Asthma

צריכה של בשר משומר והחמרה של אסתמה (BMJ Thorax)

נעה גינזבורג, BSC
צריכה של בשר משומר, מזון בעל מאפיינים קרצינוגניים, עלולה להעלות את הסיכון ל-COPD, אך הקשר שלו לאסתמה טרם נבחן. BMI הוא אחד מגורמי הסיכון לאסתמה אך תפקידו כמתווך במערכת היחסים בין דיאטה לאסתמה לא נבדק בעבר. החוקרים כאן בחרו לבחון את הקשר בין צריכת בשר משומר לבין החמרה של מאפייני אסתמה, ואת התפקיד של BMI כגורם מתווך אפשרי. הם מצאו כי צריכה של בשר משומר נמצאה קשורה להחמרה בתסמיני אסתמה באופן ישיר, וכי ל-BMI השפעה עקיפה כגורם מתווך.
החוקרים השתמשו במידע ממחקר ה-EGEA הצרפתי (מחקר פרוספקטיבי שנערך בין 2003-7 ושהמעקב שלו התקיים בין 2011-2013). הם ערכו ניתוח לזיהוי גורם מתווך באמצעות מודל MSM (marginal structural model) כדי להעריך מהי ההשפעה הישיריה של צריכת בשר משומר בתחילת המחקר (לפי מספר מנות- פחות מאחת, בין 1-3.9 ומעל 4 מדי שבוע) על השינוי במדד הסימפטומים של מחלת האסתמה האם החמירה או לא, וכן מהי ההשפעה הלא ישירה המתווכת על ידי ה-BMI.
971 משתתפים (גילם הממוצע היה 43 שנים, 49% מהם גברים, 42% סבלו מאסתמה) נכללו במחקר, ביניהם 20% סבלו מהחמרה בתסמיני מחלת האסתמה במהלך המעקב. באמצעות ה-MSM, החוקרים זיהו השפעה ישירה של צריכת בשר משומר על החמרת תסמיני מחלת האסתמה ( OR רב משתנים- 1.76, 95% CI 1.01-3.06 עבור אלו שצרכו מעל 4 מנות הגשה של בשר משומר לעומת אלה שצרכו פחות ממנה אחת בשבוע.  כמו כן, דיווחו החוקרים על השפעה לא ישירה שתווכה על ידי BMI (OR 1.07, 95% CI 1.01-1.14) -14% מהאפקט הכללי.
החוקרים מסכמים כי צריכה של בשר משומר נקשרת להחמרה בתסמיני מחלת האסתמה לאורך זמן- השפעה ישירה, אך כזו המתווכת גם באופן עקיף על ידי BMI.
Thorax   doi:10.1136/thoraxjnl-2016-208375

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה