Angina pectoris/MI

אלגוריתם חדש להערכת חשד לאוטם שריר הלב על-בסיס בדיקת טרופונין בעלת רגישות גבוהה (New Engl J Med)

על-בסיס נתונים בספרות הרפואית אודות בדיקת טרופונין בעלת רגישות גבוהה (High-Sensitivity Troponin) יצרו מומחים אלגוריתם מקיף וגמיש לסיווג חולים הפונים לחדר מיון בחשד לאוטם שריר הלב, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנם נתונים רבים אודות השימושיות של בדיקת טרופונין בעלת רגישות גבוהה בחולים הפונים לחדר מיון עם תסמינים המרמזים לאוטם שריר הלב בקביעת הסבירות לאוטם שריר הלב והתוצאות לאחר חודש.

ב-15 המדגמים הבינלאומיים של חולים שפנו לחדר המיון עם תסמינים המרמזים לאוטם שריר הלב, החוקרים קבעו את ריכוזי high-sensitivity Troponin I או high-sensitivity Troponin T בעת ההתייצגות ולאחר דגימה סדרתית מוקדמת או מאוחרת. הם בחנו את הדיוק האבחנתי והחיזוי הפרוגנוסטי של שילובים שונים של ערכי-סף של בדיקות מרובות של טרופונין בעלת רגישות גבוהה. בהמשך, החוקרים פיתחו כלי הערכת סיכון, אשר התבסס על נתונים אלו להערכת הסיכון לאוטם שריר הלב ואוטם לבבי או תמותה לאחר 30 ימים.

מדגם המחקר כלל 22,651 משתתפים, עם שיעורי הימצאות אוטם שריר הלב של 15.3%. ריכוזים נמוכים יותר של בדיקת טרופונין בעלת רגישות-גבוהה בעת ההתייצגות ושינויים אבסולוטיים קטנים יותר במהלך בדיקות עוקבות נקשרו עם סיכוי נמוך יותר לאוטם שריר הלב וסיכון נמוך יותר לאירועים קרדיווסקולאריים בטווח הקצר. לדוגמא, לריכוז high-sensitivity Troponin I של מתחת ל-6 ננוגרם/ליטר ושינוי אבסולוטי של פחות מ-4 ננוגרם/ליטר לאחר 45-120 דקות ערך מנבא שלילי של 99.5% לאוטם שריר הלב, עם סיכוי לאוטם לבבי או תמותה בתוך 30 ימים של 0.2%; סך כולל של 56.5% מהחולים צפויים להיכלל תחת קטגוריית סיכון נמוך. ממצאים אלו אושרו במדגם להערכת התוקף החיצוני של הנתונים.

החוקרים כותבים כי הכלי שפיתחו משלב ריכוזי בדיקת טרופונין בעלת רגישות-גבוהה בעת הפניה לחדרי מיון, את השינויים הדינאמיים בערכים אלו לאורך בדיקות עוקבות ואת מרווח הזמן שבין השגת הדגימות, להערכת הסבירות לאוטם שריר הלב בעת ההתייצגות וכן את התוצאות לאחר 30 ימים.

New Engl J Med 2019

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה