משפחה

הבדלים בפן הכלכלי בין טיפול ב-Sarilumab אל מול Adalimumab בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית (Clinicoecon Outcomes Res)

במאמר שפורסם בכתב העת ClincoEconomics and Outcomes Research מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול מונותרפי ב- Sarilumab(קבזרה) נמצא עדיף מבחינה כלכלית על טיפול מונותרפי ב-Adalimumab (יומירה) בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית (Rheumatoid Arthritis). באופן ספציפי, העלות האינקרמנטלית לכל חולה שהגיב לטיפול והעלות האינקרמנטלית לכל QALY (Quality of Adjusted Life Year) היו עדיפות עם Sarilumab.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את התוצאות והעלויות הרפואיות הישירות של טיפול מונותרפי ב- Sarilumab במינון 200 מ”ג, שניתן כזריקה תת-עורית כל שבועיים, בהשוואה ל-Adalimumab במינון 40 מ”ג, שניתן בזריקה תת-עורית. הטיפולים ניתנו לחולים עם דלקת מפרקים שגרונית פעילה, בדרגה בינונית-עד-חמורה, אשר לא סבלו או לא הגיבו היטב לטיפול במתוטרקסט, או חולים שלא היו מועמדים מתאימים לטיפול זה.

ניתוח הנתונים בטווח הקצר התבסס על עלויות רכישת תרופות לאורך 24 שבועות ותגובה לטיפול במסגרת מחקר MONARCH בשלב III לפי קריטריוני ACR 20/50 (American College of Rheumatology) ומדדי DAS28 (Disease Activity Score) לפי קריטריוני EULAR (European League Against Rheumatism). בטווח הארוך, ניתוח הנתונים התבסס גם על נתוני מתן הטיפול התרופתי ועלויות טיפול שגרתיות, על-בסיס מודל Markov עם סימולציה של פרופיל חולים ממחקר MOBILITY בשלב III.

מהנתונים עולה כי עלויות הטיפול התרופתי לאורך 24 שבועות עמדו על 18,954 דולרים עם Sarilumab, לעומת 29,232 דולרים עם Adalimumab והעלויות לכל חולה שהגיב לטיפול עמדו על 26,435 דולרים לעומת 50,055 דולרים לפי קריטריוני ACR20; 41,475 דולרים לעומת 98,425 דולרים לפי קריטריוני ACR50; ו-22,511 דולרים לעומת 41,230 דולרים לפי קריטריוני EULAR. 

מהנתונים לאחר עשר שנים עלה כי ההוצאות הכוללות המשוערות נעות סביב 176,977 דולרים עם Sarilumab, לעומת 212,136 דולרים עם Adalimumab, עם מדדי QALY של 2.75 ו-2.61, בתאמה.

החוקרים כותבים כי הטיפול ב- Sarilumab היה באופן עקבי יעיל יותר ומשתלם יותר בכל הניתוחים שבוצעו בטווח הקצר והארוך.

Clinicoecon Outcomes Res. 2019 Feb 5;11:117-128

לידיעה ב-PubMed

הערת מערכת:

אמנם הניתוח התבסס על המחירים למטופל בארה”ב , אך בהנחה שפער המחירים בין התרופות בארה”ב ובישראל דומה הרי שהמסקנות עשויות להיות תקפות גם לישראל. 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה