משפחה

נוגדי-קרישה נוגדי-דלקת אינם משפיעים על הדיוק של בדיקת צואה אימונו-כימית (Gut)

נוגדי-קרישה ונוגדי-דלקת שאינם סטרואידים, כולל אספירין, אינם משפיעים על הדיוק של בדיקת צואה אימונו-כימית (FIT או Fecal Immunochemical Testing), המשמשת כבדיקת סקר לסרטן מעי גס ורקטום, כך עולה מתוצאות סקירה שיטתית ומטה-אנליזה, שפורסמו בכתב העת Gut.

החוקרים בחנו את הערך המנבא החיובי לנגע מתקדם והערך המנבא החיובי לסרטן מעי גס ורקטום בקרב כל המטופלים בנוגדי-קרישה ונוגדי-דלקת שאינם סטרואידים, בהשוואה לאלו שלא נטלו תכשירים אלו, באוכלוסיית משתתפים בסיכון-ממוצע לסרטן מעי גס ורקטום. מטה האנליזה כללה שמונה מחקרים.

הערך המנבא החיובי לנגע מתקדם לא היה שונה באופן מובהק סטטיסטית בין מטופלים בנוגדי-קרישה פומיים (37.6%) ואלו שלא נטלו את הטיפול (40.3%), וכך גם הערך המנבא החיובי לסרטן מעי גס ורקטום (5.7% ו-6.2%, בהתאמה).

החוקרים לא זיהו הבדלים מובהקים בין מטופלים באספירין/נוגדי-דלקת שאינם סטרואידים ובין אלו שלא נטלו את הטיפול הנ”ל בערך המנבא החיובי של נגע מתקדם (38.2% לעומת 39.4%, בהתאמה) או ערך מנבא חיובי לסרטן מעי גס ורקטום (6.9% לעומת 5.3%).

בידי החוקרים לא היו נתונים אודות הרגישות והסגוליות של בדיקת צואה אימונו-כימית בקרב מטופלים בנוגדי-קרישה פומיים ושני מחקרים שבחנו את הרגישות והסגוליות בקרב מטופלים באספירין-נוגדי-דלקת שאינם סטרואידים, דיווחו על תוצאות סותרות.

החוקרים מדגישים כי ההשפעה של משך ומינון הטיפול לא נבחנה לעומק וייתכנו עדויות לפיהן ככל ששימוש ממושך יותר כך ההשפעה האפשרית גדולה יותר על הערך המנבא החיובי של בדיקת צואה אימונו-כימית. מסיבה זו, כיום הם משלימים מחקר המשך להערכת השפעות מינון, משך וסוג התרופות.

Gut 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה