תזונה

האם קפה מפחית את הסיכון להתפתחות סוכרת מסוג 2? (Diabetes Care)

במאמר שפורסם בכתב העת Diabetes Care מדווחים חוקרים על ממצאי סקירה חדשה, מהם עולה קשר הדוק בין צריכת קפה ובין סיכון מופחת לסוכרת מסוג 2, בין אם מדובר בקפה נטול קפאין או לא.

מטה האנליזה כללה 28 מחקרים פרוספקטיביים ומצאה כי בהשוואה לאלו שלא שתו כלל קפה, צריכת שש כוסות קפה ביום לוותה בירידה של 33% בסיכון לסוכרת מסוג 2. הסיכון המופחת לסוכרת מסוג 2 תועד עם שתיית קפה נטול קפאין או קפה המכיל קפאין.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מטה-אנליזות קודמות הדגימו קשר מבוסס-היטב בין צריכת קפה ובין סיכון מופחת לסוכרת מסוג 2; עם זאת, הסקירה החדשה חשובה לאור מחקרים עדכניים יותר שבחנו את התועלת של קפה עם קפאין אל מול קפה נטול קפאין.

החוקרים מצאו כי עליה של כוס אחת של קפה רגיל בכל יום לוותה בירידה של 9% בסוכרת וצריכת כוס קפה נטול-קפאין אחת ביום לוותה בירידה של 6% בסוכרת, אך ההבדל בירידה בסיכון עם שני סוגי הקפה לא היה מובהק סטטיסטית.

הסקירה כללה 28 מחקרים, עם סך כולל של למעלה מ-1.1 מיליון משתתפים. בכל המחקרים נבחן הסיכון לסוכרת מסוג 2, עם סך כולל של כ-45,000 מקרים של סוכרת, עם מעקב שנע בין 10 חודשים ועד 20 שנים.

הסיכון היחסי לסוכרת מסוג 2 עם צריכת קפה, בהשוואה לאלו שלא שתו קפה או שתו קפה לעיתים רחוקות, נע בין 0.92 עם כוס קפה אחת ביום, 0.85 עם שתי כוסות קפה, 0.79 עם 3 כוסות קפה, 0.75 עם 4 כוסות קפה, 0.71 עם 5 כוסות קפה ו-0.67 עם 6 כוסות קפה.

הסיכון היחסי לסוכרת עם כוס קפה המכיל קפאין, בהשוואה לאלו שלא שתו קפה או שתו קפה לעיתים רחוקות, עמד על 0.91 בהשוואה ל-0.94 עם כוס קפה נטול קפאין בכל יום.

הממצאים היו דומים בגברים ובנשים, ולמרות שלא נבחנו שיטות להכנת הקפה, האוכלוסיות המגוונות שנכללו בסקירה כוללות ככל הנראה דרכים שונות להכנת הקפה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי הסקירה מספקים עדות להשפעה החיובית של צריכת קפה סדירה למניעת התפתחות סוכרת.

Diabetes Care . 2013; 37:569-586

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה