם של כלל החטופים הביתה במהרה.
המרכז הרפואי לגליל בנהריה : מבית החולים נמסר כי הוא הוחרג ע”י כלל ארגוני העובדים בסקטורים השונים, וכבית חולים המצוי בקו עימות, הוא יעבוד ביום שני כרגיל.
יום ראשון, 1/9/24
צוותים בבתי חולים שונים ברחבי הארץ קיימו היום עצרות זכרון ודקות דומיה לזכרם של ששת החטופים שנרצחו בשבי וגופתיהם הובאו הלילה לישראל: הרש גולדברג-פולין, עדן ירושלמי, כרמל גת, אלמוג סרוסי, אורי דנינו ואלכס לובנוב זכרם לברכה, שנחטפו בחיים ב-7/10.
דוברות איכילוב:
ביוזמת עובדי בית החולים וההנהלה, התכנסו באופן ספונטני עובדי המרכז הרפואי ת״א איכילוב לדקת דומייה ברחבת הפסנתר, בכדי להרכין ראש ולהתייחד עם זכר הנרצחים והנרצחות ולקרוא לשחרורם של כלל החטופים והחטופות משבי (בתמונת הכותרת: דקת הדומייה באיכילוב. קרדיט לצילום: דוברות איכילוב)
דוברות רמב”ם:
היום בשעה 12 התכנסו עובדי המרכז הרפואי רמב”ם בחיפה לדקת דומיה ספונטנית לזכר החטופים שהבוקר הודיעו שנרצחו בשבי חמאס. היוזמה הייתה של וועדי העובדים מהסקטורים השונים. יו”ר וועד הרופאים, ד”ר אירית מריטיק נשאה בקצרה דברים, והזכירה לנוכחים שמי מהעובדים שחש מועקה יכול ומוזמן לבוא להתייעץ עם אנשי מקצוע בתוך בית החולים.
יו”ר ההסתדרות הרפואית, פרופ’ ציון חגי, אומר היום: יום קשה מאוד עובר על כולנו, הכאב גדול מנשוא, כך גם התסכול. 6 חטופים נרצחו, 6 חטופים שהיו בחיים עד לפני רגע. אנחנו קשובים לבקשות הרבות להביע הזדהות עם כאב המשפחות, ועל כן נאפשר קיום אספות רופאים במרכזים הרפואיים בכדי להתייחד עם זכר החטופים הנרצחים. כל אירוע כזה יכלול דקת דומיה והוא יעשה תוך הימנעות מקסימלית מפגיעה בשירות הרפואי למטופלים ובתיאום עם ההנהלות. “כל המציל נפש אחת, כאילו הציל עולם ומלואו”.
דוברות בית לוינשטיין:
צוות הריפוי בעיסוק ועובדי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית התכנסו היום בשעה 14:30 לזכרה של כרמל גת ז״ל, שהיתה סטודנטית לריפוי בעיסוק בלוינשטיין ולזכרם של חמשת החטופים האחרים שנרצחו בשבי החמאס. יהי זיכרם ברוך. ליבנו עם המשפחות ועם כל עם ישראל.
דוברות משרד הבריאות:
משרד הבריאות משתתף באבלן הכבד מאוד של משפחות גולדברג-פולין, ירושלמי, דנינו, סרוסי, גת ולובנוב. לפנות בוקר, הגיעו גופות החטופים למכון הלאומי לרפואה משפטית לקביעת סיבת מוות.
בהמשך לשאלות בעניין – בבדיקה שנעשתה במכון הלאומי לרפואה משפטית נמצא כי ששת החטופים נרצחו על ידי מחבלי חמאס במספר יריות מטווח קצר. על פי הבדיקה הפורנזית מותם של החטופים מוערך בכ-48-72 שעות לפני בדיקתם (במהלך יום חמישי עד שישי לפנות בוקר). אנו מייחלים לשובם המהיר של כל החטופים.
יום רביעי, 28/8/24
דוברות סורוקה:
פרחאן אלקאדי שפונה לסורוקה מהשבי בעזה משתחרר לביתו.
אתמול פונה לסורוקה פרחאן אל קאדי, לאחר ששהה בשבי 326 ימים. עם הגעתו לחדר הטראומה במלר”ד סורוקה צוותים רב מקצועיים ייעודים העניקו לו טיפול: צוות רפואי, צוות אחיות, תזונאית וצוות עו”סים.
פרחאן הגיע לבית החולים במצב כללי יציב והוא משתחרר לאחר שעבר בדיקות רפואיות וטיפול המותאם למצבו. השחרור לביתו ולמשפחתו נעשה במעמד מרגש, עם הצוותים שטיפלו וליוו אותו, הוא ימשיך במעקב רפואי בקהילה.
פרופ’ שלומי קודש, מנהל סורוקה: “מאז השבעה באוקטובר סורוקה ומערכת הבריאות כולה הוכיחה שהיא סמל של אחדות, שבה כולם עובדים יחד ולמען מטרה משותפת – הצלת חיים.
פרחאן הוא החטוף המשוחרר ששהה הכי הרבה זמן בשבי החמאס ועל אף זאת הגיע לשמחתנו על רגליו כשמצבו יציב.
זו זכות גדולה שלי אישית ושל כלל הצוותים בסורוקה לחוות את רגעי השמחה והטיפול בשבים ואנו מתפללים ומייחלים לחזרה של כולם”.
ד”ר דן שוורצפוקס, סגן מנהל סורוקה: “לצוותים המטפלים הייתה הזכות לקבל ולטפל בפרחאן אל קאדי, אדם מופלא ששרד שבי ארוך וקשה. הייתה בזה נחמה לצוותים שמטפלים בפצועים , בחללים ובאוכלוסיות המפונות מהעוטף החל מה 7.10 בשעה 06:30”.
יום שלישי, 27/8/24
דוברות סורוקה:
לסורוקה מרכז רפואי אוניברסיטאי מקבוצת כללית, פונה בשעות הצהריים במסוק קאיד פראחן אל-קאדי (בתמונת הכותרת, מקור: דוברות סורוקה), בן 52 מהכפר כרכור שדרומית לרהט, ששב לישראל משבי החמאס.
עם הגעתו עבר בדיקה רפואית ראשונית במלר״ד על מנת להעריך את מצבו ובמטרה להעניק לו טיפול רפואי מתאים.
הוא בהכרה מלאה ומצבו הכללי טוב.
נפגש כבר עם בן משפחה בהתרגשות גדולה.
אלו רגעים רגישים עבור המשפחה ואנו מבקשים לשמור על פרטיותם ועל כבודם.
אנו שמחים על חילוצו ועל חזרתו הביתה ומייחלים לחזרתם של כל החטופים.
יום שלישי, 13/8/24
דוברות רמב”ם:
הילדה בת ה- 11, שהייתה הפצועה הקשה ביותר מאירוע נפילת הטיל במג’דל שאמס, עם פציעת ראש קשה מאוד, השתפרה במהירות שהפתיעה גם את הרופאים – היא שבה אתמול להכרה מלאה ומוגדרת כעת פצועה בינונית. הילדה כאמור נפגעה מרסיסים בראש ונותחה ע”יפרופ’ מוני בניפלא, מנהל יחידת נוירוכירורגיה ילדים, בליל הפגיעה במשך שעות ארוכות. הילדה תישאר מאושפזת לעוד מספר ימים בבית החולים רות לילדים ברמב”ם. בבית החולים לילדים מאושפז עדיין ילד בו 12 נוסף מהאירוע – פצוע קל שצפוי להשתחחר בימים הקרובים לביתו
יום רביעי, 31/7/24
מרכז רפואי צפון (פוריה) :
עדכון לגבי 4 הפצועים שהגיעו למרכז מהארוע הקשה במג’דל שמס:
הצעיר בן ה- 22 וילד בן 12 שוחררו לביתם.
כעת מאושפזים שניים בלבד:
ילד בן 12 שצפוי להשתחרר בקרוב ממחלקת ילדים הביתה.
ילד בן 12 שעבר מטיפול נמרץ ילדים למחלקת ילדים.
יום שלישי, 30/7/24
עדכון מהמרכז הרפואי זיו, צפת:
מהאירוע במג’דל שמס, מאושפזים נכון לשעה זו 9 פצועים:
מחלקת ילדים מאושפזים ארבעה ילדים במצב קל וילד אחד נוסף מצבו מוגדר בינוני.
טיפול נמרץ ילדים מאושפזים שלושה ילדים ומצבם מוגדר קשה (שני ילדים עדיין מורדמים ומונשמים).
מחלקת כירורגיה מאושפז פצוע אחד, גבר (36) עם פציעות רסיסים מצבו מוגדר קל.
אין עדכון חדש בנוגע לילד בן-10 שנדבק באמבה האלימה, מצבו עדיין מוגדר קשה.
רמב”ם: 5 ילדים מאירוע מג’דל: 3 קשה מורדמים ומונשמים בטיפול נמרץ ילדים, 2 קל בכירורגית ילדים.
יום שני, 29/7/24
עדכון מהמרכז הרפואי זיו, צפת:
אירוע מג׳דל שמס:
סה״כ מתחילת האירוע הגיעו 39 פצועים
נכון לעכשיו:
11 פצועים מאושפזים במרכז הרפואי זיו
מתוכם, במחלקת ילדים מאושפזים סה”כ 6 פצועים:
5 ילדים בטווח הגילאים 15-8 מצבם מוגדר קל סובלים בעיקר מפציעות רסיסים.
1 ילד נוסף מצבו מוגדר באורח בינוני עם פציעות רסיסים, אחרי ניתוח בטן. מצבו יציב.
טיפול נמרץ ילדים מאושפזים סה”כ 3 פצועים,
2 ילדים מתוכם מורדמים ומונשמים מצבם מוגדר קשה.
ילד 1 נוסף מצבו מוגדר בינוני כולם עם פגיעות בטן, פגיעות חזה ושברים בגפיים.
מחלקת אורתופדיה מאושפזת סה”כ פצועה 1
אישה (50) עם פציעות רסיסים, מצבה קל.
מחלקת כירורגיה מאושפז סה”כ פצוע 1
גבר (36) עם פציעות רסיסים באוזן ובפנים. מצבו מוגדר קל.
יום שבת, 27/7/24
12 ילדים ובני נוער נהרגו היום במג’דל שמס, ו-29 נפצעו בעקבות פגיעת רקטה, שנורתה מלבנון, במגרש כדורגל בישוב.
לפי דיווח ב”הארץ”, מדובר בפגיעה החמורה ביותר באזרחים בגבול הצפון מאז פרוץ המלחמה.
משרד הבריאות תגבר את המענה הרגשי של מרכזי החוסן לתושבי מג’דל שמס ותושבי צפון הארץ. בנוסף, המשרד פתח אתרים לקליטת נפגעי חרדה בבתי החולים בצפון הארץ. מידע נוסף כאן
ניתן ליצור קשר עם מרכזי חוסן בצפון (יישובי גליל מזרחי וגליל מערבי):
עברית – 04-6900603
ערבית – 04-7702649
רוסית – 04-7702650
אנגלית – 04-7702651
קו התמיכה לחברות וחברי מכבי מאויש על ידי עובדות ועובדים סוציאליים, לרבות בשפה הערבית, במספר *3555
לאומית שירותי בריאות מפעילה עבור לקוחותיה שירות תמיכה נפשית בערבית ובעברית בו ניתן מענה מקצועי 24/7 בטלפון 507*
מקופ”ח כללית נמסר כי מרפאת כללית במג’דל שמס, פועלת בשעות אלה ותמשיך לפעול במשך הלילה, ככל שידרש, כדי לתת מענה לתושבי היישוב. כלל הצוותים הרפואים, תושבי מג׳דל שמס, התייצבו מיד כדי לתת מענה רפואי. במרפאה ניתנת עזרה ראשונה, ותמיכה נפשית ושירותי המרפאה, כולל שירותי בית מרקחת, יפעלו הלילה בהתאם לצורך.
גם עמותת ער״ן (עזרה ראשונה נפשית) מודיעה כי קו הסיוע בשפה הערבית פועל כעת במתכונת חירום בטלפון 1201, שלוחה 2.
דוברות פוריה, 21:07: לבית החולים הגיעו ארבעה פצועים, מצבם מוגדר קשה, הם סובלים מפגיעות חודרות ומועברים לחדר הניתוח.
דוברות רמב”ם, 22:10: ברמב”ם נקלטו 4 פצועים מהאירוע בגולן. 2 נערים פצועים בינוני, פציעות רסיסים והדף, ונער ונערה פצועים קשה שעדיין נבדקים בדימות (ct), ויועברו לאחר מכן לחדר ניתוח.
יום ראשון 21/7/24
הארץ
בעקבות גילוי של ריכוז גבוה של נגיף הפוליו בביוב ברצועת עזה, והערכות מצב של משרד הבריאות וחיל הרפואה, הוחלט לפתוח במבצע חיסון (בוסטר) נגד נגיף הפוליו, שיתקיים על ידי הצבא בשטח ישראל, ויינתן לחיילים לוחמים ותומכי לחימה הצפויים להכנס לעזה או שמשרתים בה כעת.
בישראל ניתן החיסון בילדות (בין גיל חודשיים לשנה וחצי) במסגרת חיסוני השגרה, ומנת בוסטר ניתנת בגיל 7 במסגרת בית ספרית. שיעור המתחסנים עומד על 95%, כך שהחיילים אמורים להיות מחוסנים נגד הנגיף, אך צה”ל החליט להמליץ לחסן את החיילים כדי למזער את הסיכון להדבקה או להעברה של הנגיף לישראל. מבצע החיסון צפוי להסתיים בשבועות הקרובים.
לפי הדיווח ב”הארץ”, הצבא מנהל מגעים עם ארגונים בינלאומיים כדי להפיץ חיסונים עבור תושבי הרצועה. ככל הידוע לצבא, אין תחלואה בפוליו בקרב תושבי רצועת עזה, אך משרד הבריאות בעזה, בשליטת ארגון החמאס, מדווח שיש סכנה ממשית להתפשטות פוליו בשל הרס התשתיות ברצועה.
איגוד רופאי בריאות הציבור בישראל מטעם הר”י, פרסם בעקבות ההחלטה על מבצע החיסון:
הימצאות נגיף הפוליו בעזה והסיכונים להדבקה ממחישים את החשיבות העצומה של השקעה ומקצוענות בבריאות הציבור באזרחות ובצבא כדי לשמור על הבריאות ועל הכשירות. נגיף הפוליו עלול לגרום להתפרצויות תחלואה המסכנת במוות או נכות קשה ונדרש מאמץ מתמשך למיגור המחלה. אנו מחזקים את ידי חיל הרפואה ומשרד הבריאות שנוקטים במשנה זהירות כדי למנוע פוליו, לרבות במבצע חיסון בוסטר. מצב מערכת הבריאות והסניטציה בעזה מהוים סכנה להתפרצויות של מגוון מחלות המסכנות לא רק את העזתים אלא גם את החטופים, החיילים והציבור בישראל. היעדר ניטור תחלואה בקרב האוכלוסיה בעזה משמעו שייתכנו התפרצויות תחלואה שיזוהו בשלב מאוחר, כולל אפשרות לתחלואה בפוליו. לאור זאת נדרש ניטור מוגבר בישראל ובצה”ל ועירנות לאפשרות של אירועי תחלואה. לצורך התמודדות עם הסיכונים מתחייבים שיתוף פעולה ברמה הלאומית והבינלאומית. אנו מזכירים שהמלחמה עלולה גם לפגוע בכיסוי חיסוני השיגרה בישראל ונדרש מאמץ מאורגן כדי להבטיח שההגנה נשמרת.
יום שישי, 19/7/24
הארץ
כטב”ם התפוצץ בתל אביב במהלך הלילה, גבר נהרג מרסיסים ושמונה נפצעו קל. הכטב”ם התפוצץ בעיר ללא התראה, וההחותים קיבלו אחריות לשיגור הכטב”ם, שלא יורט על ידי חיל האוויר בשל טעות אנוש. הנחיות פיקוד העורף נותרו ללא שינוי. גבר בשנות החמישים לחייו נהרג מרסיס שחדר לדירתו בעקבות פיצוץ הכטב”ם. ב”הארץ” מתאר פרמדיק שהגיע למקום כי ההרוג אותר במיטתו זמן קצר לאחר הפיצוץ, שעל גופו נראו פגיעות מרסיסים ומותו נקבע במקום. לדברי הפרמדיק, שניים מהפצועים נפגעו כששהו בבתיהם ושניים אחרים נפצעו כשהיו ברחוב. בדיווח בהארץ מוזכר גם כי שירותי הכבאות דיווחו כי רכב עלה באש במקום.
דוברות איכילוב
לפנות בוקר הגיעו לאיכילוב 5 פצועים קל מהכטב”ם בתל אביב, עם פגיעות רסיסים והדף. כולם שוחררו בשעות הבוקר לביתם כשהם מרגישים טוב.
בוידאו: ד״ר בת-אל דהן, כוננית כירורגית במחלקה לרפואה דחופה באיכילוב. קרדיט: דוברות איכילוב
יום חמישי, 18/7/24
משרד הבריאות מעדכן כי מאז תחילת המלחמה, פונו לבתי החולים 17,078 נפגעים, מתוכם 151 עדיין מאושפזים או נמצאים במחלקה לרפואה דחופה. מתוך כלל הנפגעים, סטטוס הפגיעה בקליטה בבית החולים היה 800 במצב קשה/אנוש, 1,456 במצב בינוני, 13,654 במצב קל וקרוב ל-700 (698) היו נפגעי חרדה.
יום שבת 8/6/24
דוברות איכילוב:
נועה ארגמני הגיעה בשעות אחה”צ למרכז הרפואי איכילוב בו התאחדה עם אמה. בשעות הערב, אביה של נועה, יעקב ארגמני, חגג את יום הולדתו – לצד נועה, המשפחה, החברים והצוות בבית החולים.
YNET: ארבעה חטופים חולצו משבי החמאס הבוקר. לוחם ימ”מ נפצע באורח קשה במהלך המבצע.
נועה ארגמני (25), אלמוג מאיר (21), שלומי זיו (40) ואנדריי קוזלוב (27) נחטפו ממסיבת “נובה” ברעים. הארבעה הועברו לבית החולים שיבא, ונמסר כי הם במצב רפואי תקין. נועה ארגמני תעבור בהמשך היום לבית החולים איכילוב, כדי לשהות לצד אמא ליאורה, המאושפזת שם. לוחם הימ”מ ארנון זמורה נהרג במהלך החילוץ, שיקרא על שמו “מבצע ארנון”.
יום חמישי 6/6/24
מאז תחילת המלחמה, פונו לבתי החולים 16,292 פצועים, בקליטה סטטוס הפציעה שלהם היה 755 במצב קשה או אנוש, 1,384 במצב בינוני, 689 נפגעי חרדה ונפש ו-13,056 במצב קל. משרד הבריאות מעדכן על 182 פצועים המאושפזים בבתי החולים כעת (נכון ל-6/6/24).
יום רביעי, 5/6/24
המרכז הרפואי לגליל:
סגן מנהל המרכז הרפואי לגליל, ד”ר צבי שלג: “למרכז הרפואי הגיעו תשעה נפגעי רסיסים והדף מהאירוע בחורפיש. אחת מהם, המוגדרת במצב בינוני עד קשה, הוכנסה לחדר ניתוח. מצבה יציב ולא נשקפת סכנה לחייה. שמונה נפגעים נוספים, במצב בינוני וקל, מקבלים טיפול, ולהערכתי ישוחררו בהקדם”.
אסותא אשדוד:
מחקר בהובלת ביה”ח הציבורי אסותא אשדוד: בעקבות המלחמה – עלייה של כמעט 100% בחולים בתסמונת הלב השבור
פרופ אלי לב ביה”ח הציבורי אסותא אשדוד: “מדובר בתסמונת שמדמה התקף לב שנגרמת מלחץ נפשי או פיזי וזו פעם ראשונה שרואים קשר מובהק בין התסמונת לבין טראומה לאומית”
רבים מבתי החולים בישראל הבחינו לאחר ה7 באוקטובר כי ישנה עלייה חדה במספר המקרים של מטופלים בתסמונת הלב השבור שפונו וטופלו בבית החולים והחלו לחקור את הנושא.
על פי המחקר שנעשה בהובלתו של פרופ אלי לב וד”ר יובל כחילה מביה”ח הציבורי אסותא אשדוד ובשיתוף בתי החולים ברזילי באשקלון, הלל יפה מחדרה, שמיר אסף הרופא, וולפסון בחולון ומאיר בכפר סבא נמצא כי התקיימה עלייה משמעותית של כמעט פי 2 בשכיחות התסמונת בפרק הזמן שלאחר אירועי ה 7 באוקטובר. יש לציין, העובדה כי עוד בתי חולים לקחו חלק במחקר מראה כי העלייה בשכיחות התסמונת היא בכלל האוכלוסייה בכל רחבי הארץ ולא רק של אוכלוסיית הדרום.
פרופ אלי לב מנהל המערך הקרדיולוגי ביה”ח הציבורי אסותא אשדוד ומעורכי המחקר: “עד כה, התיאורים של מטופלים על תסמונת הלב השבור דווחו בעקבות משברים אישיים כמו מוות של קרוב ואירועים קשים אחרים, אני לא מכיר תיאור בספרות המקצועית של התסמונת בעקבות טראומה לאומית וזה החידוש הגדול במחקר שלנו. העלייה הייתה קרוב לפי שניים ובכל רחבי הארץ. אני מעריך שהמתח הנפשי הקיצוני גרם לעלייה בתסמונת בקרב כלל תושבי מדינת ישראל”
ד”ר יובל כחילה ביה”ח הציבורי אסותא אשדוד: “המחקר הזה הוא עוד נדבך שמעיד על ההשפעה העמוקה והנרחבת של טבח ה 7 באוקטובר והמלחמה על החברה הישראלית ככלל ובכל רחבי הארץ. התסמונת מתבטאת בהפרעה משמעותית בהתכווצות שריר הלב באקו לב, והיא אינה תסמונת “תמימה”, עם אחוזי סיבוכים ותמותה לא מבוטלים”
ממצאי המחקר הוצגו בימים האחרונים בכנס של האיגוד הישראלי לקרדיולוגיה.
עדכונים ממשרד הבריאות ודובר צה”ל לגבי מספר האזרחים והחיילים הפצועים/מאושפזים בבתי החולים
מאז תחילת המלחמה, פונו לבתי החולים 16,292 פצועים, בקליטה סטטוס הפציעה שלהם היה 755 במצב קשה או אנוש, 1,384 במצב בינוני, 689 נפגעי חרדה ונפש ו-13,056 במצב קל. משרד הבריאות מעדכן על 182 פצועים המאושפזים בבתי החולים כעת (נכון ל-6/6/24).
מדי יום מעדכן דובר צה”ל לגבי מצב החללים, הפצועים והמאושפזים באתר הרשמי של דובר צה”ל. נכון ל-6/6/24, פורסמו הנתונים הבאים:
חיילים מאושפזים: פצועים קל 31, בינוני 192, קשה 31.
דובר צה”ל מדווח על 3,730 פצועים מתחילת המלחמה (לא כולל מפוני שגרה או כאלה שפונו אך לא אושפזו או הוגרה להם חומרת פציעה). מתחילת התמרון ברצועת עזה, צה”ל מדווח על 1,889 חיילים פצועים. 44 חיילים נהרגו בתאונות מבצעיות.
עוד מפרסם דובר צה”ל כי מתחילת המלחמה (07.10.2023) נפלו 646 חיילים, מתוכם 292 מאז תחילת התמרון ב-27.10.
עדכונים נוספים:
יום שבת, 13/4/24
בשל האיומים האחרונים, משרד הבריאות מפרסם את מספרי הטלפון של מרכזי החוסן ומרכזי החירום והתמיכה הרגשית של קופות החולים
כיצד להתמודד עם חרדה – סרטוני הסברה לציבור של משרד הבריאות בעברית, אמברית, רוסית וערבית
המצב הביטחוני מציב בפנינו אתגרים רבים משרד הבריאות מזכיר כי כל מי שזקוק לכך יכול לפנות למרכזי החוסן ולקופות החולים על מנת לקבל סיוע נפשי.
כלל המידע על מרכזי החירום והתמיכה הרגשית: https://datadashboard.health.gov.il/portal/dashboard/health
טלפון מרכז החוסן הארצי הטיפולי *5486
המרכז פועל בימים א-ה בין השעות 08:00-20:00
קופות חולים
מאוחדת 3833
לאומית 507*
מכבי 3555*
כללית 8703 *
סרטונים לסיוע בהתמודדות נפשית:
עברית
פרופ’ איל פרוכטר, פסיכיאטר מנהל ביה”ח מעלה הכרמל ויו״ר המועצה הלאומית לפוסט טראומה:
https://youtu.be/mRle9oWozRo
ורד עצמון משולם פסיכולוגית רפואית , מנהלת השרות לפסיכולוגיה רפואית מדיקל קר עם כלים כיצד כל אחד מאיתנו יכול להתמודד עם חרדה.
https://youtu.be/9iP-J7qIIWk
אמהרית
https://youtu.be/TndSIw3BWJM
רוסית
https://youtu.be/gbdh-aa2v8A
ערבית
פרופ סאמי חמדן פסיכולוג , הקריה האקדמית תל אביב
https://youtu.be/kPfGpYs-M0U
בעקבות ההיערכות הבטחונית, גם עמותת ער”ן מתגברת את קווי המוקדים בטלפון ובאינטרנט על מנת לתת מענה לכל מי שצריך סיוע נפשי ותמיכה רגשית.
אם אתן.ם או מישהו קרוב חווים חרדה, מצוקה או קושי, אל תישארו לבד – דברו איתנו. עמותת ער”ן מעניקה שירות עזרה ראשונה נפשית מצילה חיים 24/7 באנונימיות ובאופן מיידי לכל מצוקה נפשית, לקבלת סיוע נפשי חייגו 1201 ובאתר ער”ן https://www.eran.org.il/ בצ’אט, ווטסאפ 052-8451201, פורום, מייל ומסרונים.
- מוקד משרד הבריאות לאיתור מאושפזים מהמלחמה: *5400 שלוחה 3
- טלפון מרכז החוסן הארצי הטיפולי *5486 – המרכז פועל בימים א-ה בין השעות 08:00-20:00
- האתר הייעודי של משרד הבריאות, בו ניתן להתעדכן בכלל המידע על המענים של המשרד לכלל המטופלים ולמפונים, התמודדות נפשית בשעת חירום, העסקה וסיוע לצוותים הרפואיים ולמוסדות הבריאות ועוד
- מידע על מרכזי החוסן והחירום ודרכי קבלת התמיכה הרגשית ב’עולם הדאטה’ באתר משרד הבריאות
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!