Autism

מחקר רחב היקף קובע כי אין קשר סיבתי בין לידה בניתוח קיסרי לסיכון מוגבר לאוטיזם (JAMA Psychiatry )

נראה שלא סביר שלידה בניתוח קיסרי מהווה גורם סיכון להפרעה בספקטרום האוטיסטי (ASD), כך עולה ממחקר חדש שפורסם כעת ב-JAMA Psychiatry . החוקרים מציינים שבמטה-אנליזה שפורסמה בשנה שעברה ב-Journal of Child Psychology and Psychiatry נמצא שלידה בניתוח קיסרי  קשורה לסיכון מוגבר של 20% ל-ASD , בהשוואה ללידה רגילה.  מכיוון שהיו מגבלות למחקר הקודם ולא היה ניתן לטעון לקשר סיבתי בוצע המחקר הנוכחי. במחקר זה , אישרו החוקרים כי ילדים שנולדים בניתוח קיסרי נמצאים אמנם בסיכון מוגבר של 20% להיות מאובחנים כסובלים מ-ASD , אך קשר זה לא היה תקף ומובהק עוד לאחר שנלקחו בחשבון גורמים סיכון גנטיים ו/או סביבתיים.

המחקר הנוכחי שהוא הרחב ביותר שבוצע עד כה בנושא זה, נבחנו כל הקשרים בין אופן הלידה ו-ASD בילדים שנולדו בשוודיה בין 1982 ל-2010. האנליזה הקונבנציונלית של קבוצת העוקבה כללה 2.7 מיליון ילדים, מהם היו 28,290 עם ASD . 

באנליזה זו, בהשוואה ללידה ללא עזרה וגינלית, ניתוח קיסרי אלקטיבי היה קשור עם ASD עם סיכון יחסי של 1.21 (בטווח 1.15-1.27), וכן גם ניתוח חירום קיסרי (סיכון יחסי 1.15, בטווח 1.1-1.2) .  אך לאחר אנליזה שכללה התאמות לגורמי סיכון, הניתוח הקיסרי האלקטיבי לא היה כבר קשור ל-ASD (סיכון יחסי 0.97, בטווח 0.85-1.11) . ניתוח חירום קיסרי היה עדיין קשור ל-ASD לאחר התאמה חלקית של גורמי סיכון (סיכון יחסי 1.2, בטווח 1.06-1.36) , אך האפקט נעלם לאחר ביצוע התאמה מלאה (0.97, 0.85-1.11) .

לדעת החוקרים על בסיס המימצאים הרחבים והאמינים הללו, ניתן לקבוע שאין קשר סיבתי בין ניתוח קיסרי ל-ASD . נראה שניתוח קיסרי קשור לגורמי סיכון גנטיים וסביבתיים שמובילים לסיכון גבוה יותר ל-ASD , אך לא נראה שהניתוח הקיסרי עצמו הוא הסיבה לעלייה בסיכון ל-ASD . .

JAMA Psychiatry.Published online June 24, 2015.Abstract

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה