משפחה

תוצאות טיפול אנטיביוטי תוך-ורידי מקוצר כנגד זיהום GBS (מתוך Pediatrics)

קורס מקוצר של טיפול אנטיביוטי תוך-ורידי נמצא בטוח ויעיל ביילודים עם הופעה מאוחרת וללא-סיבוכים של זיהום GBS (Group B Streptococcus), כך עלה ממחקר רטרוספקטיבי, שפורסם בכתב העת Pediatrics.

החוקרים השלימו מחקר שכלל 775 יילודים בגיל של עד ארבעה חודשים, אשר אושפזו בבתי חולים לילדים בין השנים 2000-2015, עם הופעה מאוחרת ולא-מסובכת של GBS. מדגם המחקר כלל 612 יילודים (79%) אשר קיבלו טיפול אנטיביוטי תוך-ורידי ממושך ו-163 חולים (21%) אשר קיבלו טיפול במשך עד שמונה ימים.

מהנתונים עלה כי יילודים שקיבלו טיפול אנטיביוטי מקוצר היו גדולים יותר, שאושפזו בשכיחות גבוהה יותר בשנים מאוחרות יותר, עם שכיחות גבוהה יותר של זיהום בדרכי השתן. החוקרים זיהו שונות בולטת במשך טיפול אנטיביוטי תוך-ורידי בין בתי חולים (טווח של 0-67%). לא תועדו מקרים של טיפול אנטיביוטי מקוצר ב-14 בתי חולים, בעוד שבחמישה בתי חולים למעלה ממחצית מהחולים קיבלו טיפול אנטיביוטי מקוצר.

שיעורי ההישנות הכוללים של זיהומי GBS היו נמוכים ולא שונים משמעותית עם טיפול אנטיביוטי מקוצר או ממושך (1.8% לעומת 2.3%). כשלון טיפול היה נדיר, בין אם ניתן טיפול ממושך או מקוצר, ללא הבדלים במשך הטיפול התוך-ורידי.

שמונה חולים (1%) פיתחו סיבוכים משנית לצנתר PICC (Peripherally Inserted Central Catheter) במהלך האשפוז הראשוני. שבעה מבין החולים הללו היו בקבוצת הטיפול התוך-ורידי הממושך. שלושה חולים (כולם בקבוצת טיפול תוך-ורידי ממושך) אושפזו בשנית לבית החולים באבחנה של סיבוך משנית לצנתר PICC בתוך שלושים ימים מהשחרור מבית החולים.

ממצאי המחקר תומכים בשיעורים נמוכים של הישנות מחלה וכשלון טיפול עם טיפול אנטיביוטי תוך-ורידי מקוצר ומעידים כי יש מקום לגישה זו בחלק מבתי החולים לילדים.

Pediatrics 2018.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה