משפחה

רמות טרופונין לבבי עשויות לסייע בניבוי מחלת לב ותמותה בחולים ללא מחלת לב ידועה (J Am Coll Cardiol)

רמות טרופונין לבבי (Troponin T) עשויות לסייע בניבוי תמותה ואירועים קליניים גם בחולים ללא מחלת לב גלויה, כך עולה מתוצאות מחקר עוקבה גדול, המרחיבות את העדויות לפיהן בדיקות טרופונין ברגישות-גבוהה יסייעו בריבוד הסיכון של המטופלים ולא ישמשו רק לאישור או שלילת אוטם חד של שריר הלב.

במסגרת המחקר עקבו החוקרים אחר 19,460 מבוגרים שפנו בשל כאבי חזה לחדר מיון של בית חולים גדול במהלך ארבע שנים ולא אובחנו עם אוטם לבבי או מצב אקוטי אחר המשפיע על רמות hs-cTnT (High-Sensitivity Cardiac Troponin T). מבין חולים אלו, 6.9% הלכו לעולמם מכל-סיבה במהלך מעקב ממוצע של 3.3 שנים.

משך המעקב הממוצע אחר תמותה מסיבה-ספציפית עמד על 2.1 שנים, במהלכו 1.5% מהחולים הלכו לעולמם מסיבות קרדיווסקולאריות ו-3.2% מתו מסיבות אחרות; 35% מכלל מקרי התמותה נבעו ממחלות ממאירות ו-34% נבעו ממחלות לב וכלי דם.

יחסי הסיכון המתוקנים לתמותה מכל-סיבה עמדו על 2.00 בחולים עם רמות טרופונין בטווח 5-9 ננוגרם/ליטר, 2.92 באלו עם רמות בטווח 10-14 ננוגרם/ליטר, 4.07 עם טרופונין בטווח 15-29 ננוגרם/ליטר, 6.77 בחולים עם רמות טרופונין לבבי של 30-49 ננוגרם/ליטר ו-9.68 בנוכחות רמות טרופונין לבבי של 50 ננוגרם/ליטר ומעלה, בהשוואה לחולים עם רמות טרופונין לבבי של פחות מ-5 ננוגרם/ליטר.

החוקרים זיהו קשר הדרגתי ומשמעותי בין כל רמות מדידות של טרופונין לבבי ובין הסיכון לאוטם לבבי, אי-ספיקת לב ותמותה עקב מחלות לב וכלי דם או תמותה מסיבות אחרות.

לסיכום, בקרב חולים עם כאב חזה ורמות טרופונין יציבות, כל רמת טרופונין מדידה מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים ועל-כן דורשות התייחסות נוספת.

J Am Coll Cardiol 2017; 70:22262236

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה