משפחה

עליה משמעותית בסיכון לאי-ספיקת לב בקרב ילדים להורים עם אי-ספיקת לב (JAMA Cardiol)

הסיכון לאי-ספיקת לב עולה בקרוב ל-50% בילדים עם הורה ביולוגי שאובחן עם המחלה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש יולי בכתב העת JAMA Cardiology.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אי-ספיקת לב הינה מחלה נפוצה מאוד, בעלת פרוגנוזה גרועה. לשיפור סיכויי ההישרדות, חשוב לזהות את החולים עם אי-ספיקת לב ולהתחיל טיפול מוקדם.

במחקר הנוכחי בחנו החוקרים 21,643 ילדים מאומצים שנולדו בשבדיה בין 1942-1990 (49% נשים). החוקרים אספו נתוני אשפוז ותמותה בין השנים 1964-2015 אודות ההורים המאמצים (35,016 משתתפים) וההורים הביולוגיים (43,286 משתתפים).

מהנתונים עלה כי בקרב הילדים המאומצים תועדו 194 מקרים של אי-ספיקת לב. אי-ספיקת לב אובחנה ב-3,972 הורים מאמצים וב-3,657 הורים ביולוגיים. יחס הסיכויים לאי-ספיקת לב עמד על 1.45 בקרב הילדים המאומצים להורים ביולוגיים עם אי-ספיקת לב, בהשוואה לילדים להורים ללא המחלה הלבבית. לאחר הוצאת מקרים של קרדיומיופתיה, יחס הסיכויים הנ”ל עלה ל-1.58.

יחסי הסיכויים המקבילים בנוכחות הורה מאמץ עם אי-ספיקת לא היו מובהקים סטטיסטית, בין אם כללו בניתוח הנתונים מקרים של קרדיומיופתיה ובין אם לאו.

מניתוח נוסף עלה כי התורשתיות של אי-ספיקת לב עמדה על 26%, כלומר, ניתן לייחס 26% מכלל מקרי אי-ספיקת לב לגורמים גנטיים. אם לא כוללים במשוואה זו מקרים של קרדיומיופתיה, אזי שיעור זה עולה ל-36% מכלל מקרי אי-ספיקת לב.

החוקרים כותבים כי ממצאים אלו מעידים כי אי-ספיקת לב מתפתחת בקרובי משפחה בעלי הרכב גנטי דומה. מידע זה עשוי להיות חשוב מאוד לרופאים המטפלים בחולים אלו, במטרה לשקול הערכת הסיכון לאי-ספיקת לב בחולים אלו, עם התערבויות במטרה למנוע ו/או לטפל בשלב מוקדם במידת הצורך.

JAMA Cardiol 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה